To Game Hub του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετείχε στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας ψηφιακές παιγνιδικές εφαρμογές που έχουν υλοποιήσει φοιτητές/φοιτήτριες και διδάσκοντες του Τμήματος.
Οι επισκέπτες του Περιπτέρου του Ιονίου Πανεπιστημίου έπαιξαν παιχνίδια δράσης, πλατφόρμας, και αφήγησης, εξερεύνησαν τριδιάστατους εικονικούς χώρους, και πειραματίστηκαν με εργαλεία καλλιτεχνικής δημουργίας.
Μεταξύ των έργων που παρουσιάστηκαν βρίσκονται:
- Ένα σύντομο βιντεοπαιχνίδι σχεδιασμένο να πληροφορήσει τους παίκτες για τις καθημερινές δυσκολίες ατόμων που πάσχουν από κλινική κατάθλιψη. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε από τη φοιτήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Κωνσταντίνα Γαβριηλίδου, στο πλαίσιο της πτυχιακής της εργασίας.
- Το demo παιχνίδι δράσης Doughnut Hunt που αναπτύχθηκε από τον φοιτητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Λεωνίδα Δούρα, στο πλαίσιο του μαθήματος «Σχεδιασμός & Ανάπτυξη Παιχνιδιών Βίντεο».
- To demo 2D platformer παιχνίδι Project Ascend που αναπτύχθηκε από τον φοιτητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Διονύση Λίβερη, στο πλαίσιο του μαθήματος «Σχεδιασμός & Ανάπτυξη Παιχνιδιών Βίντεο».
- Ένα εικονικό περιβάλλον σχεδιασμένο να αναδείξει τις δυνατότητες χρήσης των τεχνολογιών Metaverse στη διαφήμιση. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από τον φοιτητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Χρήστο Ρίγγα, στο πλαίσιο του μαθήματος «Περιβάλλοντα Εικονικής – Επαυξημένης Πραγματικότητας».
- Ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας σχεδιασμένο να εξερευνήσει τις δυνατότητες μουσικής σύνθεσης στο μέσο αυτό. Αναπτύχθηκε από τους φοιτητές Λεωνίδα Δούρα (Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας) και Αθανάσιο Πιπλικάτση (Τμήμα Πληροφορικής), στο πλαίσιο του μαθήματος «Περιβάλλοντα Εικονικής – Επαυξημένης Πραγματικότητας».
- Η έκθεση εικονικής πραγματικότητας του Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου που αναπτύχθηκε από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας με επιστημονικό υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Βασίλειο Κομιανό.
Για την παρουσίαση των εφαρμογών σχεδιάστηκε κατάλληλος ψηφιακός κατάλογος από μέλη της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών. Για την υλοποίηση του εργάστηκαν οι φοιτητές του Τμήματος Δημήτρης Θωμόπουλος και Σωτήρης Δόβας, υπό την καθοδήγηση του Επ. Καθηγητή Βασίλειου Κομιανού. Τη δράση εκπροσώπησε στο Περίπτερο του Ιονίου Πανεπιστημίου το μέλος ΕΔΙΠ Εμμανουήλ Ροβίθης.