ShareThis
Where do I exist?
Τίτλος Εκδήλωσης: ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Ημερομηνία και Ώρα: 13/05/2021 (21:30-23:35)
Σουζάνα Ρωμανίδου, Κωνσταντίνος Τηλιγάδης

Το "Where Do I Exist?" είναι είναι η δημιουργία ενός εικονικού χώρου που αναζητά την σχέση μεταξύ των δύο κόσμων εικονικού και πραγματικού. Το έργο είναι αποτέλεσμα της σχέσης των περισσότερων ανθρώπων με τα social media κυρίως κατά την περίοδο της πανδημία. Γίνεται μία αναζήτηση για το πως θα μπορούσαμε να υπάρξουμε απελευθερωμένοι από το σώμα μας και τι θα σήμαινε αυτό για έννοιες όπως η ταυτότητα του φύλου, το άγγιγμα και ο θάνατος. Θα μπορούσαμε να απελευθερωθούμε και από αυτά πλησιάζοντας σε μία εικονική ύπαρξη; Ο κάθενας μπορεί να είναι μέρος του έργου είτε βλέποντας τον εαυτό του σε αυτό είτε κάνοντας ένα hashtag στο twitter με την λέξη #immaterial.

Σουζάνα Ρωμανίδου

Η Σουζάνα είναι καλλιτέχνης πολυμέσων και δημιουργός οπτικοακουστικών περιβαλλόντων με έδρα την Αθήνα. Σπούδασε στην Κέρκυρα στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας όπου και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές. Το ενδιαφέρον της κυμαίνεται ανάμεσα στην τέχνη και την τεχνολογία, ως μία αμφίδρομη σχέση που συμβάλλει στην δημιουργία και την εξερεύνηση της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα σε αυτή. Η Σουζάνα δημιουργεί τρισδιάστατους εικονικούς χώρους που συνδυάζουν βίντεο, τρισδιάστατα γραφικά και διάδραση κυρίως μέσω web κάμερα. Διερευνά θέματα όπως ταυτότητες διαδικτύου, τηλεματική κοινωνία, και η ύπαρξη σε εικονικούς. Χρησιμοποιεί συχνά την κάμερα για να θέσει το είδωλο του/της θεατή μέσα στο έργο.

Κωνσταντίνος Τηλιγάδης
Ο Κωνσταντίνος Τηλιγάδης είναι Αντιπρόεδρος & Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας. Eίναι ιδρυτικό μέλος της ASIFA HELLAS οργάνωσης για το Ελληνικό Animation, καλλιτεχνικός διευθυντής στο Διεθνές Φεστιβάλ Animation ΄ICONA΄ της Κέρκυρας, και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Πανεπιστημιακού Φεστιβάλ ΄Ψηφιακών Τεχνών΄ του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιλέξτε την ημερομηνία για να δείτε τις εκδηλώσεις

<
Μάιος 2021
>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Πέμπτη 13-05-2021
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας