ShareThis
Now you see me. Now you don’t.
Τίτλος Εκδήλωσης: OPEN ART
Ημερομηνία και Ώρα: 22/05/2021 (20:00-23:30)
Σίση Μπαρακάρη, Παναγιώτα Κάπελα

To ‘Now you see me, now you don’t.’ είναι μια διαδραστική οπτικοακουστική εγκατάσταση, που αναφέρεται στην έννοια της ιδιωτικότητας. Εστιάζει σε εκφάνσεις, βιώματα, εμπειρίες της ιδιωτικής σφαίρας του ατόμου, εξερευνώντας πόσο κοινά και οικεία είναι αυτά. Θέτει ερωτήματα σχετικά με το νόημα και την αναγκαιότητα της επικοινωνιας σε τρίτους. Είναι τελικά θεμιτή; Από οποιονδήποτε; Με ποιούς όρους; Στο έργο εκτίθενται στοιχεία - φωτογραφίες αντικειμένων και τόπων- σύμβολα της ιδιωτικής σφαίρας των δημιουργών όπου η προσέγγιση και ανάγνωση τους από τον επισκέπτη καθίσταται εφικτή μόνο μέσω μίας συμβολικής χειραψίας -αλληλεπίδρασης με το έργο.

Σίση Μπαρακάρη
Η Σίση Μπαρακάρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών (ΕΜΠ), καλλιτέχνης των νέων μέσων και τσελίστα. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο πρόγραμμα «Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή» του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έλαβε το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό ζωγραφικής του Cambridge University Press (2004). Ως τσελίστα, έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στην Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων, την μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (7th EEME Conference and 32nd ISME Conference), στο videodance «The Waiting» (AVDP and ORK_KOTA_platform-Budapest (prize)), στην παρουσίαση του έργου «Inuksuit» του J.L.Adams στο ΚΠΙΣΝ, στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου, στα 6ο,7ο ,8ο και 9ο AVDP και στο 16ο ADAF (Οκτώβριος 2020). Έχει παρακολουθήσει επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια μουσικοθεραπείας, μουσικής δωματίου, διεύθυνσης ορχήστρας και σύνθεσης διαφορετικών μορφών τέχνης - performance. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια και έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε ελληνικά συνέδρια Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, του ΕΚΠΑ, της ΕΕΜΕ καθώς και στο διεθνές συνέδριο ΜΕΙ2018 (Leeds,UK).
Παναγιώτα Κάπελα
Η Παγαγιώτα Κάπελα είναι εικαστικός και καθηγήτρια εικαστικών. Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα. Έχει σπουδάσει ζωγραφική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο πάνω στις οπτικοακουστικές τέχνες. Έργα της έχουν εκτεθεί σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σε δύο ατομικές εκθέσεις. Δείγμα δουλειάς της βρίσκεται στην ιστοσελίδα https://panayota.wixsite.com/kapelaki

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιλέξτε την ημερομηνία για να δείτε τις εκδηλώσεις

<
Μάιος 2021
>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Πέμπτη 13-05-2021
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας