ShareThis
7ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών
20 - 30 Μαΐου 2013

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (AVfest) διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο ΕΡΗΜΕΕ - Τμήμα Μουσικών Σπουδών, του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Κέρκυρα. Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών περιλαμβάνει μια σειρά καλλιτεχνικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του δημιουργικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που αναπτύχθηκε από το ίδρυμα που το διοργανώνει στους τομείς της σύγχρονης ηχητικής και εικαστικής τέχνης. Η επίδραση του Φεστιβάλ σταδιακά έχει επεκταθεί με στόχο να προσφέρει ένα ιδανικό σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες και ερευνητές μέσω καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, εργαστηρίων και ακαδημαϊκών συνεδρίων.

Νέα του Φεστιβάλ
Ομαδική έκθεση νέων καλλιτεχνών "Εκτός Πλαισίου" [3-13 Μαΐου 2025, Αίθουσα Τέχνης «Αγκάθι – Kartάλος»]
Δημοσίευση: 03-05-2025 21:20 | Προβολές: 273
image
Το Σάββατο, 3 Μαΐου 2025 η Αίθουσα Τέχνης «Αγκάθι – Kartάλος» μετατρέπεται σε χώρο δημιουργικής συνάντησης, φιλοξενώντας την ομαδική έκθεση νέων καλλιτεχνών με τίτλο «Εκτός Πλαισίου». Διάρκεια έκθεσης: 3-13 Μαΐου 2025
18ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών [Κέρκυρα, 8-18 Μαΐου 2025]
Δημοσίευση: 28-04-2025 12:17 | Ενημέρωση: 03-05-2025 21:09 | Προβολές: 1639
image
Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου ανακοινώνει με χαρά την έναρξη του 18ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από την Πέμπτη 8 έως την Κυριακή 18 Μαΐου. Το Φεστιβάλ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς στον χώρο των σύγχρονων οπτικοακουστικών τεχνών, συγκεντρώνοντας δημιουργούς, ερευνητές/τριες και φοιτητές/τριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
DCAC 2025: Δημοσίευση του προγράμματος και τελικές προετοιμασίες
Δημοσίευση: 30-04-2025 16:53 | Προβολές: 516
image
Το 7ο Διεθνές Συνέδριο DCAC 2025 είναι προ των πυλών! Με περισσότερες από 70 υποβολές, το συνέδριο περιλαμβάνει 44 προφορικές παρουσιάσεις, μια κεντρική ομιλία και μια θεματική συζήτηση σε πάνελ.
AV-school 2025 – Διασταυρώσεις | Οι εγγραφές στα εργαστήρια και σεμινάρια είναι τώρα ανοιχτές!
Δημοσίευση: 23-04-2025 10:51 | Προβολές: 2336
image
Το AV-school, η σειρά σεμιναρίων και εργαστηρίων του Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, θα πραγματοποιηθεί φέτος στους χώρους της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Κέρκυρας, από τις 12 έως τις 16 Μαΐου 2025. Με θεματικό άξονα τις «Διασταυρώσεις», το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους/ες όσους/ες ενδιαφέρονται για ζητήματα σύγχρονης τέχνης και νέων τεχνολογιών
Πρόσκληση Εθελοντών/ντριών για το 18ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών - Παράταση Προθεσμίας
Δημοσίευση: 27-03-2025 11:36 | Ενημέρωση: 11-04-2025 00:30 | Προβολές: 3690
image
Η Συντονιστική Επιτροπή του 18ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (#AVfest2025), που διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας σε συνεργασία με το ΕΡΗΜΕΕ (ΤΜΣ) του Ιονίου Πανεπιστημίου προσκαλεί φοιτητές και φοιτήτριες, αλλά και όποιον έχει τη διάθεση, να συμμετέχει στην ομάδα εθελοντών/ντριών. Παράταση προθεσμίας εγγραφής εθελοντών: 25 Απριλίου 2025

Το 7ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών έλαβε χώρα το Ιούνιο του 2013. Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, ενδεικτικά, συμπεριελήφθησαν παρουσιάσεις διαδραστικών / ψηφιακών οπτικοακουστικών έργων, συναυλίες ηλεκτροακουστικής μουσικής και εκθέσεις - προβολές εργασιών φοιτητών και προσκεκλημένων καλλιτεχνών. Αξιότιμη αναφορά στο πρόγραμμα ήταν η πρωτοβουλία “Ηχος και Πόλη” που οργανώθηκε από το ΕΡΗΜΕΕ, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Listening Cities, συμπεριλαμβάνοντας παρουσίαση έργων ηλεκτροακουστικής μουσικής, σεμινάρια και διαλέξεις διακεκριμένων καλλιτεχνών, όπως οι Colin Black and Yanna Black, Simon Emmerson και Bill Kapralos. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στη διημερίδα με τίτλο "Τέχνη και Διαπολιτισμικότητα στη Μεσόγειο: εκκινώντας από την αρχαιότητα – κοιτάζοντας προς το μέλλον" μια οργάνωση του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Με συμμετοχές, όπως αυτές των Avi Rosen (IL), Julia Logothetis (AT) και Κατερίνα Ζαχαροπούλου (GR), στη διημερίδα προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν η Μαρία Καμπούρη-Βαμβούκου (GR) και ο Marc Mercier (FR). Το 7ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών σηματοδοτεί επίσης την αρχή μιας σειράς ψηφιακών βιβλίων με συντονισμό του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας με την έκδοση των πρακτικών της Διημερίδας “Τέχνη και Διασπολιτισμικότητα στη Μεσόγειο”.

ΧΩΡΟΙ

  • Ιόνιος Ακαδημία
  • Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας
  • Παλαιό Ψυχιατρείο
  • Αίθουσα Τέχνης - Αρτ Καφέ, Κήπος του Λαού
  • Κτίριο Τμήματος Μουσικών Σπουδών
  • Πολύτεχνο
  • Εθνική Πινακοθήκη – Παράρτημα Κέρκυρας
  • Μον Ρεπό
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας