Το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Λύκειο Ελληνίδων, με γενική θεματική: «Μετανάστευση & Ταυτότητα. Κοινωνικές, Οικονομικές και Πολιτισμικές Προεκτάσεις», διεξάγεται στα Γιάννενα, 10-13 Σεπτεμβρίου 2026.
Η Ρενάτα Δαλιανούδη, Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, προσκλήθηκε να συμμετέχει ως εισηγήτρια και προεδρεύουσα στρογγυλής τράπεζας.
Το θέμα της εισήγησής της «Η μετανάστευση ως πολιτισμική ταυτότητα. Το παράδειγμα της Ηπείρου», Παρασκευή 11.9, 7:30 μμ-8 μμ.
Στο εν λόγω συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, θα συμμετέχουν και άλλοι εισηγητές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το ΕΚΠΑ, το Πάντειο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, όπως και ο γνωστός γλύπτης και Καθηγητής της ΑΣΚΤ Θεόδωρος Παπαγιάννης.
Φορέας: Λύκειον των Ελληνίδων
Τοπικός φορέας: Λύκειον των Ελληνίδων, παράρτημα Ιωαννίνων
Ημερομηνίες: 10-13 Σεπτεμβρίου 2026
Τόπος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Du Lac




Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Πιστοποίησης Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας ΤΤΗΕ 2026-2027






