ShareThis
Εξωτερικές δράσεις Κηρήθρα
Ημερομηνία και Ώρα: 28/05/2024 (18:00-18:30), 30/05/2024 (21:15-21:45), 01/06/2024 (18:00-18:30)
Τοποθεσία: Παλιά πόλη της Κέρκυρας - Σημείο συνάντησης/εκκίνησης Μουσείο Ασιατικής Τέχνης
Συντονισμός:
Αγάπη Κοσσίδου, Κατερίνα Χαρέλα, Μαρία Ταχτατζόγλου, Κωνσταντίνα Κουρτάκη, Μαρκέλλα Παντελή, Βασίλης Ντέλλης, Ευαγγελία Αδάμ
Διδασκαλία/επιμέλεια: Χάρη Μαρίνη, Χριστίνα Μητσάνη

Σε ένα κόσµο που όλα ακριβαίνουν, η οµάδα φοιτητών του τµήµατος Τεχνών Ήχου και Εικόνας «Αποδηµητικά Πουλιά», θίγει το ζήτηµα της στέγασης µε το performance project τους «Κηρήθρα». Συγκεκριµένα, κάθε χρόνο στο νησί της Κέρκυρας η αναζήτησηστέγης αποτελεί κοµβικό ζήτηµα για τους κατοίκους του νησιού, πόσο µάλλον για τοςφοιτητές του… Μάλιστα, αρκετοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, καθώςη διαµονή σε ένα σπίτι δεν είναι πλέον βιώσιµη. Οι τιµές µε την πάροδο των χρόνωναυξάνονται, ενώ τα σπίτια που ανοίγουν τις πόρτες τους για έναν φοιτητή είναιπεριορισµένα, όχι µόνο στο πλήθος αλλά και στο χρονικό διάστηµα που προσφέρονταισ΄αυτόν. Τα περισσότερα φοιτητικά σπίτια συµπεριλαµβάνονται και αυτά, αν όχι από τηναρχή, από ένα διάστηµα και µετά στα χέρια της τουριστικής βιοµηχανίας ως «Airbnb». Συνήγοροι αυτής της κατάστασης αποτελούν οι ιδιοκτήτες/µεσίτες µε το «κλειδί» στο χέρι. Έτσι, η «Κηρήθρα» κάνει ορατό στο κοινό τις άθλιες συνθήκες, το άγχος και γενικότερα τιςψυχοσωµατικές και οικονοµικές επιρροές στην ζωή ενός φοιτητή, στα πιο «όµορφα χρόνια» του.


Αγάπη Κοσσίδου

Η Αγάπη Κοσσίδου είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ασχολείται με τον ήχο, την μουσική, την ποίηση/αφήγηση και πειραματίζεται με το πώς μπορούν αυτά τα στοιχεία να συνυπάρξουν σε συνδυασμό με άλλα οπτικά μέσα και να εντάξουν τον θεατή κάθε φορά σε ένα συγκεκριμένο κόσμο. Στην δουλειά της θέλει να δώσει βάση στον ήχο και στο τί «εικόνες» μπορεί αυτός να δημιουργήσει στον θεατή, είτε υπάρχει κάποιο οπτικό υλικό είτε όχι.

Κατερίνα Χαρέλα

Η Κατερίνα Χαρέλα είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Τεχνών Ηχου και Εικόνας του Ιονίου πανεπιστημίου. Ασχολείται με την performance, το χορό, τη μουσική και τη φωτογραφία. Στο παρελθόν, έχει ασχοληθεί με το θέατρο και τις εικαστικές τέχνες. Το Μάιο του 2023 συμμετείχε στο 16ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών τεχνών στην Κέρκυρα με την ατομική της performance "Κόκκινη Μπογιά" και τις εξωτερικές δράσεις/performance της ομάδας "Διαμοιραζομενος Χώρος”.

Μαρία Ταχτατζόγλου
 
Η Μαρία Ταχτατζόγλου είναι φοιτήτρια του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και βρίσκεται στο τρίτο έτος των σπουδών της. Ασχολείται με την φωτογραφία, τις παραστατικές τέχνες και την performance, ενώ από μικρή ηλικία την ενδιέφερε ο χορός. Έχει ασχοληθεί και έχει πειραματιστεί με αρκετά, διαφορετικά είδη χορού. Δημιούργησε μια χορογραφία και σκηνοθέτησε μια performance, βασισμένη στο όραμα και την πρωτότυπη μουσική ενός φοιτητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό Μουσικής Δημιουργικότητας 2023, του Ιονίου Πανεπιστημίου. Θεωρεί πως η σωματική έκφραση είναι το παν γι ́αυτό τον λόγο την ενδιαφέρει η τέχνη της performance.
 
Κωνσταντίνα Κουρτάκη

Η Κωνσταντίνα Κουρτάκη είναι φοιτήτρια του τμήματος τεχνών ήχου και εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και βρίσκεται στο τρίτο έτος των σπουδών της. Κύριες ασχολίες της αποτελεί ο κινηματογράφος η βιντεογραφία, η φωτογραφία οι παραστατικές τέχνες και η performance. Στο παρελθόν έχοντας αποφοιτήσει από μουσικό γυμνάσιο και λύκειο έχει ασχοληθεί αρκετά με το τραγούδι σε χορωδίες ,αλλά και μεμονωμένα, ενώ συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Έχει δημιουργήσει δυο ταινίες μικρού μήκους και έχει πάρει μέρος σε αρκετές performative παραστασεισ σε συνεργασία με άλλα άτομα στα πλαίσια μαθημάτων της σχολής της. Θεωρεί πως η performance αποτελεί ενα πολύ ενδιαφέρον και δημιουργικό τρόπο έκφρασης του εαυτού της ενώ παράλληλα προωθεί την τέχνη του κάθε ατόμου με έναν ιδιαίτερο και εφευρετικό τρόπο.

Μαρκέλλα Παντελή

Η Μαρκέλλα Παντελή είναι φοιτήτρια στο τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και βρίσκεται στο δεύτερο έτος των σπουδών της. Ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες, τον ήχο και το βίντεο. Από μικρή την ενδιέφερε η έκθεση του εαυτού της και η δημιουργία νέων, δικό της, ορίων. Προσπαθεί συνεχώς μέσω τον έργων της να εντοπίσει αλλά και να ξεπεράσει τα όρια της, χτίζοντας κάθε φορά νέα. Οι τέχνες, συγκεκριμένα οι παραστατικές αποτελούν τον αμεσοτερο τρόπο έκφρασης των ζητημάτων  που την απασχολούν.

Βασίλης Ντέλλης

Ο Βασίλης Ντέλλης είναι δημιουργός ιστοριών και φοιτητής του τέταρτου έτους του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ (ΤΤΗΧΕΙ) του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΙΠ). Ασχολείται με τη συγγραφή σεναρίων και λογοτεχνικών κειμένων, ενώ από το 2021 είναι μέλος μιας ομάδας παραγωγής ταινιών εν ονόματι «PENTAPRISM PRODUCTION», στην οποία συμμετέχει ως ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να πεις μια αλήθεια ή ένα μέρος της, ένας από αυτούς είναι η δημιουργία μιας αφήγησης μέσω της performance art.

Ευαγγελία Αδάμ

Η Ευαγγελία Αδάμ φοιτά στο τμήμα Τεχνών Ήχου και εικόνας και ασχολείται με το το Video Art-Εικαστικές Τέχνες. Τα τελευταία χρόνια άρχισε να εξερευνά τις παραστατικές τέχνες, καθώς την εξιτάρει το γεγονός να δοκιμάσει τα όρια της και να χρησιμοποιήσει το σώμα της σαν μέσο έκφρασης.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιλέξτε την ημερομηνία για να δείτε τις εκδηλώσεις

<
Ιούνιος 2024
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σάββατο 29-06-2024
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα

ΧΩΡΟΙ

  • Ιόνιος Ακαδημία
  • Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας: αίθουσα «Εύη Λάσκαρι»
  • Ιόνιος Βουλή
  • Αρχιτεκτονικό γραφείο "OBIA"
  • Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Κτίριο Γκούση: Γραμματεία (Παλαιό Ψυχιατρείο)
  • Παλαιό Φρούριο - Λατινικό Παρεκκλήσι
  • Παλαιό Φρούριο - Φυλακές
  • Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Ιονίου Πανεπιστημίου
  • Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας: Corfu Tech Lab
  • Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων - Αίθουσα Θάνου Χρήστου
  • Πολύτεχνο
  • Κερκυραϊκή Πινακοθήκη
  • Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Κτίριο Γκούση: Studio Video (Παλαιό Ψυχιατρείο)
  • Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Κτίριο Γκούση: Αίθριο (Παλαιό Ψυχιατρείο)
  • Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Παλαιό Ψυχιατρείο
  • Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων: Κήπος του Λαού
  • Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας - Ιόνιο Πανεπιστήμιο αίθ. 2.45
  • Παλιά πόλη της Κέρκυρας - Σημείο συνάντησης/εκκίνησης Μουσείο Ασιατικής Τέχνης
  • Βόρεια πλευρά του Παλαιού Φρουρίου
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας