Στα πλαίσια του μαθήματος ‘Διαδραστικά περιβάλλοντα και εγκαταστάσεις’ του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών ‘Οι οπτικοακουστικές τέχνες στην ψηφιακή εποχή’ ζητήθηκε από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες η υλοποίηση ενός καλλιτεχνικού έργου με θέμα τη σχολική αίθουσα. Τα έργα έχουν ως σκοπό την ανάπτυξη ενός διαλόγου πάνω στο θέμα της εκπαίδευσης μέσα από τα εργαλεία της, όπως συναντώνται στην Ελληνική κοινωνία. Ως εργαλεία θεωρούνται τόσο ο εκπαιδευτικός χώρος του σχολείου και της σχολικής αίθουσας όσο και τα αρχετυπικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για τη διδασκαλία, όπως η έδρα, ο πίνακας, η κιμωλία, το κουδούνι κ.α. Η διάδραση δε διερευνάται μόνο σε τεχνολογικά μέσα αλλά εκτείνεται σε εννοιολογικούς μηχανισμούς συγκρότησης νοήματος μέσα από τη συνομιλία των έργων με την εκπαιδευτική κοινότητα του ΕΠΑΛ. Έννοιες όπως η γνώση, η παιδεία, η κατάρτιση, αλλά και διαθέσεις όπως η βαρεμάρα, η απογοήτευση, το παιχνίδι κ.α. γίνονται ερευνητικά αντικείμενα για την επιτέλεση ενός έργου καλλιτεχνικής πρακτικής.
Τα έργα θα εκτεθούν στο 1ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας από την Κυριακή 14 έως και την Τρίτη 16 Μαΐου. Η δράση υλοποιήθηκε με την αγαστή συνεργασία τη Διευθύντρια Βάσω Μοναστηριώτη.
Τη Δευτέρα 15 Μαΐου, 11:00-13:00 θα γίνει παρουσίαση των έργων από τους δημιουργούς στη μαθητική κοινότητα του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας και θα ακολουθήσει συζήτηση με την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου που φιλοξενεί τη δράση.