Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δημοσίευσε άρθρο σχετικά με έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου με συντονιστή τον Δρ Γιάννη Δεληγιάννη, μέλος ΔΕΠ του Τμήματος και με τη βοήθεια ερευνητών του εργαστηρίου inArts, με τίτλο: "Δημιουργία έργων τέχνης από παλιά εξαρτήματα υπολογιστών”, το οποίο αναδημοσίευσαν οι ιστοχώροι real.gr, lifo.gr, ekriti.gr και artabest.blogspot.gr.
Χαρακτηριστικά στα δημοσιεύματα αναφέρονται τα παρακάτω:
Μία νέα μεθοδολογία ανακύκλωσης και επανάχρησης αισθητηρίων συστημάτων, που μειώνει σημαντικά το κόστος ανάπτυξης διαδραστικών έργων τέχνης, χρησιμοποίησαν ερευνητές του εργαστηρίου inArts, με συντονιστή τον δρ. Γιάννη Δεληγιάννη, μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε πρόσφατη καινοτόμο έρευνα που ανέπτυξαν.
[...]
«Βασικός στόχος μας, στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, είναι η υλοποίηση πειραματικών συστημάτων στην τέχνη, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες ως βάση για τη δημιουργία νέων έργων και συστημάτων.
Συχνά, το κόστος είναι απαγορευτικό, καθώς τα συστήματα που πρέπει να αναπτυχθούν απαιτούν ιδιαίτερες λύσεις διάδρασης και εντοπισμού των ενεργειών των επισκεπτών. Γι' αυτόν τον λόγο σχεδιάσαμε και δοκιμάσαμε με φοιτητές μία νέα μέθοδο επανάχρησης υλικού σύγχρονων συσκευών που διαθέτουν αισθητήρες, ώστε να μειωθεί το κόστος και να μπορέσουν οι νέοι δημιουργοί να υλοποιήσουν τις δημιουργικές ιδέες τους χωρίς να κατασκευάσουν τα πάντα από την αρχή. Σήμερα, οι φοιτητές μας δημιουργούν σύγχρονα έργα τέχνης χρησιμοποιώντας υλικά προερχόμενα από παλαιές συσκευές και ανακυκλώσιμο υλικό που συχνά βρίσκει κανείς στα σκουπίδια όταν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Δεληγιάννης.
[...]
Σχετικοί σύνδεσμοι δημοσιευμάτων: