ShareThis

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 14ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ShareThis
Δημοσίευση: 14-07-2021 13:47 | Προβολές: 25303
image

Το 14ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία τις καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και επιστημονικές του δράσεις. Οι ζωντανές δράσεις διήρκησαν 18 ημέρες, από τις 13 έως και τις 31 Μαΐου 2021. Η συμμετοχή του κοινού στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, οι οποίες περιελάμβαναν και μια σειρά σεμιναρίων καθώς κι ένα διεθνές συνέδριο, ήταν υψηλή. Τα καλλιτεχνικά έργα καθώς και οι παρουσιάσεις στο συνέδριο θα παραμείνουν στους διαδικτυακούς ιστότοπους του φεστιβάλ και του DCAC για ON DEMAND αναπαραγωγή έως το τέλος Ιουνίου 2021. Το ετήσιο φεστιβάλ του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι μια οργάνωση του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΤΤΗΕ) και του Εργαστηρίου Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών (ΕΡΗΜΕΕ) - Τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Φέτος, διήνυσε διαδικτυακά μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία με ένα πρόγραμμα στον οποίο πάνω από 400 φοιτητές, 30 εκπαιδευτικοί, 20 καλλιτέχνες και 60 ερευνητές, έδωσαν το παρών με τα έργα τους. Ο ελεύθερος κύκλος εργαστηρίων σύγχρονης τέχνης και νέων τεχνολογιών AV-school είχε αξιοσημείωτη συμμετοχή όπου οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν σεμινάρια με προσκεκλημένους διδάσκοντες επιφανείς καλλιτέχνες από τον διεθνή χώρο και ειδικούς. Το συνέδριο “Digital Cultures and AudioVisual Challenges” (DCAC) που διοργανώνει κάθε χρόνο το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας παρουσιάστηκε ως διήμερο μαραθώνιο ανακοινώσεων υψηλού ερευνητικού περιεχομένου και με κεντρικό σημείο τις ομιλίες δύο κεντρικών ομιλητών των Georgios N Yannakakis και Daniel Ballin, διαπρεπείς προσωπικότητες από τον χώρο των νέων μέσων. Ανάμεσα σε άλλους στο 14ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών τονίζονται επίσης οι συμμετοχές καλλιτεχνών διεθνούς βεληνεκούς στο πεδίο της Τέχνης της Επιτέλεσης, όπως η Μαίρη Ζυγούρη, ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος και ο Γιάννης Μήτρου, καθώς και στο πεδίο της Bioart, η Marta de Menezes και ο Adam Zaretsky.

Αξιοσημείωτη η συνεργασία της οργάνωσης του φεστιβάλ με το European Art, Science, Technology Network in Digital Creativity (EASTN-DC) στον σχεδιασμό πληθώρας δράσεων που αποτελούν την αιχμή του παγκόσμιου διαλόγου επάνω στις τεχνολογίες ψηφιακής δημιουργικότητας. Επίσης τονίζεται η σύνδεση με τοπικούς καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς. Η θεσμοθετημένη πια εξωστρέφεια του Φεστιβάλ επεκτάθηκε και στις συνεργασίες με το Ινστιτούτο Ψηφιακών Τεχνών του Πανεπιστημιακού Εκπαιδευτικού Κέντρου ‘ΤΗΜΕΝΟΣ’ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το Athens Digital Arts Festival, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Συνθετών Hλεκτροακουστικής Mουσικής (ΕΣΣΗΜ), το Drama Pitching Lab του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το ίδρυμα Cultivamos Cultura της Πορτογαλίας, τη Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας και την Επιτροπή Συμπαράστασης Προσκόπων Κέρκυρας. Η στήριξη του Δήμου Κερκυραίων όσο και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ήταν και φέτος σημαντική υπογραμμίζοντας τη στενή συνεργασία των τοπικών φορέων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην κατεύθυνση του πολιτιστικού εμπλουτισμού. Τέλος, από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο υπογραμμίζεται η υποστήριξη του προγράμματος OPEN ART του Εκπαιδευτικού Κέντρο Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) καθώς και της Ομάδας Έρευνας σε Θέματα Τέχνης & Επιστήμη και της Ομάδας Web του Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών χωρίς την οποία δεν θα ήταν εφικτή η διαδικτυακή διεξαγωγή του φετινού φεστιβάλ.

Τέλος, η συντονιστική επιτροπή του 14ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών ευχαριστεί θερμά τον κόσμο για την υποστήριξη των δράσεων όλες αυτές τις ημέρες: τα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά σχόλια ενδυναμώνουν τις προσπάθειες για το επόμενο επετειακό Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών!


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας