ShareThis
14ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών
13 - 31 Μαΐου 2021

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (AVfest) διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο ΕΡΗΜΕΕ - Τμήμα Μουσικών Σπουδών, του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Κέρκυρα. Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών περιλαμβάνει μια σειρά καλλιτεχνικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του δημιουργικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που αναπτύχθηκε από το ίδρυμα που το διοργανώνει στους τομείς της σύγχρονης ηχητικής και εικαστικής τέχνης.

Η επίδραση του Φεστιβάλ σταδιακά έχει επεκταθεί με στόχο να προσφέρει ένα ιδανικό σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες και ερευνητές μέσω καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, εργαστηρίων και ακαδημαϊκών συνεδρίων.

Επιλέξτε την ημερομηνία για να δείτε τις εκδηλώσεις

<
Μάιος 2021
>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Πέμπτη 13-05-2021
Το 14ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών έλαβε χώρα συμπεριλαμβάνοντας καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και επιστημονικές δράσεις σε διαδικτυακή μετάδοση λόγω των μέτρων για την πρόληψη του κορονοϊού. Το ετήσιο φεστιβάλ είναι μια διοργάνωση του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΤΤΗΕ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών (ΕΡΗΜΕΕ) - Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Διήνυσε διαδικτυακά μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία με ένα πρόγραμμα στο οποίο πάνω από 400 φοιτητές, 30 εκπαιδευτικοί, 20 καλλιτέχνες και 60 ερευνητές, έδωσαν το παρών με τα έργα τους. Ο ελεύθερος κύκλος εργαστηρίων σύγχρονης τέχνης και νέων τεχνολογιών AV-school είχε αξιοσημείωτη συμμετοχή όπου οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν σεμινάρια με προσκεκλημένους διδάσκοντες επιφανείς καλλιτέχνες από τον διεθνή χώρο και ειδικούς. Το 3ο συνέδριο “Digital Cultures and AudioVisual Challenges” (DCAC) παρουσιάστηκε ως διήμερος μαραθώνιος ανακοινώσεων υψηλού ερευνητικού περιεχομένου με κεντρικούς ομιλητές τους Georgios N Yannakakis και Daniel Ballin, διαπρεπείς προσωπικότητες από τον χώρο των νέων μέσων. Ανάμεσα σε άλλα στο 14ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών τονίζονται επίσης οι συμμετοχές καλλιτεχνών διεθνούς βεληνεκούς στο πεδίο της Τέχνης της Επιτέλεσης, όπως η Μαίρη Ζυγούρη, ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος και ο Γιάννης Μήτρου καθώς και στο πεδίο της Bioart, η Marta de Menezes και ο Adam Zaretsky . Αξιοσημείωτη η συνεργασία της οργάνωσης του φεστιβάλ με το European Art, Science, Technology Network in Digital Creativity (EASTN-DC) στον σχεδιασμό πληθώρας δράσεων που αποτελούν την αιχμή του παγκόσμιου διαλόγου επάνω στις τεχνολογίες ψηφιακής δημιουργικότητας. Η θεσμοθετημένη πια εξωστρέφεια του Φεστιβάλ επεκτάθηκε και στις συνεργασίες με το Ινστιτούτο Ψηφιακών Τεχνών του Πανεπιστημιακού Εκπαιδευτικού Κέντρου ‘ΤΗΜΕΝΟΣ’ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το Athens Digital Arts Festival, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Συνθετών Hλεκτροακουστικής Mουσικής (ΕΣΣΗΜ), το Drama Pitching Lab του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το ίδρυμα Cultivamos Cultura της Πορτογαλίας, Επίσης τονίζεται η σύνδεση με τοπικούς καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς όπως η Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας και η Επιτροπή Συμπαράστασης Προσκόπων Κέρκυρας ενώ η στήριξη του Δήμου Κερκυραίων όσο και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ήταν εξίσου σημαντική. Τέλος, υπογραμμίζεται η υποστήριξη του προγράμματος OPEN ART του Εκπαιδευτικού Κέντρου Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) καθώς και της Ομάδας Έρευνας σε Θέματα Τέχνης & Επιστήμη και της Ομάδας Web του Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών χωρίς την αρωγή των οποίων δεν θα ήταν εφικτή η διαδικτυακή διεξαγωγή του φεστιβάλ.
Σημαντικά Νέα
Νέα του Φεστιβάλ
Video «20 Χρόνια Τμήμα Τεχνών Ήχου Εικόνας»
Δημοσίευση: 11-06-2024 17:46 | Προβολές: 1136
image
Στα εγκαίνια του 17ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, που αποτελεί την κεντρική δράση των εορτασμών για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας (ΤΤΗΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου, προβλήθηκε το video «20 Χρόνια Τμήμα Τεχνών Ήχου Εικόνας», μια σύνοψη των βασικών δράσεων, εκδηλώσεων και της εξέλιξης του ΤΤΗΕ, σε επιμέλεια της Τάνιας Τσιρίδου.
Mε επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του 17ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου
Δημοσίευση: 05-06-2024 13:44 | Προβολές: 1456
image
Το 17ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, κεντρική δράση των εορτασμών για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας (ΤΤΗΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου, ολοκληρώθηκε την Κυριακή (02/06) με μεγάλη επιτυχία και ενεργή συμμετοχή του κοινού. Επί 10 μέρες (23 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2024) ένα πρωτότυπο πρόγραμμα καλλιτεχνικών, επιστημονικών και εκπαιδευτικών δράσεων τροφοδότησε την πόλη της Κέρκυρας με καινούριες πολιτιστικές εμπειρίες κερδίζοντας το ενδιαφέρον της ακαδημαϊκής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας.
Τελετή λήξης 7ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (Κυριακή 2 Ιουνίου, Παλαιό Ψυχιατρείο, 20:30-23:30)
Δημοσίευση: 01-06-2024 21:27 | Προβολές: 835
image
Το 17ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών και οι εορτασμοί για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας (ΤΤΗΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου κλείνουν την Κυριακή (02/06) στο Παλαιό Ψυχιατρείο με μια σειρά εκδηλώσεων.
Νέα έκδοση: Αγγελική Μαλακασιώτη, Χαρά Κόκκιου, "Beauty and Monstrosity in Art and Culture", Routledge - Παρουσίαση 30/05/2024
Δημοσίευση: 25-04-2024 13:24 | Ενημέρωση: 30-05-2024 11:13 | Προβολές: 1938
image
Δημοσιεύθηκε ο συλλογικός τόμος της Αγγελικής Μαλακασιώτη, Επίκ. Καθηγήτριας του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Χαράς Κόκκιου, Visiting Assistant Professor, Tulane University, με τον τίτλο: " Beauty and Monstrosity in Art and Culture " από τις Εκδόσεις Routledge (2024). Το βιβλίο αποτελεί μέρος της σειράς Routledge Research in Art History
Φοιτητική Θεατρική Ομάδα ΤΤΗΕ: Απόψε… Αυτοσχεδιάζουμε [02-03-04/06/2024]
Δημοσίευση: 28-05-2024 14:03 | Προβολές: 2252
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα Παράστασης
Mέγεθος: 79.31 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image
Προσπαθώντας να ανεβάσει το έργο του Πιραντέλλο «Λεονόρα, Αντίο!», ένας ερασιτεχνικός θίασος βλέπει τα μέλη του να συγκρούονται συνεχώς μεταξύ τους, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες μιας αυταρχικής σκηνοθέτιδος, η οποία παρουσιάζει το έργο της ως τίποτα λιγότερο από θεάρεστο.
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας