(Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη)
Το έργο αποτελεί μια διαδραστική εγκατάσταση που συνδυάζει Arduino, αισθητήρα θερμοκρασίας και κεριά, με σκοπό την αποδόμηση και ανασύνθεση ενός κειμένου μέσω της αλλαγής της θερμοκρασίας. Ο θεατής, ανάβοντας και σβήνοντας κεριά, επηρεάζει τη θερμοκρασία και, συνεπώς, την ένταση και την ποιότητα του ήχου που παράγεται. H εγκατάσταση μετατρέπει τις μεταβολές της θερμοκρασίας σε ηχητικά ερεθίσματα, δημιουργώντας μια δυναμική εμπειρία ακρόασης.
Το κείμενο που χρησιμοποιείται είναι η πρώτη ιστορία από το βιβλίο Ασκήσεις Ύφους του Ραϊμόν Κενώ, το οποίο διερευνά τις διαφορετικές οπτικές και τρόπους αφήγησης του ίδιου γεγονότος με 99 διαφορετικούς τρόπους. Η χρήση των κεριών ενσωματώνει συμβολισμούς που σχετίζονται με τη μνήμη, το πένθος και τη θρησκευτική παράδοση, ενώ η αλληλεπίδραση του θεατή με αυτά επηρεάζει άμεσα το ηχητικό αποτέλεσμα, τονίζοντας τη σχέση ανάμεσα στις ανθρώπινες ενέργειες και την αντίληψη της πραγματικότητας. Η εμπειρία του έργου μεταβάλλεται διαρκώς, αναδεικνύοντας την εύθραυστη φύση της μνήμης και της αφήγησης μέσω της ηχητικής απόδοσης.
Ο Συμεωνίδης Γιώργος γεννήθηκε το 1999 στη Θεσσαλονίκη. Το 2023 αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ., με βαθμό «Άριστα» 9,46, στο 1ο εργαστήριο ζωγραφικής, με επιβλέποντα τον Δημήτρη Ζουρούδη. Το 2024 ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα "Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή" του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η μελέτη του εστιάζει στο τραύμα, τη μνήμη και τον οικογενειακό θεσμό. Η πρακτική του περιλαμβάνει ζωγραφική, κολλάζ και performance, με υλικά όπως λαδοπαστέλ και δέρμα. Παράλληλα, ασχολείται με την επικοινωνία του ανθρώπου με τον ψηφιακό κόσμο, μια επικοινωνία που ενώ φαίνεται να υπάρχει, ταυτόχρονα παραμένει ανεκπλήρωτη.