To 14o Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών έχει τη χαρά και την τιμή να συνεργαστεί με το νεοσύστατο εκπαιδευτικό Κέντρο Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Ιονίου Πανεπιστημίου και να παρουσιάσει έργα του προγράμματος OPEN ART στα πλαίσια των καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών του δράσεων που υλοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.
Το OPEN ART απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να ασχοληθούν με την επαύξηση της καλλιτεχνικής τους δραστηριότητας με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα εργαλεία για τον Κινηματογράφο, τη Βιντεοτέχνη, τη Μουσική, τις Οπτικοακουστικές και Διαδραστικές Τέχνες.Τα σεμινάρια αλλά και τα εργαστήρια οργανώνονται και υλοποιούνται από διδάσκοντες του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας και καλλιτέχνες με διεπιστημονικά ενδιαφέροντα, κατάρτιση, αλλά και έμπνευση, οι οποίοι σχεδιάζουν και υλοποιούν εργαστήρια από το πεδίο Τέχνη, Τεχνολογία, Επιστήμες, Κοινωνία.
Το OPEN ART διαθέτει το θεσμό του ARTIST LAB παρέχοντας τη δυνατότητα σε καταξιωμένα άτομα της τέχνης και της τεχνολογίας να διδάξουν στο Κέντρο Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ήδη το 2020 ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος με καλεσμένη την Μαριάνθη Τζισλάκη-Κοτσάνου (mkaza), στο πεδίο των Interactive Media & Performance in Public Space.
Το 14ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών οργανώνει το Σάββατο 22 Μαΐου στις 20:00 την προβολή των έργων του πρώτου κύκλου αλλά και την παρουσίαση από τους ίδιους τους δημιουργούς.
Στη συνέχεια η φετινή καλεσμένη Άννα Βάσωφ, καλλιτέχνις και ακαδημαϊκός στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης, θα υλοποιήσει μαζί με τους επισκέπτες της δράσης ένα ζωντανό καλλιτεχνικό έργο. Κατά τη διάρκεια της δράσης θα προσπαθήσουμε να δούμε έναν οικείο κόσμο από διαφορετική οπτική γωνία, θα διερευνήσουμε πώς η καθημερινή ζωή θα μπορούσε να δημιουργήσει καλλιτεχνική έκφραση και πώς μια κουζίνα και τα στοιχεία της θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια ατελείωτη πηγή σκέψεων, έμπνευσης και καλλιτεχνικού πειραματισμού μέσα από τα εργαλεία της Transmedia Art.