Το Εργαστήριο Διαδραστικών Τεχνών (InArts) του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΤΤΗΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΙΠ) και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (CFF) στο πλαίσιο εξωστρέφειας με γνώμονα τη διάχυση ακαδημαϊκής γνώσης στο ευρύ κοινό, υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας τον Ιούλιο του 2022.
Αυλαία έπεσε για το 15ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, το οποίο επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στη δια ζώσης μορφή του στην πόλη της Κέρκυρας. Το ετήσιο φεστιβάλ του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Το φετινό φεστιβάλ έλαβε χώρα από τις από τις 12 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου του 2022 και περιελάμβανε μια μεγάλη γκάμα καλλιτεχνικών δράσεων εργαστηρίων και παρουσιάσεων συνεδρίου.
Η έκθεση «Πορτολάνοι για αποπροσανατολισμένους διαβιβαστές» παρουσιάστηκε στην Αίθουσα τέχνης της Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας, στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (AVfest), που διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο ΕΡΗΜΕΕ - Τμήμα Μουσικών Σπουδών, του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πρόκειται για την πρώτη εκτεταμένη -αν και όχι πλήρη- παρουσίαση μιας σειράς έργων, που δημιούργησε ο Δημήτρης Ζουρούδης με τη συγκεκριμένη θεματική.
Το 15ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας σε συνεργασία με το Εργαστήριο ΕΡΗΜΕΕ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, επέλεξε την Ημέρα Περιβάλλοντος, Κυριακή 5 Ιουνίου για να γιορτάσει στο κτήμα του Μόν Ρεπό τη λήξη του πλούσιου προγράμματός του. Οι εθελοντές του Φεστιβάλ για τους οποίους είμαστε πολύ περήφανοι και στους οποίους είμαστε υπόχρεοι, αναλαμβάνουν τη διοργάνωση της λήξης, οι ίδιοι άνθρωποι που ανέλαβαν στις 12 Μαΐου την έναρξη του. Μας προσκαλούν σε μία γιορτή για χαλάρωση και εκτόνωση με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τα ιδανικά του.
AKOYSMATA, ειναι το σύνολο των εκδηλώσεων που παρουσιάζει κάθε χρόνο το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών [ΕΡΗΜΕΕ] σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παραστατικών Περιβαλλόντων στις Τέχνες [PEARL] στο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 και ολοκληρώνονται την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 και είναι μέρος των επετειακών εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.
Το τριήμερο 1-3 Ιουνίου πραγματοποιείται στην Κέρκυρα συνάντηση εταίρων του ερευνητικού προγράμματος ASH-ΜΑ για τον σχεδιασμό νέου προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών με θέμα “Art, Science & Health MA” με συμμετέχοντες από την Κροατία, τη Σερβία και την Ελλάδα. Το ερευνητικό πρόγραμμα εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2022 από την Κροατική ΜΚΟ σύγχρονης καλλιτεχνικής πρακτικής KONTEJNER και τρία πανεπιστήμια: Ακαδημία Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Ζαγκρέμπ (Ζαγκρέμπ, Κροατία), το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα, Ελλάδα) και τη Σχολή ΜΜΕ και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Singidunum (Βελιγράδι, Σερβία).
Η φοιτητική θεατρική ομάδα Avarts Theatre, στα πλαίσια του 15ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ανεβάζει το Σάββατο 28, την Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 30 Μαΐου το έργο, «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη. Αίθριο του Ασκληπιού, του παλαιού Ψυχιατρείου, ώρα 20:00.
Την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακές προβολές αφιερωμένες στο έργο του Ιάννη Ξενάκη.
Οι χώρες που συμμετέχουν είναι:
η Ιαπωνία (συμμετοχές: Nagoya City University και Tokyo University of the Arts),
η Ελλάδα (συμμετοχές: Ιόνιο Πανεπιστήμιο),
η Γαλλία (συμμετοχή: Centre Iannis Xenakis (CIX) ) και
η Αμερική (συμμετοχή: Xenakis Project of the Americas). Επιστημονικός υπεύθυνος προβολών: Καθηγητής Ιωάννης Ζάννος, Διευθυντής Εργαστηρίου PEARL.
Το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου 2022 στην Κέρκυρα το Πρόγραμμα του 15ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών περιλαμβάνει εκδηλώσεις με έργα των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, ώρα 21.00 στην Ιόνιο Βουλή θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του έργου της Γιώτας Ανδριάκαινα "Περιμένω", στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Μια οπτικοακουστική διαδραστική παράσταση του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας με τίτλο "Ταξίδι" θα λάβει χώρα την Τετάρτη 25.5.2022, ώρα 9:30μμ. στον Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο, με αφορμή την ορκωμοσία των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Η δράση συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του ΤΤΗΕ, 2022.
Το 15ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στα πλαίσια της συνεργασίας με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων διοργανώνει συζήτηση με τίτλο «Το ντοκιμαντέρ στην εκπαίδευση». Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων Ματθαίος Φραντζεσκάκης, θα παραστεί διαδικτυακά για μια παρουσίαση των εκπαιδευτικών τους δράσεων και την ευαισθητοποίηση σε θέματα προφορικής ιστορίας.
Η διαδραστική παρουσίαση παιχνιδιών των φοιτητών/τριών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, είναι μια δράση με τίτλο AVARTS Live Game Hub που έχει ως στόχο τη συνάθροιση νέων σχεδιαστών και δημιουργών παιχνιδιών και την προβολή των ιδεών τους στο κοινό και εντάσσεται στις ευρύτερες δράσεις του Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών.
Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 στα εγκαίνια της έκθεσης των προσκεκλημένων καλλιτεχνών και ακαδημαϊκών Κλίτσας Αντωνίου, Γιάννη Χρηστίδη, Νίκου Σύννου και Αντώνη Βολανάκη του Τμήματος Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) στην Ιόνιο Βουλή στις 19:00. Με αυτή την εκδήλωση ξεκινάμε την δεύτερη εβδομάδα του 15ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών όπου πυκνώνουν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του δια ζώσης πρόγραμματος στην Κέρκυρα, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του συνεδρίου DCAC-2022 και του κύκλου εργαστηρίων AV-school.
Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας στο πλαίσιο των δράσεων του 15ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου που διοργανώνει σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών (ΕΡΗΜΕΕ) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου εγκαινιάζει την έκθεση των προσκεκλημένων καλλιτεχνών και ακαδημαϊκών Κλίτσας Αντωνίου, Γιάννη Χρηστίδη, Νίκου Σύννου και Αντώνη Βολανάκη του Τμήματος Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).
Αυτός ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη χρήση του από επισκέπτες, με στόχο την κάλυψη των αναγκών τους καθώς και τη βελτίωση του περιεχομένου του ιστοχώρου.Περισσότερα