ShareThis
11ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών
20 Μαΐου - 11 Ιουνίου 2017

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (AVfest) διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο ΕΡΗΜΕΕ - Τμήμα Μουσικών Σπουδών, του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Κέρκυρα. Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών περιλαμβάνει μια σειρά καλλιτεχνικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του δημιουργικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που αναπτύχθηκε από το ίδρυμα που το διοργανώνει στους τομείς της σύγχρονης ηχητικής και εικαστικής τέχνης. Η επίδραση του Φεστιβάλ σταδιακά έχει επεκταθεί με στόχο να προσφέρει ένα ιδανικό σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες και ερευνητές μέσω καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, εργαστηρίων και ακαδημαϊκών συνεδρίων.

Το 11ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών πραγματοποιήθηκε τον Μαΐο και Ιούνιο του 2017 και διευρύνθηκε γεωγραφικά, παράλληλα με τις καλλιτεχνικές δράσεις στην Κέρκυρα, μια αναδρομική ψηφιακή έκθεση στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Κέρκυρα περιελάμβανε, εκτός από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με φοιτητικά έργα, τη διοργάνωση του 2ου διεπιστημονικού συνεδρίου “Ταμπού-Παράβαση-Υπέρβαση στην Τέχνη και την Επιστήμη” και την έναρξη ενός καλοκαιρινού σχολείου με θέμα τις Υβριδικές Τέχνες, και τα δύο με σημαντική διεθνής συμμετοχή.

Στην Αθήνα παρουσιάστηκε η δεκαετής πορεία του Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στις 20 και 21 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο του προγράμματος Γέφυρες. Εκτέθηκαν επιλεγμένα έργα αποφοίτων, μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψηφίων διδακτόρων και καθηγητών, ενώ πραγματοποιήθηκαν επίσης προβολές έργων διεθνούς φήμης καλλιτεχνών -όπως η Eija-Liisa Ahtila, o Barry Purves και o Theodore Ushev- συναυλίες ηλεκτροακουστικής μουσικής καθώς και ένα πρόγραμμα εργαστηρίων και σεμιναρίων -με διακεκριμένους προσκεκλημένους όπως οι Dan Lejerskar και Μιχάλης Μειμάρης- με έμφαση στη video art και το animation.

Στην Κέρκυρα, εκτός από καλλιτεχνικές δράσεις φοιτητών, στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώσε επίσης το 2ο διεθνές διεπιστημονικό συνέδριο «Ταμπού – Παράβαση - Υπέρβαση στην Τέχνη και την Επιστήμη». Προσκεκλημένοι ομιλητές στο συνέδριο ήταν οι Adam Zaretsky, Marta de Menezes, Kathy High, Irina Aristarkhova, Luís Graça, Gunalan Nadarajan, Roy Ascott, Andrew Carnie, Maria Antonia Valerio Gonzalez και Polona Tratnik οι οποίοι συμμετείχαν και στο κύκλο εργαστηρίων και σεμιναρίων AV-school με θέμα των Υβριδικών Τεχνών. Μαζί με μέλη του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας και των εργαστηρίων ΕΡΜΕΕ και BiHELab συμμετείχαν επίσης ως εκπαιδευτές οι Gina Giotaki, Pauline Brooks, Leigh Landy, Assimina Kaniari, Mary Maggic, Graeme Manson, Cosima Herter, Marina Papasotiriou και Rob Kesseler.

ΧΩΡΟΙ

  • Ιόνιος Ακαδημία
  • Πολύτεχνο
  • Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας
  • Ιόνιος Βουλή
  • Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
ttt
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας