ShareThis
BRAIN_RINTH
Ημερομηνία και Ώρα: 16/05/2021 (20:00-21:45)
Νίκος Κόκκαλης, Στέφανος Παπαδάς, Aντρέας Μνιέστρης

Ξεκινώντας με το λογοπαίγνιο του τίτλου- το οποίο συσχετίζει τον Εγκέφαλο (Brain) με τον Λαβύρινθο (Labyrinth)- η πολυκάναλη βίντεο–εγκατάσταση BRAIN_RINTH επιχειρεί μια ποιητική χαρτογράφηση των λειτουργιών του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη, μέσα από διεπιστημονικές προσεγγίσεις που αφορούν στην τέχνη, την ιατρική και την τεχνολογία.
Το βίντεο ξεκινά με ένα Άλφα για να ολοκληρωθεί με ένα Ωμέγα, ενώ την αρχική σιωπή ακολουθεί ένας καταιγισμός άναρχων εικόνων, καθώς ένας εγκέφαλος σε έναν παροξυσμό ανασύρει μνήμες από το παρελθόν, για να καταλήξει και πάλι στη σιωπή.
Η ποιητική χαρτογράφηση ενός ανθρώπινου εγκέφαλου αντλεί υλικό από προσωπικά βιώματα με αφορμή ένα σώμα σε κρίση και ταυτόχρονα αναρωτάται: Λόγω του σοκ ενός τραύματος, η κατανόηση της λειτουργίας του σώματος, αλλά και της ίδιας της φύσης- πάνω στην οποία εναγωνίως προσπαθούμε να επιβληθούμε- μοιάζει απεγνωσμένη και αγχωτική. Αν λοιπόν, σταθούμε απέναντι στη φύση κρατώντας την απόσταση μιας αισθητικής ουδετερότητας, μήπως αυτό την κάνει να μοιάζει λιγότερο τρομακτική ;

Νίκος Κόκκαλης
Ο Νίκος Κόκκαλης αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Το 2006 με την Μαριλένα Κοσκινά δημιουργούν την ομάδα ΟΚΚΟ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω της Τέχνης. Το 2016 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου και εργάζεται ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό.
Στέφανος Παπαδάς
Ο Στέφανος Παπαδάς είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και υπότροφος της Βασιλικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Γάνδης. Μέσω της Βιντεο-Τέχνης, εστιάζει σε θέματα που αφορούν το χώρο, το χρόνο, την οργανική ύλη και τον άνθρωπο, αναζητώντας και αναδεικνύοντας ερωτήματα και απαντήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Η πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα με το ντοκιμαντέρ «Αναμονές» συμμετείχε το 2017 στη Biennale της Θεσσαλονίκης.
Aντρέας Μνιέστρης
Ο Αντρέας Μνιέστρης συνθέτει κυρίως ακουσµατική µουσική η οποία παίζεται τακτικά στην Eλλάδα και στο εξωτερικό σε συναυλίες ηλεκτροακουστικής μουσικής και από το ραδιόφωνο. Επίσης, τα τελευταία χρόνια συνθέτει ηλεκτροακουστική μουσική για βίντεο. Διδάσκει σύνθεση ηλεκτροακουστικής μουσικής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και διευθύνει το ΕΡΗΜΕΕ (Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Ερευνας και Εφαρμογών) το οποίο υποστηρίζει το διδακτικό και ερευνητικό έργο που πραγματοποιείται στο Τμήμα αυτό στα πεδία της Μουσικής Παραγωγής και της Ηχητικής Τέχνης, όπως η μουσική για εγγεγραμμένα μέσα (Fixed Media), η "ζωντανή" ηλεκτρονική μουσική, η μουσική ηχοτοπίων, η ραδιοφωνική ηχητική τέχνη κ.ά, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι ιδρυτικό µέλος του Ελληνικού Συνδέσµου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής και της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιλέξτε την ημερομηνία για να δείτε τις εκδηλώσεις

<
Μάιος 2021
>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Πέμπτη 13-05-2021
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας