Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας: Παρουσίαση Ionian Islands Film Office Metaverse

ShareThis
Δημοσίευση: 16-05-2023 13:11 | Προβολές: 1789
image

Το Ερευνητικό Εργαστήριο Διαδραστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Γραφείο Κινηματογράφου Ιονίων Νήσων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων παρουσιάζουν τον πρώτο πλήρως λειτουργικό χώρο "Ionian Islands Film Office Metaverse". Το έργο πρόκειται να φέρει επανάσταση στην κινηματογραφική βιομηχανία παρέχοντας έναν καινοτόμο και καθηλωτικό τρόπο στην υπηρεσία διευκόλυνσης των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Ο χώρος Ionian Islands Film Office Metaverse είναι ένα εικονικό περιβάλλον που επιτρέπει στους κινηματογραφιστές και τους παραγωγούς να συνεργάζονται  με το Ionian Islands Film Office και να προετοιμάζουν την παραγωγή ταινιών σε έναν πλήρως ψηφιακό χώρο. Ο χώρος είναι εύχρηστος στην πλοήγηση και τη χρήση του καθώς υποστηρίζονται όλες οι συσκευές πρόσβασης (κινητά, τάμπλετ, υπολογιστές και συσκευές εικονικής πραγματικότητας VR) προβάλλοντας διαδραστικά και συνεργατικά τη διαθεσιμότητα κινηματογραφικών αλλά και τουριστικών τοποθεσιών και υπηρεσιών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που δημιουργήσαμε και παρουσιάζουμε τον πρώτο πλήρως λειτουργικό χώρο Ionian Islands Film Office Metaverse», δήλωσε ο Δρ. Ιωάννης Δεληγιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου. «Το πρότζεκτ αυτό είναι το επιστέγασμα σκληρής δουλειάς και συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Ionian Islands Film Office). Πρόκειται για μια καινοτομία στο χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας και είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πώς θα διαμορφώσει το μέλλον της κινηματογραφικής παραγωγής. Είναι η πρώτη φορά που ένας δημόσιος φορέας αποκτά πρόσβαση σε εικονικές υπηρεσίες και χαιρόμαστε πολύ που η εφαρμογή του υλοποιείται στην από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την ενίσχυση της τοπικής δημιουργικής βιομηχανίας στον οπτικοακουστικό τομέα. Ο χώρος metaverse μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο προώθησης του τουρισμού από την Περιφέρεια, καθώς περιέχει έναν μεγάλο αριθμό επιλεγμένων τοποθεσιών με τη φυσική ομορφιά και τα μοναδικά ιστορικά μνημεία των Ιονίων Νήσων».

«Ο χώρος Ionian Islands Film Office Metaverse προσφέρει έναν καθηλωτικό και καινοτόμο τρόπο διαχείρισης της κινηματογραφικής παραγωγής», δήλωσε ο Δρ Ιάκωβος Παναγόπουλος, σκηνοθέτης και ερευνητής στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας. «Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το πρωτοποριακό έργο και πιστεύουμε ότι θα μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε ταινίες και διαχειριζόμαστε την οπτικοακουστική παραγωγή».

«Είναι μεγάλη μας τιμή και προνόμιο να έχουμε την υποστήριξη του Ερευνητικού Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, όχι μόνο στη λειτουργία του Ionian Islands Film Office αλλά και στη δημιουργία μιας καινοτόμου και δυναμικής εκδοχής του στον χώρο του μετασύμπαντος», δήλωσε η Άντζελα Κροκίδη, συνεργάτιδα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κυρίας Ρόδης Κράτσα και Επικεφαλής του Film Office.

Για να βοηθήσει τους χρήστες στην πλοήγηση στο μετασύμπαν, η ομάδα δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό βίντεο στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω του παρεχόμενου συνδέσμου.

Ελληνικά: 
https://drive.google.com/file/d/1d3CoS-fVOuKmqfM8uTSM_NUWPpqw9v8T/view?usp=share_link 

Αγγλικά:
https://drive.google.com/file/d/1ik8kdU8lEpaVk9_YHYiw4Juv3G5auVCl/view?usp=share_link

Το σεμινάριο επεξηγεί τις δυνατότητες και τα παιχνιδοποιημένα στοιχεία του μετασύμπαντος, διευκολύνοντας τους χρήστες να το χρησιμοποιήσουν στην πλήρη διάσταση του με ευκολία.

Ο χώρος και οι χρήστες του Ionian Islands Film Office Metaverse είναι προσβάσιμοι κατόπιν πρόσκλησης. Ο χώρος αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που σκεφτόμαστε για την παραγωγή και τη διαχείριση ταινιών και η ομάδα ανάπτυξης και χρήσης του εκτιμά πως θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Η συνεισφορά αυτή κατέστη δυνατή μέσω της οικονομικής υποστήριξης του έργου HAL (Hub of Art Laboratories) *MIS :5047267*» code 80504, ΕΣΠΑ 2014-2020, ΕΠΑνΕΚ, που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με: 
Ionian Islands Film Office E-mail info@ionianfilmoffice.eu ioniafilmoffice@gmail.com 
Τηλέφωνο: +30 26610 46506


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Τετάρτη 24-04-2024
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
Προσεχώς
Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα
Τηλ.: 26610 87860-1 - Fax: 26610 87866
e-mail: audiovisual@ionio.gr
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας