ShareThis
14ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών
13 - 31 Μαΐου 2021

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (AVfest) διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο ΕΡΗΜΕΕ - Τμήμα Μουσικών Σπουδών, του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Κέρκυρα. Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών περιλαμβάνει μια σειρά καλλιτεχνικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του δημιουργικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που αναπτύχθηκε από το ίδρυμα που το διοργανώνει στους τομείς της σύγχρονης ηχητικής και εικαστικής τέχνης.

Η επίδραση του Φεστιβάλ σταδιακά έχει επεκταθεί με στόχο να προσφέρει ένα ιδανικό σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες και ερευνητές μέσω καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, εργαστηρίων και ακαδημαϊκών συνεδρίων.

Επιλέξτε την ημερομηνία για να δείτε τις εκδηλώσεις

<
Μάιος 2021
>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Πέμπτη 13-05-2021
Το 14ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών έλαβε χώρα συμπεριλαμβάνοντας καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και επιστημονικές δράσεις σε διαδικτυακή μετάδοση λόγω των μέτρων για την πρόληψη του κορονοϊού. Το ετήσιο φεστιβάλ είναι μια διοργάνωση του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΤΤΗΕ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών (ΕΡΗΜΕΕ) - Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Διήνυσε διαδικτυακά μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία με ένα πρόγραμμα στο οποίο πάνω από 400 φοιτητές, 30 εκπαιδευτικοί, 20 καλλιτέχνες και 60 ερευνητές, έδωσαν το παρών με τα έργα τους. Ο ελεύθερος κύκλος εργαστηρίων σύγχρονης τέχνης και νέων τεχνολογιών AV-school είχε αξιοσημείωτη συμμετοχή όπου οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν σεμινάρια με προσκεκλημένους διδάσκοντες επιφανείς καλλιτέχνες από τον διεθνή χώρο και ειδικούς. Το 3ο συνέδριο “Digital Cultures and AudioVisual Challenges” (DCAC) παρουσιάστηκε ως διήμερος μαραθώνιος ανακοινώσεων υψηλού ερευνητικού περιεχομένου με κεντρικούς ομιλητές τους Georgios N Yannakakis και Daniel Ballin, διαπρεπείς προσωπικότητες από τον χώρο των νέων μέσων. Ανάμεσα σε άλλα στο 14ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών τονίζονται επίσης οι συμμετοχές καλλιτεχνών διεθνούς βεληνεκούς στο πεδίο της Τέχνης της Επιτέλεσης, όπως η Μαίρη Ζυγούρη, ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος και ο Γιάννης Μήτρου καθώς και στο πεδίο της Bioart, η Marta de Menezes και ο Adam Zaretsky . Αξιοσημείωτη η συνεργασία της οργάνωσης του φεστιβάλ με το European Art, Science, Technology Network in Digital Creativity (EASTN-DC) στον σχεδιασμό πληθώρας δράσεων που αποτελούν την αιχμή του παγκόσμιου διαλόγου επάνω στις τεχνολογίες ψηφιακής δημιουργικότητας. Η θεσμοθετημένη πια εξωστρέφεια του Φεστιβάλ επεκτάθηκε και στις συνεργασίες με το Ινστιτούτο Ψηφιακών Τεχνών του Πανεπιστημιακού Εκπαιδευτικού Κέντρου ‘ΤΗΜΕΝΟΣ’ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το Athens Digital Arts Festival, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Συνθετών Hλεκτροακουστικής Mουσικής (ΕΣΣΗΜ), το Drama Pitching Lab του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το ίδρυμα Cultivamos Cultura της Πορτογαλίας, Επίσης τονίζεται η σύνδεση με τοπικούς καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς όπως η Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας και η Επιτροπή Συμπαράστασης Προσκόπων Κέρκυρας ενώ η στήριξη του Δήμου Κερκυραίων όσο και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ήταν εξίσου σημαντική. Τέλος, υπογραμμίζεται η υποστήριξη του προγράμματος OPEN ART του Εκπαιδευτικού Κέντρου Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) καθώς και της Ομάδας Έρευνας σε Θέματα Τέχνης & Επιστήμη και της Ομάδας Web του Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών χωρίς την αρωγή των οποίων δεν θα ήταν εφικτή η διαδικτυακή διεξαγωγή του φεστιβάλ.
Νέα του Φεστιβάλ
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας