Masterclass του Δρ. Ιάκωβου Παναγόπουλου, Επίκ. Καθηγητή ΤΤΗΕ, στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, 18.10.2024

ShareThis
Δημοσίευση: 01-10-2024 21:58 | Προβολές: 227
Σημαντική Ημερομηνία: 18-10-2024
[Αναμένεται]
Συμμετέχοντα Μέλη
Ιάκωβος Παναγόπουλος
image

Στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, στην ενότητα εκπαιδευτικές δράσεις για ενήλικες, θα πραγματοποιηθεί ένα τρίωρο Masterclass, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 18:00-21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, από τον  Δρ. Ιάκωβο Παναγόπουλο, Επίκ. Καθηγητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνων, με τίτλο: "Pitch Like a Pro: Από τη Θεωρία στην Πράξη".

Περιγραφή:

Το Master Class κινηματογραφικού pitching, διάρκειας τριών ωρών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, προσφέρει στους συμμετέχοντες μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στις τεχνικές παρουσίασης και πώλησης μιας κινηματογραφικής ιδέας. Στόχος του είναι να προετοιμάσει σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς να παρουσιάζουν με αποτελεσματικότητα τα κινηματογραφικά τους σχέδια σε παραγωγούς, χρηματοδότες και φεστιβάλ.

Το πρώτο μέρος του Master Class επικεντρώνεται στην ανάλυση των τεχνικών και στρατηγικών του pitching. Σε αυτό το κομμάτι, θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές και βέλτιστες πρακτικές που καθιστούν μια παρουσίαση συναρπαστική και πειστική. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να δομούν τη σύντομη περιγραφή της ιδέας τους, να αναδεικνύουν τα σημαντικότερα σημεία της ιστορίας τους, καθώς και να εστιάζουν στην ταυτότητα και το κοινό του έργου. Η σημασία του εντυπωσιασμού κατά τα πρώτα λεπτά, η σαφής αφήγηση της πλοκής, η ανάδειξη του ύφους της ταινίας και η πειστική επικοινωνία της δημιουργικής ομάδας είναι βασικοί άξονες αυτού του μέρους.

Επιπλέον, θα συζητηθεί η προσαρμογή της παρουσίασης σε διαφορετικά πλαίσια και ακροατήρια, όπως διεθνή φεστιβάλ, fora συμπαραγωγών ή και συναντήσεις με πιθανούς επενδυτές. Η σημασία της ευελιξίας και της ικανότητας του δημιουργού να απαντά στις ερωτήσεις των παραγωγών με σαφήνεια και αυτοπεποίθηση θα αναλυθεί διεξοδικά.

Το δεύτερο μέρος του Master Class είναι διαδραστικό και περιλαμβάνει ασκήσεις και πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων. Μέσα από τις ασκήσεις αυτές, θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στο να παρουσιάζουν τις ιδέες τους, να λάβουν άμεσο feedback από τον εκπαιδευτή και τους συναδέλφους τους, καθώς και να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο κοινολογούν την ιστορία τους και το όραμά τους.

Ο στόχος αυτής της πρακτικής εξάσκησης είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, να μάθουν να διαχειρίζονται το άγχος του δημόσιου λόγου και να βελτιώσουν την ικανότητά τους να προσαρμόζουν το pitching τους στις ανάγκες των διαφόρων επαγγελματικών συναντήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Pitch Like a Pro-Από τη Θεωρία στην Πράξη-Chania Film Festival


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Οκτώβριος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα
Τηλ.: 26610 87860-1 - Fax: 26610 87866
e-mail: audiovisual@ionio.gr
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας