Διευθύνσεις Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών:
- Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Ionio Open e-class
(https://opencourses.ionio.gr/)
(Προηγούμενη έκδοση e-class (υπό κατάργηση): http://e-class.ionio.gr/home/html/eclass/) - Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Γραμματείας
(http://gram-web.ionio.gr/unistudent/) - Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο σε Περιβάλλον Ιστού
(https://webmail.ionio.gr/)
Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων noc.ionio.gr
Το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων του Ιονίου Πανεπιστημίου παρέχει υπηρεσίες διαδικτύου προς όλους τους εργαζόμενους και φοιτητές του Πανεπιστημίου. Σκοπός του Κέντρου Διαχείρισης Δικτύου είναι αρχικά η ανάπτυξη και στη συνέχεια η καλή λειτουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου μετάδοσης φωνής και δεδομένων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Αναπτύσσοντας κατάλληλες εφαρμογές και παρέχοντας υποστήριξη για θέματα δικτύου σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, το ΚΔΔ στοχεύει στην αποδοτικότερη χρήση του δικτύου και στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην διοικητική και εκπαιδευτική δραστηριότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανάπτυξη και εισαγωγή δράσεων τηλεκπαίδευσης στην εκπαιδευτική διαδικασία, και την συμμετοχή στην Κοινωνία της Πληροφορίας, έχει αναπτύξει και έχει θέσει σε λειτουργία υπηρεσίες σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Ειδικότερα, στον τομέα της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης τέθηκε σε λειτουργία και παρέχεται προς χρήση στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου η πλατφόρμα Ionio e-Class, η οποία προσανατολίζεται στην ενίσχυση και την υποστήριξη της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, και όχι στην αντικατάστασή της.
Οι στόχοι της υπηρεσίας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης είναι:
Η αναβάθμιση του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος του Ιδρύματος, η αξιοποίηση του πλούσιου εκπαιδευτικού υλικού, η δημιουργία ενός εύχρηστου μέσου αλληλεπίδρασης και συνεχούς επικοινωνίας εκπαιδευτή – εκπαιδευόμενου.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες και οι δυνατότητες της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης Ionio e-class επικεντρώνονται στα παρακάτω σημεία:
συνεχής διακίνηση εκπαιδευτικού υλικού: οι διδάσκοντες έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν στους φοιτητές εκπαιδευτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή (αρχεία κειμένου, παρουσιάσεις, βίντεο, σύνδεσμοι με χρήσιμες ιστοσελίδες κ.ά.)
διαρκής επικοινωνία διδασκόντων–φοιτητών: δυνατότητα ανάρτησης ανακοινώσεων, ανάθεσης και παράδοσης εργασιών, ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων, επικοινωνίας πραγματικού χρόνου κ.ά.