ShareThis
Something Goes
Τίτλος Εκδήλωσης: ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Ημερομηνία και Ώρα: 13/05/2021 (21:30-23:35)
Βασίλειος Καραβασίλης, Γεωργία Σκαρτάδου

Το παρόν έργο αποτελεί μια ψηφιακή, διαδραστική, οπτικοακουστική εφαρμογή που δύναται να λειτουργεί είτε ως εικονική εγκατάσταση με ταυτόχρονη προβολή του περιεχομένου σε φυσικό χώρο είτε ως εκτελέσιμο ψηφιακό πολυμέσο σε οποιοδήποτε ηλεκτρονική υπολογιστή, συμβατό με τις τεχνικές προδιαγραφές της. Πραγματεύεται τη ροή της πληροφορίας, τη δημιουργία, συλλογή, αποθήκευση, ερμηνεία και αξιοποίησή της μέσα από αντιληπτικούς μηχανισμούς που μεταλλάσσονται -επαυξάνονται ή υποβαθμίζονται- με τα διαθέσιμα εργαλεία της ψηφιακής πραγματικότητας και τη μετουσίωση αυτής από μια αλληλουχία σειριακών τιμών παρακείμενων και αναφορικών σε ένα ενιαίο συγκείμενο, σε αυτό που αποκαλείται ως νόημα ή σημασία. Οι συμμέτοχοι αυτής της πραγματικότητας καλούνται να εμπλακούν στο βαθμό νοηματοδότησης που τους εκφράζει και που κυμαίνεται από την καθαρά προσληπτική και εμπειρική θέαση έως την μανιώδη αποσαφήνιση του συνόλου του περιεχομένου.

Γεωργία Σκαρτάδου

Η Γεωργία Σκαρτάδου είναι μια καλλιτέχνης/σχεδιαστής, ηλικίας 30 ετών, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Κατέχει ένα προπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Αρχιτεκτονική από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Ελλάδα) και ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με αντικείμενο τις "Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή" από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Ελλάδα).

Η δουλειά της επικεντρώνεται σε μια συνένωση μεταξύ επιστήμης και ψηφιακής τεχνολογίας με την αισθητική, την τέχνη και το σχεδιασμό. Χρησιμοποιεί εργαλεία και μεθόδους όπως οι ψηφιακές προσομοιώσεις, η τεχνητή νοημοσύνη, η οπτικοποίηση δεδομένων και η εικονική πραγματικότητα. Ο κύριος στόχος της είναι να επισημάνει μια σχέση μεταξύ των ανθρώπων, των εργαλείων και των αντικειμένων, ένα βρόγχο ανατροφοδότησης που συνδέει το δημιουργό με το δημιούργημα. Επαναλαμβανόμενη στη μεθοδολογία της είναι η αναφορά στην τεχνική παραγωγή και διανομή εικόνων και κειμένων που λειτουργούν σαν μέσα δημιουργίας μιας κοσμοθεώρησης.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιλέξτε την ημερομηνία για να δείτε τις εκδηλώσεις

<
Μάιος 2021
>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Πέμπτη 13-05-2021
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας