ShareThis
Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
Τίτλος Εκδήλωσης: OPEN ART
Ημερομηνία και Ώρα: 22/05/2021 (20:00-23:30)
Ασημίνα Μηλαρόκωστα

Η έννοια του προσωπικού χώρου.
Η κατασκευή του προσωπικού χώρου σε έναν κοινωνικό ιστό . Αυτό που με ενδιαφέρει να ενσωματώσω και να δείξω στο διαδραστικό έργο είναι το πώς ένας άνθρωπος αλληλεπιδρά με έναν άλλον άνθρωπο, όταν ο ένας πάει να εισχωρήσει απειλητικά στο οικείο χώρο του άλλου , δηλαδή στον ζωτικό του , προσωπικό του χώρο. Ποια θα είναι η αντίδραση;
Ενώ ο προσωπικός μας χώρος περιγράφει τον άμεσο χώρο που περιβάλλει το άτομό μας , η περιοχή αναφέρεται επίσης , σε χώρο που καλούμαστε είτε να διεκδικήσουμε είτε να υπερασπιστούμε.
Για να έχουμε σωματική και ψυχική υγεία , είναι σημαντικό να θέτουμε τα όριά μας.Το όριο είναι όπως μια γραμμή ιδιοκτησίας. Όμως , τα προσωπικά όρια είναι πιο δύσκολο να οριστούν γιατί ουμπεριφοράς και συνδιαλλαγής είναι αποδεκτά για σένα. Oι γραμμές είναι αόρατες , μπορούν να αλλάξουν και είναι διαφορετικές για κάθε άτομο . Τα προσωπικά όρια καθορίζουν που τελειώνεις εσύ και που αρχίζουν οι άλλοι και προσδιορίζονται από την έκταση σωματικού και συναισθηματικού χώρου που επιτρέπεις μεταξύ του εαυτού σου και των άλλων. Τα προσωπικά όρια σε βοηθούν να αποφασίσεις ποια είδη επικοινωνίας , σ
Επομένως , ο προσωπικός χώρος του ανθρώπου οριοθετείται από ένα << απωστικό δυναμικό>> για άλλους ανθρώπους γύρω του που μέσα σε αυτό νιώθει ασφαλής. Μέσα στο ζωτικό χώρο οι μη οικείοι άνθρωποι θεωρούνται εύκολα εισβολείς και οι ισορροπίες παύουν εύκολα να είναι ευσταθείς καθώς κυριευόμαστε από το πρωτόγονο αίσθημα του φόβου.

Το έργο αποτελείται από ένα ημιδιαφανές 3d γλυπτό καρδιάς , διαστάσεις 13 x 20 εκ. , από ένα πολυμερές υλικό (PLA). Η καρδιά περικλείεται από 2 ομόκεντρους κύκλους , με διαφορετική διάμετρο.
Εφόσον είναι διαδραστικό , όταν ο θεατής θα πλησιάζει την καρδιά , θα δημιουργείται ήχος και διαφοροποίηση φωτός ανάλογα με την απόσταση που έχει από την καρδιά. Η καρδιά είναι εξοπλισμένη με λεντ string φωτάκια (μπλέ και κόκκινο) και ηχεί .Η εγκατάσταση θα είναι επιδαπέδια.

Ασημίνα Μηλαρόκωστα

Ονομάζομαι Ασημίνα Μηλαροκώστα και είμαι φοιτήτρια στο 4ο έτος της Ανωτάτης σχολής Καλών Τεχνών , στο τμήμα Εικαστικών τεχνών. Είμαι στο Θ’ Εργαστήριο ζωγραφικής και στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας.
Δουλεύω με βίντεο , ζωγραφική , γλυπτική , σκηνογραφία , φωτογραφία και εγκατάσταση .
Έχω συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις ,κάποιες εκθέσεις είναι το :
I. 2018 στα Platforms project independent Art Fair .
II. 2019 WEDO project Athens School of Fine Arts.
III. 2020 ‘Bodybuilding’ project (σε συνεργασία με το τμήμα της Αρχιτεκτονικής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου) .
IV. 2020 Platforms Project Independent Art Fair Bodybuilding 2 project .


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιλέξτε την ημερομηνία για να δείτε τις εκδηλώσεις

<
Μάιος 2021
>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Πέμπτη 13-05-2021
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας