Επιμέλεια Γιώργης Σακελλαρίου
Η σειρά διαλέξεων και εργαστηρίων ανέλυσε το ηχοτοπίο στις επιτόπιες περιβαλλοντικές ηχογραφήσεις όχι μόνο ως ερευνητικό αντικείμενο αλλά ως πλαίσιο για διάλογο και στοχασμό, καθώς και εργαλείο για δημιουργικές πρακτικές. Πώς επιλέγουμε την τοποθεσία και του ήχου μια ηχογράφηση; Έχει ο ήχο ενός τρένου παρόμοιο ενδιαφέρον με αυτόν του ηχοτοπίου ενός δάσους; Τι μεθόδους και εργαλεία χρησιμοποιούμε για να επεξεργαστούμε τις ηχογραφήσει στο στούντιο; Με στόχο να βρεθούν απαντήσει στα παραπάνω, και παρόμοια, ερωτήματα, η σειρά θα επικεντρωθεί σε διάφορα πρακτικά και αισθητικά ζητήματα σχετικά με τα ηχητικά περιβάλλοντα σε σχέση με την ηλεκτρονική μουσική σύνθεση, τις ηχητικές τέχνες και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, καθώς και την ανθρωπολογική και εθνογραφική έρευνα.
Σε πρακτικό επίπεδο, οι εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευόμενες θα επιστρατεύουν μια ποικιλία ιδεών και τεχνικών εργαλείων για να δημιουργήσουν ηχητικά έργα βασισμένα σε περιβαλλοντικούς ήχους που θα ηχογραφηθούν κατά τη διάρκεια των μαθηµάτων.
Ο βασικός στόχος των μαθημάτων είναι η ανάπτυξη της ευαισθησίας στους περιβαλλοντικού ήχου και τη σημασία της ακρόασης , τόσο για καλλιτεχνικές όσο και για ευρύτερες δραστηριότητες . Στο τέλος τη σειρά οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα έχουν τι γνώσει και την εμπειρία να επιλέγουν τι κατάλληλε τοποθεσίες για να κάνουν ηχογραφήσει , να συλλέγουν και αρχειοθετούν το ηχητικό υλικό και να το χρησιμοποιούν ενεργά στις δημιουργικές πρακτικές.