ShareThis
Ακούω το Σχήμα-Βλέπω τον Ήχο
Τίτλος Εκδήλωσης: ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Ημερομηνία και Ώρα: 13/05/2021 (21:30-23:35)
Τζελίνα Πάλλα, Μαρία Κρίγκα, Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, Μαρίνος Παυλίδης

Ένα πειραματικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, το Μάιο του 2019. Το εργαστήριο σχεδιάστηκε πάνω στο πλαίσιο της διεπιστημονικής μάθησης και της συμμετοχικής τέχνης, βασίστηκε στο Maker Culture και στην εκπαίδευση STEAM, επιθυμώντας να αναδείξει την σημασία της τέχνης και της επιστήμης στην εκπαίδευση. Οι συμμετέχοντες, παιδιά και έφηβοι 11-15 ετών ξεναγήθηκαν αρχικά στο σημαντικό έκθεμα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Κέρκυρας, το αέτωμα της Άρτεμης-Γοργούς και γνώρισαν τον μύθο που το περιβάλλει. Σε δύο ομάδες τα παιδιά έφτιαξαν:
1. ηλεκτρονικά κυκλώματα για την παραγωγή ήχων μέσω φωτοαντίστασης και αγώγιμης μελάνης και
2. Αγώγιμα σχέδια με αφορμή το αέτωμα.
Οι δύο ομάδες συνδύασαν τα έργα τους σε διαδραστικές εγκαταστάσεις, όπου τα κυκλώματα και οι αισθητήρες "διαβάζουν" τονικές διαβαθμίσεις και γραμμές από τα σχέδια. Η video-καταγραφή καταδεικνύει την εμβύθιση των συμμετεχόντων στην εμπειρία.

Τζελίνα Πάλλα

Η Τζελίνα Πάλλα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι εικαστικός-εκπαιδευτικός τέχνης, μουσικός και sound artist. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ΑΠΘ και Οπτικοακουστικές Τέχνες στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ενδιαφέρεται για το συνδυασμό εικαστικών και ήχου, τη σύνθεση χώρων και αφηγήσεων σε εγκαταστάσεις, performance, δράσεις, σε ατομικά έργα και συνεργασίες καλλιτεχνών. Από το 2006 είναι μέλος του συνόλου miniMaximum improvision οι οποίες παρουσιάζουν πρωτότυπες οπτικοακουστικές performance και έχουν συνεργαστεί σε κινηματογραφικές, θεατρικές παραγωγές, μεταξύ άλλων στη documenta 14 (Ασκήσεις Ελευθερίας), στο Μουσείο Μπενάκη, στη Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας, στο Goethe Institut Athen και στο Φεστιβάλ Αθηνών. www.minimaximum.gr.
Η Τζελίνα Πάλλα έχει συνθέσει ηχοτοπία και πρωτότυπη μουσική για το θέατρο και για performances.
Εργάζεται επίσης ως σκηνογράφος. Έχει επιμεληθεί εκθέσεις εικαστικών τεχνών και έχει αναπτύξει εκπαιδευτικά προγράμματα (ΠΙΟΠ και Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση).
Από το 2003 διδάσκει εικαστικές τέχνες - από το 2016 στο 1ο Πρότυπο-Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας.

Μαρία Κρίγκα
Η Μαρία Κρίγκα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και της Σχολής Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Καλές Τέχνες από το Northumbria University at Newcastle στο Ηνωμένο Βασίλειο (με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών) με θέμα τη θεατρικότητα των εικαστικών/υβριδικές εικαστικές εφαρμογές στη θεατρική πρακτική. Έχει πραγματοποιήσει 2 ατομικές εκθέσεις/εγκαταστάσεις κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ασχολείται με τις γραφιστικές εφαρμογές και τη σκηνογραφία στο θέατρο καθώς και με το αρχαιολογικό σχέδιο ως μέλος της ομάδας συντήρησης τοιχογραφιών Ακρωτηρίου Θήρας και ως μουσειακή ζωγράφος σε Εφορείες Αρχαιοτήτων. Εργάστηκε στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ από το 2019 βρίσκεται σε Θέση Ε.Ε.Π. στο Τμήμα Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετέχοντας στη διδασκαλία του σχεδίου, της βίντεο τέχνης και της εμψύχωσης εικόνων ενώ τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη μελέτη της αρχιτεκτονικής του Μοντερνισμού στο Ιόνιο.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιλέξτε την ημερομηνία για να δείτε τις εκδηλώσεις

<
Μάιος 2021
>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Πέμπτη 13-05-2021
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας