ShareThis

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Φεστιβάλ εντός Φεστιβάλ:
τα συνεργαζόμενα φεστιβάλ στο 8ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών


Στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, που οργανώνεται από κοινού από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών, ΕΡΗΜΕΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου, πρόκειται να φιλοξενηθούν, στην Κέρκυρα, έργα τεσσάρων διακεκριμένων φεστιβάλ. Κοινό στοιχείο τους η συνεργασία με φοιτητές και καθηγητές του ΤΤΗΕ.

Το Festival Les Instants Vidéo έχει τη βάση του στη Μασσαλία της Γαλλίας, όπου ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την ανάδειξη και υποστήριξη της βίντεο τέχνης και της δημιουργίας με χρήση πολυμέσων. Καθώς έργα φοιτητών του τμήματος έχουν συμπεριληφθεί στα εκθέματά του, αποτελεί μια επιτυχημένη συνεργασία του ΤΤΗΕ σε διεθνές επίπεδο.

To Φεστιβάλ Μηδέν, από τα μεγαλύτερα και πιο ενδιαφέροντα φεστιβάλ βίντεο τέχνης και νέων μέσων στην Ελλάδα, προερχόμενο από την Καλαμάτα, έχει ως κεντρικό άξονα, από το 2005, την ελεύθερη παρουσίαση, ανάδειξη και ανάπτυξη της ελληνικής και διεθνούς τέχνης.

Το Αniμasyroς Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων, με βάση του τη Σύρο, όπου και λαμβάνει χώρα, κάθε χρόνο από το 2008, παρουσιάζοντας μεγάλο πλήθος ταινιών animation μικρού μήκους, animation workshops (για μικρούς και μεγάλους) και επαγγελματικό φόρουμ με τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών και επαγγελματιών.

Το Be There! Corfu Animation Festival, από την πόλη της Κέρκυρας, πρόκειται για ένα νέο διεθνές φεστιβάλ animation που ξεκίνησε μόλις το 2011 και αποτελεί, όπως περιγράφεται από την οργανωτική του ομάδα, μια γιορτή της τέχνης του animation με μια ματιά εκπαιδευτική και ψυχαγωγική αλλά πρωτίστως καλλιτεχνική.

Ενημέρωση: 13-01-2020
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας