ShareThis

ΑΝΑΔΡΟΜΗ-ΣΤΟ-ΜΕΓΑΡΟ

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αναδρομικά την πορεία του σε μια έκθεση ψηφιακής τέχνης στις 20 και 21 Μαΐου 2017. Θα εκτεθούν επιλεγμένα έργα αποφοίτων, μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψηφίων διδακτόρων και καθηγητών του, παράλληλα με προβολές έργων διεθνούς φήμης καλλιτεχνών, όπως η Eija-Liisa Ahtila, o Barry Purves και o Theodore Ushev. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος στο Μέγαρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το Εργαστήριο Hλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Eφαρμογών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (ΕΡΗΜΕΕ) οργανώνει συναυλίες ηλεκτροακουστικής μουσικής. Παράλληλα με την έκθεση και τις συναυλίες, θα λάβουν χώρα εργαστήρια (workshops) και πρόγραμμα masterclasses και ομιλιών, με θέμα, Τέχνη & Ψηφιακός Πολιτισμός, και έμφαση στα μέσα της video art και του animation, και διακεκριμένους προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η διήμερη διοργάνωση είναι μια συμπαραγωγή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος, Γέφυρες.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει διαδραστικές οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, έργα animation και videoart, επιτόπιες τρισδιάστατες χαρτογραφικές προβολές (projectionmapping), ακουστικά περιβάλλοντα, διαδραστικά και ηχητικά παιχνίδια (audio-onlygames), εκθέσεις κόμικ και φωτογραφίας.

workshops θα είναι ανοικτά για το κοινό και θα έχουν ως αντικείμενο τη δυσδιάστατη και τρισδιάστατη εμψύχωση (2D& 3Danimation), τις διαδραστικές οπτικοακουστικές τεχνολογίες (interactiveaudio-visualplatforms), τις χαρτογραφικές προβολές στο χώρο (projectionmapping), και την έρευνα γύρω από ψηφιακά υβριδικά υλικά.

Στο πρόγραμμα masterclasses και ομιλιών ο animators Barry Purves και Theodore Ushev, που προσκαλέσαμε σε συνεργασία με το BETHERE! Corfu Animation Festival, θα μιλήσουν για την τέχνη, τις τεχνικές τους και τη σχέση τους με την τεχνολογία. Η ομιλία του Dan Lejerskar, EON-Reality Chairman, έχει τίτλο "Η Εξέλιξη της Αγοράς Επαυξημένης Πραγματικότητας και το πρόβλημα Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου- Υπολογιστή" και ο Καθηγητής Νικόλαος Κανελλόπουλος θα παρουσιάσει το θέμα «Από τον υπολογιστή των Αντικυθήρων στον Κβαντικό υπολογιστή: Επαυξημένη πραγματικότητα και Τέχνη». O διευθυντής του Bethere! και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος, Βασίλης Κρουστάλλης θα μιλήσει για τη σχέση του animation με την πολιτική. Παράλληλα με τις ομιλίες, θα διοργανωθούν προβολές έργων σχετικών με τις θεματικές των masterclasses.

Επιτροπή:
Επίτιμη Πρόεδρος: Μαριάννα Στραπατσάκη
Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Τηλιγάδης

Μέλη:
Ανδρέας Φλώρος
Έλενα Χαμαλίδη
Απόστολος Λουφόπουλος
Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος
Νταλίλα Ονοράτου
Ανδρέας Μνιέστρης
Θόδωρος Λώτης
Δημήτρης Μαραγκόπουλος
Ιουστίνη Ελούλ
Νίκος Κόκκαλης
Βασίλης Ψαρράς
Βασίλης Κρουστάλλης
Φίλιππος Θεοχαρίδης

Τέχνη και Ψηφιακός Πολιτισμός

Eπιμέλεια προβολών: Έλενα Χαμαλίδη και Βασίλης Κρουστάλλης

Ανοικτή Πρόσκληση Εθελοντών/Συμμετεχόντων

Ενημέρωση: 24-03-2022

ΧΩΡΟΙ

  • Ιόνιος Ακαδημία
  • Πολύτεχνο
  • Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας
  • Ιόνιος Βουλή
  • Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
ttt
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας