ShareThis
2ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών
21 - 24 Μαΐου 2008

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (AVfest) διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο ΕΡΗΜΕΕ - Τμήμα Μουσικών Σπουδών, του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Κέρκυρα. Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών περιλαμβάνει μια σειρά καλλιτεχνικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του δημιουργικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που αναπτύχθηκε από το ίδρυμα που το διοργανώνει στους τομείς της σύγχρονης ηχητικής και εικαστικής τέχνης. Η επίδραση του Φεστιβάλ σταδιακά έχει επεκταθεί με στόχο να προσφέρει ένα ιδανικό σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες και ερευνητές μέσω καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, εργαστηρίων και ακαδημαϊκών συνεδρίων.

Νέα του Φεστιβάλ
Video «20 Χρόνια Τμήμα Τεχνών Ήχου Εικόνας»
Δημοσίευση: 11-06-2024 17:46 | Προβολές: 1463
image
Στα εγκαίνια του 17ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, που αποτελεί την κεντρική δράση των εορτασμών για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας (ΤΤΗΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου, προβλήθηκε το video «20 Χρόνια Τμήμα Τεχνών Ήχου Εικόνας», μια σύνοψη των βασικών δράσεων, εκδηλώσεων και της εξέλιξης του ΤΤΗΕ, σε επιμέλεια της Τάνιας Τσιρίδου.
Mε επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του 17ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου
Δημοσίευση: 05-06-2024 13:44 | Προβολές: 2396
image
Το 17ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, κεντρική δράση των εορτασμών για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας (ΤΤΗΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου, ολοκληρώθηκε την Κυριακή (02/06) με μεγάλη επιτυχία και ενεργή συμμετοχή του κοινού. Επί 10 μέρες (23 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2024) ένα πρωτότυπο πρόγραμμα καλλιτεχνικών, επιστημονικών και εκπαιδευτικών δράσεων τροφοδότησε την πόλη της Κέρκυρας με καινούριες πολιτιστικές εμπειρίες κερδίζοντας το ενδιαφέρον της ακαδημαϊκής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας.
Τελετή λήξης 7ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (Κυριακή 2 Ιουνίου, Παλαιό Ψυχιατρείο, 20:30-23:30)
Δημοσίευση: 01-06-2024 21:27 | Προβολές: 1486
image
Το 17ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών και οι εορτασμοί για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας (ΤΤΗΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου κλείνουν την Κυριακή (02/06) στο Παλαιό Ψυχιατρείο με μια σειρά εκδηλώσεων.
Νέα έκδοση: Αγγελική Μαλακασιώτη, Χαρά Κόκκιου, "Beauty and Monstrosity in Art and Culture", Routledge - Παρουσίαση 30/05/2024
Δημοσίευση: 25-04-2024 13:24 | Ενημέρωση: 30-05-2024 11:13 | Προβολές: 2619
image
Δημοσιεύθηκε ο συλλογικός τόμος της Αγγελικής Μαλακασιώτη, Επίκ. Καθηγήτριας του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Χαράς Κόκκιου, Visiting Assistant Professor, Tulane University, με τον τίτλο: " Beauty and Monstrosity in Art and Culture " από τις Εκδόσεις Routledge (2024). Το βιβλίο αποτελεί μέρος της σειράς Routledge Research in Art History
Φοιτητική Θεατρική Ομάδα ΤΤΗΕ: Απόψε… Αυτοσχεδιάζουμε [02-03-04/06/2024]
Δημοσίευση: 28-05-2024 14:03 | Προβολές: 2905
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα Παράστασης
Mέγεθος: 79.31 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image
Προσπαθώντας να ανεβάσει το έργο του Πιραντέλλο «Λεονόρα, Αντίο!», ένας ερασιτεχνικός θίασος βλέπει τα μέλη του να συγκρούονται συνεχώς μεταξύ τους, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες μιας αυταρχικής σκηνοθέτιδος, η οποία παρουσιάζει το έργο της ως τίποτα λιγότερο από θεάρεστο.

Το δεύτερο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών διεξάχθηκε τον Μάιο 2008. Βασικός θεματικός άξονας του Φεστιβάλ ήταν οι “Φανταστικοί Κόσμοι” ως μοντέλα γνωσιολογικής, αισθητικής και μεταφυσικής προσέγγισης της πραγματικότητας, όπως αυτά αρθρώνονται μέσα από τα νέα συστήματα καταγραφής και αναπαράστασης του αισθητού κόσμου. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, παρουσιάστηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα με παρουσιάσεις και εκθέσεις με έργα φοιτητών και συγκεκριμένα: Φωτογραφίας, Σχεδίου - Χρώματος, Βίντεο Τέχνης - Εγκαταστάσεων, Μοντάζ - Πειραματικών Πολυμέσων και Μουσικής - Επεξεργασίας Ήχου. Το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε επίσης ένα ανοιχτό για τους φοιτητές εργαστήριο 3D Animation από τον Λεωνίδα Κούφαλη καθώς και ζωντανές παραστάσεις από τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες: Στάθης Χρυσίδης και Λάμπρος Πυγούνης. Αξιοσημείωτη ήταν η διοργάνωση της διημερίδας “Φανταστικοί κόσμοι – Εναλλακτικές Αναγνώσεις της Πραγματικότητας” όπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση των νέων τεχνολογιών σε σχέση με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων, καθώς και στη δυνατότητα εφαρμογής τους στην παραγωγή μοντέλων ερμηνείας και ανακατασκευής της πραγματικότητας. Ανάμεσα σε άλλους συμμετείχαν στη διημερίδα ως ομιλητές οι: Μάνος Δανέζης, Μάνθος Σαντορινάιος, Ηλίας Μαρμαράς, Kostas Yiatilis MacFarlane και Li Jin.

ΧΩΡΟΙ

  • Ιόνιος Ακαδημία
  • Παλαιό Ψυχιατρείο

ΧΟΡΗΓΟΙ

ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας