ShareThis
Ζωντανά Οπτικά
Χριστόφορος Ζαβερδινός, Aπόστολος Παχής, Αθανάσιος Τσίγκας, Κωνσταντίνος-Σπυρίδων Ράπτης, Γιώργος Κανδυλιάρης, Αλεξάνδρα Μπάκα, Μιχαέλα Σιώζη, Χριστιάννα Γούσια, Λουκάς Δρίβας, Νίκος Γκάκιος, Αστέριος Ζερβός

Στο μάθημα, γίνεται  αναφορά, με οπτικοακουστικά παραδείγματα στην εξέλιξη του Expanded/extended Cinema, της Mουσικής Oπτικοποίησης (music visualization) σε πραγματικό χρόνο (real time), της Ζωντανής Οπτικοακουστικής performance (A/V performance) και των Zωντανών Oπτικών σε πραγματικό χρόνο (live visuals, VJing, generative art, audio reactive visuals, electronica, club culture).

Αναλύονται τρόποι παραγωγής σχετικών καλλιτεχνικών έργων αλλά και εφαρμογών. Παράλληλα εξετάζονται εργαλεία παραγωγής τέτοιων έργων, όπως σχετικά λογισμικά (touch designer, vvvv, smode, open source κλπ.), κάμερες βάθους και σένσορες κίνησης, VR, ελεγκτές midi controllers, synthesizers, λογισμικά DAW, συσκευές ήχου κλπ. Εξετάζονται τρόποι παρουσίασης καλλιτεχνικού έργου (εγκαταστάσεις, προβολές, χαρτογραφικές προβολές, performances, VJing κλπ.).

 Στόχος του μαθήματος είναι η κατανόηση και η δημιουργία καλλιτεχνικών έργων και εφαρμογών που βασίζονται στη διάδραση ήχου κ εικόνας.

Επιβλέπων καθηγητής Θωμάς Βαλιανάτος:
Ο Θωμάς Βαλιανάτος γεννήθηκε στην Αθήνα και παρακολούθησε την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, λαμβάνοντας Πτυχίο Ζωγραφικής το 2003 και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Ψηφιακές Τέχνες το 2006. Το σώμα του έργου του κυμαίνεται από 2d και 3d έργα σχέδιο - κίνησης (animation) και έργα κόμικς, έως ηλεκτρονική μουσική σύνθεση και ζωντανές οπτικοακουστικές performances. (1998-2022). Από το 2010 διδάσκει ως λέκτορας (Μόνιμος Λέκτορας από το 2020) στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ζωγραφική, 2d/3d animation, ψηφιακή ζωγραφική, μη γραμμικές αφηγήσεις και live visuals. Από το 2000, τα έργα τέχνης του, υπό μορφή πρωτοτύπων σχεδίων κόμικς, ψηφιακών εκτυπώσεων, βίντεο, ηλεκτρονικής μουσικής και ζωντανών οπτικοακουστικών performances, έχουν εκτεθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ και εκθέσεις τέχνης και σε διάφορους εκδότες και διαφημιστικές εταιρίες για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένου της 10ης Ευρωπαϊκής και Μεσογειακής Μπενάλε Νέων Καλλιτεχνών, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), ZKM, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ARTATHINA, Athens Digital Arts Festival (ADAF), Cambridge Science Festival, Splice festival, LPM Live Performers Meeting, Synch Festival,  China VISAP, Athens Science Festival, Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς (Βαβέλ).

Γιώργος Κανδυλιάρης
Τα πρώτα 4 χρόνια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μου τελέστηκαν στο Καλλιτεχνικό γυμνάσιο και λύκειο Θεσσαλονίκης. Έπειτα, μεταφέρθηκα στο λύκειο Παραλιμνίου, στον κλάδο εικαστικών, έχοντας διακρίσεις σε σχολικούς διαγωνισμούς εικαστικών. Τώρα βρίσκομαι στο 4ο έτος των σπουδών μου στο τμήμα Ήχου και Εικόνας του Ιονίου πανεπιστημίου, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσω το βίντεο για το trailer του 16ου φεστιβάλ οπτικοακουστικών τεχνών.
Μιχαέλα Σιώζη
Η Μιχαέλα Σιώζη είναι φοιτήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Ασχολείται με την εικονογράφηση δυσδιάστατων γραφικών, την βίντεο τέχνη, την ποίηση και την φωτογραφία. Η Μιχαέλα αντλεί εικονογραφικά μοτίβα από λογοτεχνικά δημιουργήματα και λογοτεχνικές φιγούρες, από τους προβληματισμούς της σημερινής εποχής και τους ανθρώπους κάνοντας διάλογο με έννοιες που αφορούν την κουλτούρα, το πνεύμα και την απόλαυση του τώρα.
Χριστιάννα Γούσια
Η Χριστιάννα Γούσια γεννήθηκε στην Άρτα τον Δεκέμβριο του 2001 και η ενασχόληση της με τη ψηφιακή ζωγραφική άρχισε το 2019, λίγο πριν ξεκινήσει τις σπουδές της στο «Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας» του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο οποίο συνεχίζει τις σπουδές της μέχρι και σήμερα. Η δημιουργία μουσικών βίντεο (κυρίως με τη χρήση ζωγραφικών της έργων και τεχνικών του After Effects) αποτελεί ένα από τα βασικά αντικείμενα με τα οποία ασχολείται και εκδίδει τα περισσότερα έργα της στο διαδίκτυο, όπου μπορεί να βρεθεί με το ψευδώνυμο «Tiny Witch».

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιλέξτε την ημερομηνία για να δείτε τις εκδηλώσεις

<
Μάιος 2023
>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Παρασκευή 05-05-2023
20:00
Παλαιό Φρούριο - Φυλακές

ΧΩΡΟΙ

  • Πολύτεχνο
  • Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας (Παλαιό Ψυχιατρείο)
  • Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων: Αίθουσα Τέχνης- Κήπος του Λαού
  • Ιόνιος Ακαδημία
  • Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας: Αίθριο (Παλαιό Ψυχιατρείο)
  • Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Κτίριο Γκούση: Studio Video (Παλαιό Ψυχιατρείο)
  • Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Κτίριο Γκούση: Γραμματείας (Παλαιό Ψυχιατρείο)
  • Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Κτίριο 3: Εργαστήριο Σχεδίου (Παλαιό Ψυχιατρείο)
  • Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Κτίριο 3: ΥΚ1 (Παλαιό Ψυχιατρείο)
  • Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Κτίριο 3 (Παλαιό Ψυχιατρείο)
  • Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Κτίριο 3: ΥΚ2 (Παλαιό Ψυχιατρείο)
  • Βιβλιοθήκη Ιονίου Πανεπιστημίου
  • Μουσείο Ασιατικής Τέχνης (ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ)
  • Παλαιό Φρούριο - Φυλακές
  • Gallery Ersi
  • Παλαιό Φρούριο - Αύλειος Χώρος Λατινικού Παρεκκλησίου
  • Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Κτίριο Γκούση: Studio Ήχου (Παλαιό Ψυχιατρείο)
  • 1o ΕΠΑΛ Κέρκυρας
  • Παλαιό Φρούριο
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας