Με την έκθεση της Λήδας Πάττα / ΜΕΛΕΤΗ ΣΠΟΡΟΥ που διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας & Εφαρμογών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και την Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, ξεκινάει επισήμως το 16ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, που θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 11 – 29 Μαΐου 2023.
Οι φοιτήτριες/ές του Εργαστήριου Φωτογραφίας του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (AVfest), εγκαινιάζουν την 16η συλλογική έκθεση φωτογραφίας τους στις Ενετικές Φυλακές του Παλαιού Φρουρίου την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στις 8 το βράδυ.
Η Συντονιστική Επιτροπή του 16ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (#AVfest2023), που διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας σε συνεργασία με το ΕΡΗΜΕΕ (ΤΜΣ) του Ιονίου Πανεπιστημίου προσκαλεί φοιτητές, αλλά και όποιον έχει τη διάθεση, να συμμετέχει στην ομάδα εθελοντών. Προθεσμία εγγραφής εθελοντών: 20 Απριλίου 2023.
Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει το 5ο Διεθνές Συνέδριο Digital Culture & AudioVisual Challenges (DCAC-2023) που θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Μαΐου 2023, διαδικτυακά και δια ζώσης στην Ιόνιο Ακαδημία στην Κέρκυρα. Υποβολές συμμετοχών στο DCAC-2023 μέσω EasyChair. Αυστηρή παράταση προθεσμίας υποβολών: 24 Μαρτίου, 2023
Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργάνωσε το 4ο Διεθνές Συνέδριο Digital Culture & AudioVisual Challenges (DCAC-2022) που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 διαδικτυακά και το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, υβριδικά στην Ιόνιο Ακαδημία στην Κέρκυρα. Παράταση προσθεσμίας για την κατάθεση του πλήρους κειμένου της τελικής εργασίας: 15 Δεκεμβρίου 2022
Στο πλαίσιο της ερευνητικής δραστηριότητας του Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών (InArts) του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, αναπτύχθηκε η μηχανή αναζήτησης Art Boulevard που στοχεύει στη διάδοση περιεχομένου σε θέματα Τέχνης και Πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα συλλέγει χρήσιμες πληροφορίες για τις ανάγκες και τις επιθυμίες των χρηστών που αναζητούν τέτοιο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο.
Σκοπός του Ionian Contemporary Animation Festival ICONA 2022 είναι η ανάδειξη των καλύτερων ταινιών animation από όλο τον κόσμο. Το Φεστιβάλ ICONA 2022 διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, στην Κέρκυρα και online από την 1η έως και τις 4 Δεκεμβρίου 2022. Προθεσμία υποβολών: 2 Οκτωβρίου 2022 - χωρίς έξοδα υποβολής.
Το Εργαστήριο Διαδραστικών Τεχνών (InArts) του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΤΤΗΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΙΠ) και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (CFF) στο πλαίσιο εξωστρέφειας με γνώμονα τη διάχυση ακαδημαϊκής γνώσης στο ευρύ κοινό, υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας τον Ιούλιο του 2022.
Αυλαία έπεσε για το 15ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, το οποίο επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στη δια ζώσης μορφή του στην πόλη της Κέρκυρας. Το ετήσιο φεστιβάλ του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Το φετινό φεστιβάλ έλαβε χώρα από τις από τις 12 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου του 2022 και περιελάμβανε μια μεγάλη γκάμα καλλιτεχνικών δράσεων εργαστηρίων και παρουσιάσεων συνεδρίου.
Η έκθεση «Πορτολάνοι για αποπροσανατολισμένους διαβιβαστές» παρουσιάστηκε στην Αίθουσα τέχνης της Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας, στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (AVfest), που διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο ΕΡΗΜΕΕ - Τμήμα Μουσικών Σπουδών, του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πρόκειται για την πρώτη εκτεταμένη -αν και όχι πλήρη- παρουσίαση μιας σειράς έργων, που δημιούργησε ο Δημήτρης Ζουρούδης με τη συγκεκριμένη θεματική.
Το 15ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας σε συνεργασία με το Εργαστήριο ΕΡΗΜΕΕ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, επέλεξε την Ημέρα Περιβάλλοντος, Κυριακή 5 Ιουνίου για να γιορτάσει στο κτήμα του Μόν Ρεπό τη λήξη του πλούσιου προγράμματός του. Οι εθελοντές του Φεστιβάλ για τους οποίους είμαστε πολύ περήφανοι και στους οποίους είμαστε υπόχρεοι, αναλαμβάνουν τη διοργάνωση της λήξης, οι ίδιοι άνθρωποι που ανέλαβαν στις 12 Μαΐου την έναρξη του. Μας προσκαλούν σε μία γιορτή για χαλάρωση και εκτόνωση με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τα ιδανικά του.
AKOYSMATA, ειναι το σύνολο των εκδηλώσεων που παρουσιάζει κάθε χρόνο το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών [ΕΡΗΜΕΕ] σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παραστατικών Περιβαλλόντων στις Τέχνες [PEARL] στο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 και ολοκληρώνονται την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 και είναι μέρος των επετειακών εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.
Το τριήμερο 1-3 Ιουνίου πραγματοποιείται στην Κέρκυρα συνάντηση εταίρων του ερευνητικού προγράμματος ASH-ΜΑ για τον σχεδιασμό νέου προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών με θέμα “Art, Science & Health MA” με συμμετέχοντες από την Κροατία, τη Σερβία και την Ελλάδα. Το ερευνητικό πρόγραμμα εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2022 από την Κροατική ΜΚΟ σύγχρονης καλλιτεχνικής πρακτικής KONTEJNER και τρία πανεπιστήμια: Ακαδημία Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Ζαγκρέμπ (Ζαγκρέμπ, Κροατία), το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα, Ελλάδα) και τη Σχολή ΜΜΕ και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Singidunum (Βελιγράδι, Σερβία).
Η φοιτητική θεατρική ομάδα Avarts Theatre, στα πλαίσια του 15ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ανεβάζει το Σάββατο 28, την Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 30 Μαΐου το έργο, «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη. Αίθριο του Ασκληπιού, του παλαιού Ψυχιατρείου, ώρα 20:00.
Την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακές προβολές αφιερωμένες στο έργο του Ιάννη Ξενάκη.
Οι χώρες που συμμετέχουν είναι:
η Ιαπωνία (συμμετοχές: Nagoya City University και Tokyo University of the Arts),
η Ελλάδα (συμμετοχές: Ιόνιο Πανεπιστήμιο),
η Γαλλία (συμμετοχή: Centre Iannis Xenakis (CIX) ) και
η Αμερική (συμμετοχή: Xenakis Project of the Americas). Επιστημονικός υπεύθυνος προβολών: Καθηγητής Ιωάννης Ζάννος, Διευθυντής Εργαστηρίου PEARL.
Αυτός ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη χρήση του από επισκέπτες, με στόχο την κάλυψη των αναγκών τους καθώς και τη βελτίωση του περιεχομένου του ιστοχώρου.Περισσότερα