Περιγραφή

Το AV-school στεγάζει εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών. Ήδη από το ξεκίνημά του, το 2006, το Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμά του εργαστήρια και σεμινάρια με σκοπό την προσέγγιση θεωρητικών και πρακτικών θεμάτων που σχετίζονται με την τέχνη των νέων μέσων, όπως 3D Animation, SuperCollider, ηλεκτροακουστική μουσική, ραδιοφωνική τέχνη, δυνητικά περιβάλλοντα, ψυχογεωγραφία, μεθοδολογία έρευνας και circuit bending.

Το 2015 οι εκπαιδευτικές δράσεις αποκτούν ειδικό χώρο στον ιστότοπο του Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, με τη σειρά σεμιναρίων "Τέχνη & Επικοινωνία", σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ, ενώ το 2016 παρουσιάζουν ένα δυναμικό πρόγραμμα με 18 εργαστήρια και σεμινάρια.

Το 2017 και 2018 πραγματοποιείται η σειρά "Υβριδικές Τέχνες" και η επέκταση των εκπαιδευτικών θεματικών σε ζητήματα τέχνης & βιολογίας καθώς και χώρου & σωματικότητας.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις που θα παρουσιαστούν στην Κέρκυρα και διαδικτυακά στο AV-school 2022, στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, απευθύνονται σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και στο ευρύτερο κοινό. Η εγγραφή τόσο στα εργαστήρια όσο και στα σεμινάρια είναι δωρεάν ενώ θα προσκομίζεται στους παρευρισκόμενους βεβαίωση παρακολούθησης.

Οργανωτική Επιτροπή

Συντονίστρια:
Dalila Honorato

Μέλη:
Μαρία Χάλκου
Τάνια Τσιρίδου

σε συνεργασία με:
Ιωάννης Δεληγιάννης
Χάρη Μαρίνη
Έλενα Χαμαλίδη
Χριστίνα Μητσάνη
Ιάκωβος Παναγόπουλος
Γιώργος Δρόσος

Updated: 25-09-2022

 

EU  

Partners

ALU     FMK     Ionio Avarts     Knotejner    
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας