ShareThis
Life in Plastic
Ημερομηνία και Ώρα: 01/06/2022 (19:00-21:00), 04/06/2022 (19:00-21:30)
Τοποθεσία: Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας (Παλαιό Ψυχιατρείο)
Σοφία Εμμανουηλίδου, Κωνσταντίνος Ντουλματζής

Το οπτικοακουστικό έργο αυτό αποτελεί ένα πολιτικοποιημένο έργο το οποίο ασκεί κριτική στην χρήση του πλαστικού στην σημερινή μας κοινωνία καθώς και το πόσο “πλαστική/ψεύτικη” έχει γίνει. Το ακουστικό μέρος αυτού του έργου αποτελείται από προηχογραφημένους ήχους από διάφορα πλαστικά αντικείμενα καθώς και από εργοστάσια παραγωγής πλαστικών αντικειμένων. Η επαναχρησιμοποίηση του ηχητικού υλικού αντανακλά την έννοια της ανακύκλωσης. Το ίδιο συμβαίνει και στο οπτικό μέρος του έργου, το οποίο αποτελείται από κολλάζ διάφορων εικόνων και βίντεο με την ίδια θεματική. Καθ’ όσο εκτελείται το έργο ο ακροατής έχει την δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά στο ίδιο το έργο με το να παίζει διάφορα ρυθμικά μοτίβα πάνω σε πλαστικά αντικείμενα όποτε το κρίνει αυτός σκόπιμο/χρήσιμο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο γίνεται πάλι εμφανής η έννοια της ανακύκλωσης. Η κριτική σκοπιά που έχει το έργο σταδιακά παίρνει μία πιο κυνική προοπτική και μας παρουσιάζει τα γεγονότα καυστικά. Το ηλεκτροακουστικό μέρος του έργου επιμελήθηκε η Σοφία Εμμανουηλίδου και το οπτικό μέρος ο Κώστας Ντουλματζής.

Σοφία Εμμανουηλίδου
Η Σοφία Εμμανουηλίδου σπούδασε Σύνθεση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο (πτυχίο 5 ετών ισοδύναμο με integrated master) στη Σχολή Καλών Τεχνών, του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (GR) υπό την επίβλεψη του καθηγητή Μιχάλη Λαπιδάκη. Σπούδασε επίσης σύνθεση με τους καθηγητές Χρήστο Σαμαρά, Δημήτρη Παπαγεωργίου και Δημήτρη Μαρωνίδη. Επιπλέον, έχει κάνει master classes σύνθεσης με τους Mark Andre, Malin Bång, Bryan Ferneyhough, Jana Luksts, Heidi Kay Begay, Cristian Benvenuti και Reinhold Friedl. Το 2020 αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και έγινε δεκτή στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου» του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα (GR) στην κατεύθυνση της Ηλεκτροακουστικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας. Επί του παρόντος, η Σοφία Εμμανουηλίδου επικεντρώνεται σε ηλεκτροακουστικές συνθέσεις και σε συνθέσεις με χρήση μουσικού προγραμματισμού, καθώς και σε multimedia συνθέσεις με συνδυασμό ακουστικών οργάνων, tapes, βίντεο και μουσικού προγραμματισμού. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη ως μουσικός/συνθέτης/εκτελεστής. Επιπλέον, τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται επίσης ως μουσικοπαιδαγωγός σε κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)/Μουσικές Σχολές/Ωδεία και Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ).
Κωνσταντίνος Ντουλματζής

Ο Ντουλματζής Κωνσταντίνος σπουδασε σε προπτυχιακο και μεταπτυχιακό επίπεδο (integrated master) στο τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών στην Σχολή Καλών Τεχνών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (GR) υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δημητρη Ζουρούδη. Το 2014 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ειδικότητα “Γραφίστας Εντύπου και Ηλεκτρονικου Μέσου” σε δημόσιο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης. Το 2021 έγινε δεκτός στο Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών “Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή εποχή” του Τμήματος Τεχνών Ηχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα (GR). Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο Κώστας Ντουλματζής πειραματίζεται πάνω στις οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις με κύριο μέσο το projection mapping με θέμα την ρευστότητα του φύλου και την συνδιαλεξη του ψηφιακού με το φυσικό σώμα. Ζεί και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη ως φωτογράφος και γραφίστας.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιλέξτε την ημερομηνία για να δείτε τις εκδηλώσεις

<
Μάιος 2022
>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Παρασκευή 06-05-2022
13:30-14:30
Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας (Κεντρική Σκηνή - Studio)

ΧΩΡΟΙ

  • Ιόνιος Ακαδημία
  • Ιόνιος Βουλή
  • Παλαιό Φρούριο
  • Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας: Αίθουσα Τέχνης- Κήπος του Λαού
  • Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας (Κεντρική Σκηνή - Studio)
  • Πολύτεχνο
  • Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας (Παλαιό Ψυχιατρείο)
  • Τμήμα Ιστορίας, Αμφ. 1
  • Μον Ρεπό
  • Πλατεία Σπιανάδα
  • Jasmine Cafe Bar
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας