Δραστηριότητες Μελών

Σελίδα 1 / 16 : >>>
Συνάντηση Λέσχης «ΛογΩΤέχνης» στο Αναγνωστήριο της ΒΙΚΕΠ - Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης 6-11-26, στις 18.00
Δημοσίευση: 05-11-2026 11:30 | Προβολές: 251
image
Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ώρα 18:00, σας περιμένουμε σε μια συνάντηση της Λέσχης «ΛογΩΤέχνης» του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, που θα πραγματοποιηθεί στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ιωάννου Θεοτόκη 72). Σας προσκαλούμε στη νέα εικαστική έκθεση της συντροφιάς των καλλιτεχνών της Λέσχης με τίτλο: «LiterARt-verse»: Μια φθινοπωρινή εικαστική έκθεση: Συναντώντας τη συντροφιά της Λέσχης.
Webinar: LinkedIn - Το #1 εργαλείο επαγγελματικής ανάπτυξης 10/11/2026
Δημοσίευση: 04-11-2026 11:19 | Προβολές: 525
image
Η σειρά των δράσεων που πραγματοποιεί το Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας (Γ.Δ.Σ)του Ιονίου Πανεπιστημίου συνεχίζεται, και σας προσκαλούμε σε ένα δυναμικό online webinar,αφιερωμένο στην πλατφόρμα LinkedIn: Το #1 εργαλείο επαγγελματικής ανάπτυξης. Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο είναι απαραίτητο για τους φοιτητές που θέλουν να μάθουν πώςνα χτίσουν και να αξιοποιήσουν τα επαγγελματικά τους (...)
Οπτικο-ακουστική performance ηχο-διαδραστικών Live Visuals του Θωμά Βαλιανάτου, Επίκ. Καθηγητή ΤΤΗΕ, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, 2026, 21.00 (Underflow Record Store & Art Gallery)
Δημοσίευση: 02-11-2026 21:31 | Προβολές: 190
Σημαντική Ημερομηνία: 05-11-2026
[Σε Εξέλιξη]
image
O Θωμάς Βαλιανάτος, Επίκ. Καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Ζωντανών Οπτικών και ιδρυτής της οπτικοακουστικής κολεκτίβας “pixel Pulse”, έχοντας κλείσει μια σειρά ζωντανών A/V performances σε διάφορους χώρους της Αθήνας για την νέα σεζόν, παρουσιάζει την εμβυθιστική οπτικοακουστική performance “Digitanimism” στο Underflow. Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, 2026, 21.00. Διάρκεια: 70’ (Underflow Record Store & Art Gallery, Καλλιρόης 39, Αθήνα (έναντι σταθμού Μετρό Συγγρού-Φιξ).
Υποστήριξη Διδακτορικής Διατριβής κας Στυλιανής-Άννας Κληματσάκη [Τρίτη 3/11/2026, 09:00]
Δημοσίευση: 31-10-2026 09:52 | Προβολές: 338
Σημαντική Ημερομηνία: 03-11-2026
[Έληξε]
image
Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026 και ώρα 9.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων (ισόγειο, Κτίριο Τμημάτων Ιστορίας και Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο) θα λάβει χώρα η υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής της κας Στυλιανής-Άννας Κληματσάκη, υποψήφιας διδακτόρισσας του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και μέλους του Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών, με θέμα «Η αιμομιξία στον παγκόσμιο κινηματογράφο: η επιτέλεση των φύλων, των κοινωνικών ρόλων, και των σεξουαλικών προσανατολισμών κατά την αναπαράσταση των αιμομικτικών σχέσεων στον κινηματογράφο» με επιβλέπουσα την Καθηγήτρια Νταλίλα Ονοράτου και μέλη της επιτροπής τον Καθηγητή, κ. Αριστείδη Τσαντηρόπουλο και την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, κα Αγνή Παπαδοπούλου.
Προσκεκλημένη ομιλία του Δρ. Εμμανουήλ Ροβίθη, στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών RISEBA (30/10/26, Ρίγα, Λετονία)
Δημοσίευση: 27-10-2026 12:25 | Προβολές: 348
Σημαντική Ημερομηνία: 30-10-2026
[Έληξε]
image
Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026 ο Δρ. Εμμανουήλ Ροβίθης, διδάσκων του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, θα πραγματοποιήσει διάλεξη στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος “Audiovisual and Immersive Technologies Art” του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών RISEBA στη Ρίγα της Λετονίας. Η ομιλία του έχει τίτλο “Ενσώματη Ηχητική Δραματουργία ως Μέσο Θεατρικής Αφήγησης” (Embodied Sound Dramaturgy as a Means of Theatrical Storytelling).
Η Ρενάτα Δαλιανούδη, Αναπλ. Καθηγήτρια ΤΤΗΕ, προσκεκλημένη από το Πανεπιστήμιο της Bologna/Conservatorio di Musica “Giovan Battista Martini” σε πρόγραμμα ΒΙΡ ERASMUS., 26/10-3/11/2026
Δημοσίευση: 25-10-2026 10:33 | Προβολές: 468
Σημαντική Ημερομηνία: 03-11-2026
[Έληξε]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Επιστολή πρόσκλησης
Mέγεθος: 171.76 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image
Η Ρενάτα Δαλιανούδη, Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, συμμετέχει στο Blended Intensive Program (BIP) του ERASMUS+, κατόπιν πρόσκλησης από το Department of Electronic Music του Πανεπιστημίου της Bologna/Conservatorio di Musica “Giovan Battista Martini” και τον Καθηγητή Francesco Giomi. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 26/10/2026 ως τις 3/11/2026.
Συμμετοχή της Δάφνης Δραγώνα, Επίκ. Καθηγήτρια ΤΤΗΕ, στο "The Symposium of Canicula" στο Teatrino di Palazzo Grassi (Βενετία) 26-27/10/ 2026
Δημοσίευση: 23-10-2026 17:56 | Προβολές: 326
Σημαντική Ημερομηνία: 27-10-2026
[Έληξε]
image
Η Δάφνη Δραγώνα, Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας συμμετέχει σε συμπόσιο που λαμβάνει χώρα στο Teatrino di Palazzo Grassi, 26 και 27 Οκτωβρίου 2026. Το συμπόσιο διοργανώνεται από το Fondazione In Between Art Film με αφορμή την ομαδική έκθεση «Canicula», η οποία παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή στη Βενετία, στο Complesso dell’Ospedaletto. Η διάλεξή της έχει τίτλο "Blinded by It All: On Art, Agency, and Critical Distance."
Συμμετοχή του Υποψ. Διδάκτορα ΤΤΗΕ, Θανάση Επιτήδειου, στο διεθνές φεστιβάλ Sonic Nomads 2026 (Σεούλ), 22-25/10/2026
Δημοσίευση: 22-10-2026 11:02 | Προβολές: 1177
Σημαντική Ημερομηνία: 25-10-2026
[Έληξε]
image
Ο υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Θανάσης Επιτήδειος (επιβλέπων Καθηγητής ΤΤΗΕ, Απόστολος Λουφόπουλος), συμμετέχει έπειτα από επιλογή μέσω διεθνούς ανοιχτής πρόσκλησης (international open call) στο φεστιβάλ ακουστικών τεχνών Sonic Nomads 2026: Listen with, το οποίο διεξάγεται στη Σεούλ (Νότια Κορέα) από τις 22 έως τις 25 Οκτωβρίου 2026, στους χώρους του Seoul National University Powerplant (SNU Powerplant).
Συμμετοχή της Δάφνης Δραγώνα, Επίκ. Καθηγήτριας ΤΤΗΕ, στο συνέδριο "Re-examining AI Rethinking Modernity" στην Ιόνιο Ακαδημία, 22-23/10/2026
Δημοσίευση: 20-10-2026 13:23 | Προβολές: 401
Σημαντική Ημερομηνία: 23-10-2026
[Έληξε]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Πρόγραμμα συνεδρίου
Mέγεθος: 283.13 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image
Η Δάφνη Δραγώνα, Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, συμμετέχει με εισήγηση της στο συνέδριο "Re-examining AI, Rethinking Modernity: Critical philosophical, anthropological and interdisciplinary perspectives on technology", το οποίο διοργανώνει το Τμήμα Ιστορίας και Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών και θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026, στην «Αίθουσα Γεώργιος Γραμματικάκης», στην Ιόνιο Ακαδημία στην Κέρκυρα.
Ο Άγγελος Φλώρος, Αναπλ. Καθηγητής ΤΤΗΕ, στο διεθνές συνέδριο «Communicating for a Better World», 21-23.10.2026
Δημοσίευση: 18-10-2026 09:19 | Προβολές: 418
Σημαντική Ημερομηνία: 23-10-2026
[Έληξε]
image
Ο Άγγελος Φλώρος, Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, συμμετέχει με εισήγηση στο διεθνές συνέδριο «Communicating for a Better World». Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Σχολή Διεθνών και Δημόσιων Υποθέσεων (SIPA) του Columbia University και το Ralph Bunche Institute for International Studies του CUNY Graduate Center, σε συνεργασία με φορείς των Ηνωμένων Εθνών, και πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη στις 21–23 Οκτωβρίου 2026.
Η Ρενάτα Δαλιανούδη, Αναπλ. Καθηγήτρια ΤΤΗΕ, συμμετέχει με 5 υποψ. διδάκτορές της στο Διεθνές Συνέδριο «Ψηφιακή Λαογραφία 2.0»του Παν/μίου Αιγαίου, στη Ρόδο και τη Χάλκη 16-18/10/2026
Δημοσίευση: 09-10-2026 16:14 | Προβολές: 454
Σημαντική Ημερομηνία: 18-10-2026
[Έληξε]
Συνημμένα αρχεία
gr  doc.png  Πρόγραμμα Συνεδρίου
Mέγεθος: 50.72 KB :: Τύπος: Kείμενο Word
image
Η Ρενάτα Δαλιανούδη, Αναπλ. Καθηγήτρια «Μουσικής και Οπτικοακουστικού Πολιτισμού» στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, συμμετέχει ως σύνεδρος και προεδρεύουσα συνεδρίας με 3 εισηγήσεις στο Διεθνές Συνέδριο «Ψηφιακή Λαογραφία 2.0: ο λαϊκός πολιτισμός στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης», που διοργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης/ Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και κυρίως το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας θα δώσει δυναμική παρουσία στο εν λόγω συνέδριο, καθώς συμμετέχουν οι εξής πέντε υποψήφιοι διδάκτορες της Ρενάτας Δαλιανούδη: Παναγιώτης Σδούκος, Εύη Χλωρού, Στέλιος Στρωματιάς, Αγγελική Λυγινού και Αννα Μαρία Γιαννακοδήμου. Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στη Ρόδο και τη Χάλκη, 16-18 Οκτωβρίου 2026,
H Ρενάτα Δαλιανούδη, Αναπλ. Καθηγήτρια ΤΤΗΕ, προσκεκλημένη του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους για διάλεξη, 12.10.2026
Δημοσίευση: 09-10-2026 15:58 | Προβολές: 369
Σημαντική Ημερομηνία: 12-10-2026
[Έληξε]
image
Το Λύκειο των Ελληνίδων Άργους προσκαλεί τη Ρενάτα Δαλιανούδη, Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, για να δώσει διάλεξη κατά την εναρκτήρια εκδήλωση της νέας Λυκειακής χρονιάς. Το θέμα της διάλεξης είναι: «Πολιτιστικοί φορείς και διαχείριση της μουσικό-χορευτικής κληρονομιάς. Προβληματισμοί και Προτάσεις». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 12.10.2026, ώρα 20:00, στα γραφεία του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους, Δαναού 16, Άργος. Είσοδος ανοιχτή για το κοινό.
H Ρενάτα Δαλιανούδη, Αναπλ. Καθηγήτρια ΤΤΗΕ, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για τη μικτή Χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων
Δημοσίευση: 28-09-2026 09:15 | Προβολές: 522
Σημαντική Ημερομηνία: 28-09-2026
[Έληξε]
image
Η Ρενάτα Δαλιανούδη, Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, είναι για 3η συνεχόμενη χρονιά Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής για την ακρόαση υποψηφίων για την στελέχωση της Μικτής Χορωδίας του Λυκείου των Ελληνίδων (Κεντρικό), μαζί με άλλα εκλεκτά μέλη (Μουσικολόγους, Πιανίστες, Συνθέτες). Η ακρόαση θα γίνει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026, στις 7:30 μμ, στην κεντρική αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων, Δημοκρίτου 14, Αθήνα.
Η Ρενάτα Δαλιανούδη, Αναπλ. Καθηγήτρια ΤΤΗΕ, έχει την επιστημονική επιμέλεια και προλογίζει την παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Παιανίας «Ανάμεσα σε ούτι και πιάνο», 27.9.2026
Δημοσίευση: 26-09-2026 10:44 | Προβολές: 643
Σημαντική Ημερομηνία: 27-09-2026
[Έληξε]
image
Η σύμπραξη της Δύσης με την Ανατολή, της εντεχνότητας με τη λαϊκότητα και την τροπικότητα, εκφράζεται μέσα από τη διασκευή της παραδοσιακής μουσικής με έντεχνη αρμονία και ενίοτε με τζαζ διάθεση, όπως και μέσα από τη σύμπραξη του πιάνου με το ούτι και το λαούτο. Μέσα από μια διάθεση ανα-δημιουργίας, τα παραδοσιακά νυκτά όργανα (ούτι, λαούτο, μαντολίνο), η σολιστική φωνή και  το χορωδιακό τραγούδι συνομιλούν με τις δυτικές αποχρώσεις του πιάνου. Προλογισμός / Παρουσίαση / Επιστημονική Επιμέλεια: Ρενάτα Δαλιανούδη, Αναπλ. Καθηγήτρια Μουσικής & Οπτικοακουστικού Πολιτισμού, Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας Ιονίου Πανεπιστημίου, Επιστημονική Συνεργάτιδα ΕΡΤ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2026, στις 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Παιανίας.
Συμμετοχή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας στο International forum of performance art 2026
Δημοσίευση: 24-09-2026 23:33 | Προβολές: 866
image
Συμμετοχή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας στο International forum of performance art 2026. Συμμετέχουν οι φοιτητές, Αντελαΐντα Ζαΐμι, Ζήσης Καμανάς, Κωνσταντίνα Κουρτάκη,  Δήμητρα Κωστοπούλου, Θεοδόσης Μαργωμένος,  Ανθή Ταυλαρίδου. Τα έργα που παρουσιάζονται στην παρούσα ομαδική συμμετοχή δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος «Τέχνη των Τεχνικών Εικόνων» του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Επιμέλεια: Βασίλης Αλεξάνδρου 
Ο Κωνσταντίνος Τηλιγάδης, Καθηγητής ΤΤΗΕ, συμμετέχει στο 3ο DIGITAL ICON, Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονων Οπτικών Μέσων, Θεσσαλονίκη 2026, 25-27.9.2026
Δημοσίευση: 21-09-2026 09:21 | Προβολές: 730
Σημαντική Ημερομηνία: 27-09-2026
[Έληξε]
image
Ο Κωνσταντίνος Τηλιγάδης, Καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, συμμετέχει στο «3ο DIGITAL ICON, Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονων Οπτικών Μέσων», Θεσσαλονίκη 2026. Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νέων Μέσων στις Εικαστικές Τέχνες του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), διοργανώνει το «3ο DIGITAL ICON, Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονων Οπτικών Μέσων» στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, Casa Bianca, 25-27.9.2026.
Ο Κωνσταντίνος Τηλιγάδης, Καθηγητής ΤΤΗΕ, με την ομάδα AVARTS του Π.Μ.Σ, συμμετέχει στην έκθεση Platforms Project 2026, 17-20/9.2026, Καπνεργοστάσιο της Βουλής των Ελλήνων
Δημοσίευση: 21-09-2026 08:59 | Προβολές: 1109
image
Ο Κωνσταντίνος Τηλιγάδης, Καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, με την ομάδα AVARTS του Π.Μ.Σ, συμμετέχει στην έκθεση Platforms Project 2026, 17-20.9.2026, στο Καπνεργοστάσιο της Βουλής των Ελλήνων.
Συνέντευξη του Δημήτρη Αγαθόπουλου, Αναπλ. Καθηγητή ΤΤΗΕ, στο WIRED Greece
Δημοσίευση: 17-09-2026 21:43 | Προβολές: 1144
image
Ο Δημήτρης Αγαθόπουλος, εικαστικός και Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Βασίλη Τατσιόπουλο για το WIRED Greece, την ελληνική έκδοση του διεθνούς περιοδικού WIRED.
Με επιτυχία η παρουσίαση του OxymoronVR στην 90ή ΔΕΘ από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Δημοσίευση: 15-09-2026 20:50 | Προβολές: 873
image
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία του έργου OxymoronVR στο περίπτερο του Ιονίου Πανεπιστημίου στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η παρουσία του OxymoronVR στο περίπτερο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου με την παρουσίαση της ομάδας Oxymoron και της Διάδρασις ΙΚΕ με τίτλο «Σύγχρονες Εικαστικές Πρακτικές στη Ψηφιακή Τέχνη - Εικονικά Περιβάλλοντα και Τεχνητή Νοημοσύνη: Παρουσίαση του έργου OxymoronVR». Στην παρουσίαση συμμετείχαν οι Καθηγητές του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Κωνσταντίνος Τηλιγάδης και Δημήτρης Αγαθόπουλος, καθώς και η Υπεύθυνη Διαχείρισης Έργων της Διάδρασις ΙΚΕ, Θεοδώρα Αγγελοπούλου.
Ο Νίκος Κόκκαλης, διδάσκων ΤΤΗΕ και ο Αλέξανδρος Κουμπλής, υποψήφιος διδάκτορας ΤΤΗΕ, συμμετέχουν στην εκδήλωση «Κέρκυρα 1716 – Η Πόλη σε κατάσταση Πολιορκίας – Ιστορία και Μνήμη»
Δημοσίευση: 15-09-2026 20:44 | Προβολές: 373
Σημαντική Ημερομηνία: 21-09-2026
[Έληξε]
image
Ο Νίκος Κόκκαλης, διδάσκων του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας και ο Αλέξανδρος Κουμπλής , υποψήφιος διδάκτορας  ΤΤΗΕ, συμμετέχουν στην εκδήλωση «Κέρκυρα 1716 – Η Πόλη σε κατάσταση Πολιορκίας – Ιστορία και Μνήμη». Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, στο πλαίσιο του εορτασμού της ιστορικής επετείου του 1716, παρουσιάζει στο Νέο Φρούριο την εκδήλωση «Κέρκυρα 1716 – Η Πόλη σε κατάσταση Πολιορκίας – Ιστορία και Μνήμη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00, στο Νέο Φρούριο, στον προμαχώνα της Τενέδου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Ο Νίκος Κόκκαλης, διδάσκων ΤΤΗΕ, συμμετέχει στην έκθεση Platforms Project 2026 – Independent Art Fair: 17-20/9 στο Καπνεργοστάσιο της Βουλής των Ελλήνων
Δημοσίευση: 15-09-2026 20:36 | Προβολές: 346
Σημαντική Ημερομηνία: 20-09-2026
[Έληξε]
image
Ο Νίκος Κόκκαλης, διδάσκων του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, συμμετέχει με την ομάδα “Common Ground” στην έκθεση Platforms Project 2026 – Independent Art Fair: 17-20/9 στο Καπνεργοστάσιο της Βουλής των Ελλήνων. Χώρος : Δημόσιο Καπνεργοστάσιο – Βουλή των Ελλήνων (Λένορμαν 218, Κολωνός, Αθήνα Ωράριο:  Πέμπτη  17/09 (Εγκαίνια): 18:00 – 22:30, Παρασκευή  18/09 έως Κυριακή  20/09: 12:00 – 21:00.
Η Μαρία Ασλανίδη, διδάσκουσα ΤΤΗΕ, συμμετέχει στο πρώτο ετήσιο Συμπόσιο της IFLA με τίτλο: IFLA Europe Regional Division Committee Symposium to Explore Library Advocacy Across Europe, 25.9.2026
Δημοσίευση: 15-09-2026 10:47 | Προβολές: 742
Σημαντική Ημερομηνία: 25-09-2026
[Έληξε]
image
Η Μαρία Ασλανίδη, διδάσκουσα του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, συμμετέχει στο πρώτο ετήσιο Συμπόσιο της περιφερειακής επιτροπής Ευρώπης της IFLA με τίτλο: IFLA Europe Regional Division Committee Symposium to Explore Library Advocacy Across Europe, 25.9.2026. Τίτλος εισήγησης: “Libraries speak. Are we listening?”. Η συνάντηση λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Συμμετοχή της Ρενάτας Δαλιανούδη, Αναπλ. Καθηγήτριας ΤΤΗΕ, ως εισηγήτριας και προεδρεύουσας σε στρογγυλή τράπεζα στο 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων, Γιάννενα 10-13.9.2026
Δημοσίευση: 09-09-2026 19:34 | Προβολές: 483
Σημαντική Ημερομηνία: 13-09-2026
[Έληξε]
image
Το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Λύκειο Ελληνίδων, με γενική θεματική: «Μετανάστευση & Ταυτότητα. Κοινωνικές, Οικονομικές και Πολιτισμικές Προεκτάσεις», διεξάγεται στα Γιάννενα, 10-13 Σεπτεμβρίου 2026. Η Ρενάτα Δαλιανούδη, Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, προσκλήθηκε να συμμετέχει ως εισηγήτρια και προεδρεύουσα στρογγυλής τράπεζας. Το θέμα της εισήγησής της «Η μετανάστευση ως πολιτισμική ταυτότητα. Το παράδειγμα της Ηπείρου», Παρασκευή 11.9, 7:30 μμ-8 μμ.
Επιστημονική επιμέλεια και παρουσίαση της παράστασης «Έξι(ς)» του Λυκείου των Ελληνίδων Χαλκίδας από τη Ρενάτα Δαλιανούδη, Αναπλ. Καθηγήτρια ΤΤΗΕ, 19.8.2026
Δημοσίευση: 17-07-2026 13:00 | Προβολές: 922
Έναρξη: 19-07-2026 |Λήξη: 19-08-2026
[Έληξε]
image
Η Ρενάτα Δαλιανούδη, Αναπλ. Καθηγήτρια στο ΤμήμαΤεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, επιμελείται και παρουσιάζει, για άλλη μια χρονιά, την παράσταση «Έξι(ς)… Όταν η συνήθεια γίνεται βίωμα» του Λυκείου των Ελληνίδων Χαλκίδας. Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα την Κυριακή 19 Αυγούστου 2026, 9 μμ.  στο Μέγαρο ΛτΕ Χαλκίδος, πλατεία Μάλλιου. 
Η Μαρία Ασλανίδη, διδάσκουσα ΤΤΗΕ, συμμετέχει ως μέλος του Accessibility Metadata Network της IFLA, στο 90ό Παγκόσμιο Συνέδριο, IFLA WLIC, Νότια Κορέα, 10-13.8.2026
Δημοσίευση: 06-07-2026 19:46 | Προβολές: 866
Σημαντική Ημερομηνία: 10-08-2026
[Έληξε]
image
Η Μαρία Ασλανίδη, διδάσκουσα του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, συμμετέχει ως μέλος του Accessibility Metadata Network της IFLA στο 90ό IFLA World Library and Information Congress, το οποίο φέτος έχει ως θέμα: Libraries Powering Transformation. Η ερευνητική ομάδα παρουσιάζει στο πλαίσιο του Συνεδρίου, στις 10.8.2026, την επιστημονική εργασία με τίτλο: Transforming Access: Inclusive Metadata for Audiovisual Resources.
Συμμετοχή της Ρενάτας Δαλιανούδη, Αναπλ. Καθηγήτριας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο Παγκόσμιο Συνέδριο της IAML (International Association of Music Libraries, Archives and Centers for Documentation) 28/6-3/7/2026
Δημοσίευση: 27-06-2026 09:13 | Προβολές: 1853
Σημαντική Ημερομηνία: 03-07-2026
[Έληξε]
image
Η Ρενάτα Δαλιανούδη, Αναπλ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας και Επιστημονική Δ/ντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς (ΙΕΜΚ) συμμετέχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο της IAML (Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης), που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα της εισήγησής της Ρενάτας Δαλιανούδη είναι: «Η επιτελεστικότητα των αρχείων σε χώρους συναυλιών και παραστάσεων. Περίπτωση μελέτης η προσεχής έκθεση «Θεσσαλονίκη, το μουσικό παλίμψηστο στον 20ό αιώνα: λαϊκή και έντεχνη δημιουργία», που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς (ΙΕΜΚ) και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το συνέδριο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, από 28 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου 2026.
Η Μαρία Ασλανίδη, διδάσκουσα ΤΤΗΕ, συμμετέχει ως μέλος του Ελληνικού Γραφείου RISM, με επιστημονική εργασία στο Διεθνές Συνέδριο IAML 2026, 28.6-3.7.2026
Δημοσίευση: 16-06-2026 10:24 | Προβολές: 928
Σημαντική Ημερομηνία: 30-06-2026
[Έληξε]
image
Η Μαρία Ασλανίδη, διδάσκουσα του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, ως μέλος του Ελληνικού Greek RISM Office, συμμετέχει στο ετήσιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης (International Association of Music Libraries, Archives and Documentaion Centres - IAML), το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ 28.6-3.7.2026. Η ερευνητική ομάδα παρουσιάζει στο πλαίσιο του Συνεδρίου, στις 30.6.2026, την επιστημονική εργασία με τίτλο:  'A long-awaited desideratum: MEI Encoding of Byzantine Neumes (Chrysanthine notation)'
Συμμετοχή των εργαστηρίων ΕΜεΤεΓ και επΟΑση του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Διεθνή Έκθεση Embodiments, 12-20.6.2026
Δημοσίευση: 15-06-2026 20:19 | Προβολές: 498
Σημαντική Ημερομηνία: 20-06-2026
[Έληξε]
image
Τα Τμήματα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, και Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και τα εργαστήρια ΕΜεΤεΓ (Εργαστήριο Ειδικής Μετάφρασης και Τεχνολογιών Γλώσσας) και επΟΑση (Εργαστήριο Επεξεργασίας Οπτικοακουστικών Σημάτων) συμμετέχουν στη διεθνή έκθεση “Embodiments | Ενσώματες Αντιλήψεις: Τέχνη, Ατμόσφαιρες & Αισθητηριακοί Κόσμοι” που πραγματοποιείται από 12 έως 20 Ιουνίου στο Καπνεργοστάσιο της Βουλής των Ελλήνων, Λένορμαν 218, Αθήνα. 
O Εμμανουήλ Ροβίθης, διδάσκων ΤΤΗΕ, στην 61η Μπιενάλε της Βενετίας
Δημοσίευση: 04-06-2026 18:52 | Προβολές: 1037
image
Ο Εμμανουήλ Ροβίθης, διδάσκων του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, συμμετέχει στη φετινή 61η Μπιενάλε της Βενετίας με 2 θεατρικές παραστάσεις, στις οποίες έχει υλοποιήσει τη μουσική σύνθεση και τον ηχητικό σχεδιασμό. Πρόκειται για την πολυταξιδεμένη “Goodbye Lindita” που διανύει τον τρίτο χρόνο της παγκόσμιας περιοδείας της, και τη “Ragada” που θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρεμιέρα. 
Ο Λαβύρινθος του Kafka: the Sequel & Tiny Desk Concert με τους Noizik στις 27/5
Δημοσίευση: 26-05-2026 09:59 | Προβολές: 3752
Σημαντική Ημερομηνία: 27-05-2026
[Έληξε]
image
Την Τετάρτη, 27 Μαΐου 2026, στη Βιβλιοθήκη και στο Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου, η Λέσχη «ΛογΩΤέχνης» παρουσιάζει το 2ο μέρος του παιχνιδιού «Ο Λαβύρινθος του Kafka: The Sequel». Προσκεκλημένοι στο 2ο Tiny Desk Concert της Λέσχης στη Βιβλιοθήκη του Ι.Π. σε house μουσικές αποδράσεις, το trio house group Noizik.
Σελίδα 1 / 16 : >>>
Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα
Τηλ.: 26610 87860-1 - Fax: 26610 87866
e-mail: audiovisual@ionio.gr
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας