ShareThis

Τα 20χρονα του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου: Το 17ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (23 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2024) στην πόλη της Κέρκυρας

ShareThis
Δημοσίευση: 19-04-2024 09:42 | Προβολές: 1522
image

Το 17ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (AVfest) συμμετέχει στους φετινούς εορτασμούς για την επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΤΤΗΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου ως αναπόσπαστο μέρος του. Από την ίδρυσή του το 2006, το AVfest έχει διαγράψει μια μεγάλη εξελικτική τροχιά, καθώς έχει διευρύνει κατά πολύ τους ορίζοντές του υλοποιώντας στρατηγικές συνεργασίες με άλλα ιδρύματα και εισάγοντας νέες δράσεις. Στο φετινό Φεστιβάλ οι προβολές (ταινιών, animation, ντοκιμαντέρ, video art, κ.ά.), οι συναυλίες ηλεκτροακουστικής μουσικής, οι εκθέσεις φωτογραφίας, σχεδίου, κόμικς και εγκαταστάσεων, οι περφόρμανς και οι δράσεις με ραδιόφωνο και παιχνίδια έχουν σημαντικά αναβαθμιστεί. Επιπλέον οι παρουσιάσεις βιβλίων για την τέχνη των νέων μέσων, οι συναντήσεις αποφοίτων για τις επαγγελματικές προοπτικές μετά την αποφοίτηση, και οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας φοιτητών AVARTS THEATRE έχουν προσδώσει στο Φεστιβάλ νέα δυναμική και έχουν βρει ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία ανανεώνοντας τον δεσμό της μαζί του.    

Το AVfest αποτελεί μια πλατφόρμα που επιτρέπει στις/στους συμμετέχουσες/ντες να διερευνήσουν τα σημεία συνάντησης ανάμεσα στις παραδοσιακές και τις αναδυόμενες μορφές τέχνης. Συγχρόνως προωθεί ενεργά τη συνεργασία μεταξύ φοιτητριών/τών από διάφορες ειδικότητες καλλιεργώντας το αίσθημα της κοινότητας, καταργώντας τους φραγμούς ανάμεσα στα διαφορετικά επιστημονικά και καλλιτεχνικά πεδία, και ενθαρρύνοντας την καινοτόμα και  διεπιστημονική δημιουργική έκφραση. Στο κλίμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, του συνεδρίου "Digital Cultures and AudioVisual Challenges" (DCAC) και τoυ κύκλου εργαστηρίων-σεμιναρίων AV-School, το Avfest φιλοδοξεί επίσης να παίξει ζωτικό ρόλο στη μελλοντική ένταξη των αποφοίτων στην αγορά εργασίας.

Το AVfest, προωθώντας την υπέρβαση των ορίων μεταξύ των οπτικοακουστικών τεχνών, επιδιώκει να αγκαλιάσει ερευνήτριες/ες και καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται εκτός των Ιονίων νήσων, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη μιας ζωντανής καλλιτεχνικής κοινότητας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Στο πνεύμα της συμπερίληψης και της προώθησης της διαφορετικότητας, το AVfest αποτελεί επίσης μια πρωτοβουλία ίσων ευκαιριών καθώς εμπνέεται από αρχές που απορρίπτουν κάθε είδους διακρίσεις: φύλου, ταυτότητας φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, φυλής, χρώματος, γενετικών χαρακτηριστικών, αναπηρίας, ηλικίας, εθνικής, εθνοτικής και κοινωνικής καταγωγής, θρησκευτικών, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων. Το AVfest είναι σταθερά προσανατολισμένο στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου όλες/οι, ανεξαρτήτως προέλευσης και ιδιαιτερότητας, μπορούν να συμμετέχουν στη γιορτή των σύγχρονων οπτικοακουστικών τεχνών χωρίς περιορισμούς και προκαταλήψεις.

Το AVfest 2024 εκφράζει τη βαθιά του ευγνωμοσύνη, για τη συνεχή υποστήριξή τους, στα πρόσωπα που αποτελούν οργανικό μέρος του ΤΤΗΕ του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η ανεκτίμητη υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού εντός και εκτός του ΤΤΗΕ – συνέργειες με τις τοπικές αρχές, ιδιώτες χορηγούς και αφοσιωμένους εθελοντές – μάς επιτρέπει να διατηρούμε το AVfest ανοιχτό σε όλες/ους, διασφαλίζοντας την καθολική και δωρεάν προσβασιμότητα των εκδηλώσεών του, ενισχύοντας συγχρόνως το αίσθημα της κοινότητας και την κοινή μας πεποίθηση για τη δύναμη των οπτικοακουστικών τεχνών να μεταμορφώνουν τον κόσμο.

Περισσότερα προσεχώς: https://avarts.ionio.gr/festival/ | email: av-fest@ionio.gr 

20YearsAvarts

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιλέξτε την ημερομηνία για να δείτε τις εκδηλώσεις

<
Μάιος 2021
>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Πέμπτη 13-05-2021
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας