ShareThis
Αμοργός σε μετάβαση
Κωστής Γαρδίκης

To έργο θέτει το ζήτημα της ακουστικής μεταβολής του ηχοτοπίου ενός τόπου σε μετάβαση από μία πολιτισμική εποχή σε μία άλλη – μία μετάβαση που αντικατοπτρίζεται στο συχνοτικό περιεχόμενο. Στο έργο τίθεται σε αντιπαραβολή ο «ηχητικός νατουραλισμός» - ο a priori διαχωρισμός μεταξύ «ήχου» και «θορύβου» - με μία πιο ευρεία πρόσληψη του θορύβου στο πλαίσιο μίας ποιητικής οντολογίας. Ως τόπος όπου πραγματοποιήθηκαν οι ηχογραφήσεις επιλέχτηκε η Αμοργός, ως τόπος που διατηρεί στον 21ο αιώνα χαρακτηριστικά προ-βιομηχανικής κοινωνίας. Η σχετικώς απότομη ανοικοδόμηση και ανάπτυξη υποδομών του νησιού αποτυπώνεται στο έργο αυτό, μπλεγμένη με τους «φυσικούς» ήχους του νησιού. Το έργο θέτει σε διάλογο τον ήχο της προ-βιομηχανικής εποχής με τον ήχο της βιομηχανικής εποχής και ψηφιακής εποχής, στοιχεία που είναι υπαρκτά και έντονα στους, λίγους, αντίστοιχους τόπους που δεν έχουν υποστεί τέτοιου είδους μετάβαση, συνθέτοντας με τον τρόπο αυτό μία ποιητική «συμφωνία» των εποχών της ανθρωπότητας.

Κωστής Γαρδίκης

Ο Κωστής Γαρδίκης γεννήθηκε και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει κλασσική κιθάρα, αρμονία, σύνθεση και φωνητική. Έχει πτυχίο φαρμακευτικής, μεταπτυχιακό και διδακτορικό στη νανοτεχνολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φαρμακευτικής και εργάζεται παράλληλα ως μουσικός και ως ερευνητής στον τομέα της καινοτομίας των φυσικών προϊόντων. Με το προσωνύμιο “Dance with Invisible Partners” δισκογραφεί και κάνει σχεδιασμό ήχου και παραγωγή για θέατρο, κινηματογράφο και visual poetry ενώ πραγματοποιεί ζωντανές εμφανίσεις σκοτεινής ηλεκτρονικής ποπ είτε solo είτε ως κουαρτέτο. Έργα του έχουν παρουσιαστεί ζωντανά σε Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Ελβετία, Μάλτα, Λίβανο, Σερβία και Ιαπωνία. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος, συνθέτης, sound designer και παραγωγός της πειραματικής κολεκτίβας «λοκατόλα», με την οποία κυκλοφόρησε το 2020 το δίσκο «μονοτονία ρῷθ» από την εταιρία “A Man out of a Man” και το δίσκο “Nέκυια» από την “Same Difference Music το 2022.

Links Bandcamp: https://dwip.bandcamp.com/ https://lokatola.bandcamp.com/album/-

Spotify : https://open.spotify.com/artist/38gbnDs4X9ma7mLvSj7iTU YouTube : https://www.youtube.com/channel/UCIhADOleZiRuzBUF4RDGXHw


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιλέξτε την ημερομηνία για να δείτε τις εκδηλώσεις

<
Μάιος 2022
>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Παρασκευή 06-05-2022
13:30-14:30
Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας (Κεντρική Σκηνή - Studio)

ΧΩΡΟΙ

  • Ιόνιος Ακαδημία
  • Ιόνιος Βουλή
  • Παλαιό Φρούριο
  • Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας: Αίθουσα Τέχνης- Κήπος του Λαού
  • Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας (Κεντρική Σκηνή - Studio)
  • Πολύτεχνο
  • Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας (Παλαιό Ψυχιατρείο)
  • Τμήμα Ιστορίας, Αμφ. 1
  • Μον Ρεπό
  • Πλατεία Σπιανάδα
  • Jasmine Cafe Bar
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας