ShareThis

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

page image

2o Φεστιβάλ – Επιστημονική διημερίδα Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Φανταστικοί Κόσμοι – Εναλλακτικές Αναγνώσεις της Πραγματικότητας

Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει επιστημονική διημερίδα, με τίτλο, Φανταστικοί κόσμοι – Εναλλακτικές Αναγνώσεις της Πραγματικότητας.

Σκοπός της διημερίδας, στην οποία συμμετέχουν με εισηγήσεις τους διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες και καλλιτέχνες, είναι η ανάδειξη της φυσιογνωμίας του Τμήματος. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση των νέων τεχνολογιών σε σχέση με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων, καθώς και στη δυνατότητα εφαρμογής τους στην παραγωγή μοντέλων ερμηνείας και ανακατασκευής της πραγματικότητας.

Βασικός θεματικός άξονας του Φεστιβάλ είναι οι Φανταστικοί Κόσμοι ως μοντέλα γνωσιολογικής, αισθητικής και μεταφυσικής προσέγγισης της πραγματικότητας, όπως αυτά αρθρώνονται μέσα από τα νέα συστήματα καταγραφής και αναπαράστασης του αισθητού κόσμου.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνεται και φέτος έκθεση έργων των φοιτητών του Τμήματος (φωτογραφίας, σχεδίου, βίντεο τέχνης, εγκαταστάσεων, κόμικς και πειραματικών πολυμέσων). Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 22 ως τις 24 Μαΐου 2008, στους χώρους του Ιστορικού Ψυχιατρείου της Κέρκυρας, όπου στεγάζεται και το Τμήμα.

H διημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας (Καποδιστρίου και Ακαδημίας, Κέρκυρα).

Ενημέρωση: 13-01-2020

ΧΩΡΟΙ

  • Ιόνιος Ακαδημία
  • Παλαιό Ψυχιατρείο

ΧΟΡΗΓΟΙ

ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας