ShareThis
10ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών
17 - 22 Μαΐου 2016

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (AVfest) διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο ΕΡΗΜΕΕ - Τμήμα Μουσικών Σπουδών, του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Κέρκυρα. Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών περιλαμβάνει μια σειρά καλλιτεχνικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του δημιουργικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που αναπτύχθηκε από το ίδρυμα που το διοργανώνει στους τομείς της σύγχρονης ηχητικής και εικαστικής τέχνης. Η επίδραση του Φεστιβάλ σταδιακά έχει επεκταθεί με στόχο να προσφέρει ένα ιδανικό σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες και ερευνητές μέσω καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, εργαστηρίων και ακαδημαϊκών συνεδρίων.

Το 10ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών διοργανώθηκε τον Μάϊο του 2016 από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΤΤΗΕ) σε συνεργασία με το ΕΡΗΜΕΕ-Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ο κεντρικός άξονας του Φεστιβάλ πλαισιώθηκε, μεταξύ άλλων, από παρουσιάσεις ψηφιακών διαδραστικών οπτικοακουστικών έργων και εγκαταστάσεων τόσο των φοιτητών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, όσο και επισκεπτών καλλιτεχνών όπως οι Scott Townsend, Ειρήνη Αθανασάκη, Ian Haig και Laura Corcuera Patrícia Noronha. Δύο ακόμα σπουδαίες εκθέσεις διοργανώθηκαν: η πρώτη έκθεση ήταν οπτικοακουστικό υλικό και ντοκουμέντα από την πρόσφατη δουλειά του διάσημου Αυστραλού, Κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνη Stelarc και ακολούθησε έκθεση με φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από επιλεγμένα έργα του καλλιτέχνη της bioart Adam Zaretsky.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, διεξήχθη και το πρώτο διεθνές διεπιστημονικό συνέδριο «Ταμπού – Παράβαση – Υπέρβαση στην Τέχνη και την Επιστήμη» πάνω σε ερωτήματα γύρω από τη φύση του απαγορευμένου και του οριακού όπως εκφράζονται στην επιστήμη και την τέχνη. Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου ήταν οι Stelarc, Roy Ascott και Μάνος Δανέζης. Μια εξαιρετική στιγμή για το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας ήταν και η Αναγόρευση σε Επίτιμους Διδάκτορες των Stelarc και Roy Ascott δύο ιστορικά σημαντικών εκπροσώπων της Τέχνης Νέων Μέσων. Επίσης, διοργανώθηκε ένας κύκλος εργαστηρίων και σεμιναρίων με στόχο την εξοικείωση με την σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση και συναυλίες ηλεκτρονικής μουσικής καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και προβολές από DIYsect, The Language Project, Sint Lukas School of Art και Instants Video.

ΧΩΡΟΙ

  • Ιόνιος Ακαδημία
  • Παλαιό Ψυχιατρείο
  • Πολύτεχνο
  • Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
  • Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας
  • Κτίριο Τμήματος Ιστορίας και Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας
  • Ιόνιος Βουλή
  • Αίθουσα Τέχνης - Αρτ Καφέ, Κήπος του Λαού
  • Κτίριο Τμήματος Μουσικών Σπουδών
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
ttt
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας