Έκθεση: Εφηβικές Πατρίδες (Προβολές)

ShareThis
Δημοσίευση: 17-06-2024 18:24 | Προβολές: 237
Σημαντική Ημερομηνία: 21-06-2024
[Έληξε]
image

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των εορταστικών είκοσι (20) χρόνων από την ίδρυσή του εκθέτει φοιτητικά έργα στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στη Νέα Υόρκη. Τα έργα προέρχονται από φοιτήτριες και φοιτητές του μαθήματος "Διαλογικές παρεμβάσεις στο Δημόσιο χώρο", που  διδάχθηκε από τον Επίκουρο Καθηγητή Άγγελο Φλώρο με την υποστήριξη της Υποψ. Διδάκτωρος Μάρθας Γωγάκου. Η προβολή των ταινιών έγινε με την υποστήριξη της εταιρίας παραγωγής Fama. Η δράση θα υλοποιηθεί στο Thespis Theater του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στην Αστόρια της Νέας Υόρκης την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 8μμ

Οι τόποι όπου περνάμε την παιδική και εφηβική μας ηλικία κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και διαμορφώνουν σημαντικά την ταυτότητά μας. Για τους φοιτητές, η επιστροφή σε αυτούς τους γνώριμους τόπους προσφέρει μια ευκαιρία για αναστοχασμό και επανεκτίμηση.

Πολλοί φοιτητές, απομακρυσμένοι πλέον από τους τόπους που μεγάλωσαν, τους βλέπουν με μια αίσθηση νοσταλγίας και ρομαντισμού, όπως και οι άνθρωποι της διασποράς.

Θυμούνται τις γειτονιές όπου έπαιζαν με τους φίλους τους, τα σχολεία όπου έκαναν τα πρώτα τους βήματα στη μάθηση, και τους οικογενειακούς δεσμούς που διαμορφώθηκαν μέσα από ευχάριστες και δυσάρεστες καθημερινές στιγμές.

Ταυτόχρονα, η εμπειρία της φοιτητικής ζωής και η απόκτηση νέων γνώσεων και εμπειριών επιτρέπει στους φοιτητές να βλέπουν τους τόπους της παιδικής και εφηβικής τους ηλικίας με νέα ματιά. Επιστρέφοντας, αντιλαμβάνονται τη σημασία και την επίδραση που είχε το οικογενειακό και το αστικό περιβάλλον στην ανάπτυξή τους. Αυτός ο επανεκτιμητικός φακός μπορεί να φέρει μια νέα εκτίμηση για την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά των τόπων αυτών, καθώς και για τις κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Οι τόποι της παιδικής και εφηβικής ηλικίας λειτουργούν ως σταθερά σημεία αναφοράς.

Συνοψίζοντας, οι φοιτητές βλέπουν τους τόπους που πέρασαν την παιδική και εφηβική τους ηλικία με μια ποικιλία συναισθημάτων, από νοσταλγία και αναστοχασμό έως ευθύνη, αισιοδοξία αλλά και απαισιοδοξία. Αυτοί οι τόποι παραμένουν ένα σημαντικό κομμάτι της ταυτότητας τους, καθώς συνεχίζουν το ταξίδι της ζωής μέσα από την εκπαίδευση.

Στην ξεχωριστή αυτή δράση, παρουσιάζονται στους Έλληνες της διασποράς, επιλεγμένα φοιτητικά έργα του προπτυχιακού μαθήματος "Διαλογικές παρεμβάσεις στο Δημόσιο χώρο" του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου με επιβλέποντα τον Άγγελο Φλώρο, Επίκ. Καθηγητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και συνεργάτη τη Μάρθα Γωγάκου, Υποψ. διδάκτωρ του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.


Συμμετέχουν
Η Ιθάκη μου, Δέσποινα Σιγουρτζίδου
Όλη μου η Ζωή Συντακτικό, Φώτιος Πάγκαλος
Τερψιθέα, Μάριος Σωτηρόπουλος
Σπάρτη, Κυριακος Γεωργακάκος
Σύνδεση, Ρεγγίνα Γλάρου
Χάγη, Ολλανδίας, Ελπίδα Ζωή Παπαθανασίου
Poly(!)dimensional map, Έλλη Λυμπεροπολύλου
What truly matters, Μαρία Σοφία Παναγιωτίδη
Πάτρα, Φίλιππος Μαυρικάκης
Πάτρα, Δημήτρης Θωμόπουλος
Νεοχώρι, Χαρίκλεια Ψυχογιού
Where is your home?, Δανάη Μαριόγλου
Μικρόκοσμος, Κωστής Καραγιάννης


Επιστροφή
<< <
Ιούλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Δευτέρα 01-07-2024
Προσεχώς
Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα
Τηλ.: 26610 87860-1 - Fax: 26610 87866
e-mail: audiovisual@ionio.gr
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας