Περιγραφή

Το AV-school στεγάζει τις εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών. Από την αρχή, το 2006, το Φεστιβάλ παρουσίασε στο πρόγραμμά του εργαστήρια και σεμινάρια με σκοπό την προσέγγιση θεωρητικών και πρακτικών περιεχομένων που σχετίζονται με την τέχνη νέων μέσων, όπως 3D Animation, SuperCollider, ηλεκτροακουστικής μουσικής, ραδιοφωνική τέχνη, δυνητικά περιβάλλοντα, ψυχογεωγραφία, μεθοδολογίας έρευνας και circuit bending.

Το 2015 οι εκπαιδευτικές δράσεις αποκτάνε ειδική αναφορά στον ιστότοπο του Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, με τη σειρά σεμιναρίων "Τέχνη & Επικοινωνία", σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ, ενώ το 2016 παρουσιάζεται ένα ισχυρό πρόγραμμα με 18 εργαστήρια και σεμινάρια.

Το 2017 και 2018 πραγματοποιείται η σειρά "Υβριδικές Τέχνης" και την επέκταση των εκπαιδευτικών θεματολογιών σε ζητήματα τέχνης & βιολογίας καθώς και χώρος & σωματικότητας.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις που θα παρουσιαστούν διαδικτυακά στο AV-school 2021, στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, απευθύνονται σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και το ευρύτερο κοινό. Η εγγραφή τόσο στα εργαστήρια όσο και στα σεμινάρια είναι δωρεάν ενώ θα προσκομίζεται στους παρευρισκόμενους βεβαίωση παρακολούθησης.

Οργανωτική Επιτροπή

Πρόεδρος:
Dalila Honorato 

Μέλη:
Μαρία Χάλκου
Τάνια Τσιρίδου

σε συνεργασία με:
Γιάννης Ζάννος
Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος
Άγης Κονιδάρης
Χρηστίνα Μητσάνη
Ιάκωβος Παναγόπουλος
Ρουμπίνη Οικονομίδου
Αριστείδης Λαμπρογεώργος
Μηνάς Περγαντής
Μαρίλυ Αργυροκαστρίτη
Γιώργος Δρόσος
Σταματέλλα Λάμπουρα

Updated: 25-09-2022
   
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας