Την Παρασκευή 9.4.2021, 17:00-20:00, ο Δρ. Ιάκωβος Παναγοπουλος (Ακαδημαϊκός Υπότροφος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας) είναι καλεσμένος ομιλητής στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: «Ψηφιακές τεχνολογίες και έρευνα στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες».
Το σεμινάριο πραγματοποιείται από το Εργαστήριο Μελέτης του Πολιτισμού, των Συνόρων και του Κοινωνικού Φύλου, του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Ο τίτλος της ομιλίας είναι: "Επιστροφή στις ρίζες: Μια περίπτωση έρευνας Εθνομιντιολογίας (ethnomediaology) στην φυλή των Ινδιάνων ιθαγενών Tejon στην Καλιφόρνια υπό την καθοδήγηση του StoryLab (Skills Training for Democratised Film Industries)".
Περίληψη: Το StoryLab (Skills Training for Democratised Film Industries) δημιούργησε τη μεθοδολογία της Εθνομιντιολογίας (ethnomediaology) και ανέπτυξε μια σειρά εργαστηρίων σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία δύο χρόνια, το StoryLab διοργάνωσε δύο ταξίδια στο Bakersfield της Καλιφόρνια. Ο καθηγητής Erik Knudsen και ο Δρ. Ιάκωβος Παναγόπουλος συνεργάστηκαν με τον Dr. David Robinson και την αρχαιολογική του ομάδα από το University of Central Lancashire, προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια σειρά από εργαστήρια Εθνομιντιολογίας σε μέλη της φυλής Ινδιάνων ιθαγενών Tejon. Τα εργαστήρια, με επικεφαλής τον Δρ. Παναγόπουλο, βασίζονται σε τεχνικές δημιουργίας ιδεών για ιστορίες, που έδωσαν την ευκαιρία για νέες συνεργασίες παραγωγής και βελτίωσαν δεξιότητες οπτικής αφήγησης, την μεγαλύτερη ενασχόληση με την τοπική πολιτιστική διαφύλαξη και τη βαθύτερη επίγνωση των ευκαιριών κινηματογράφησης μυθοπλασίας αποκλειστικά με τη χρήση των κινητών τους τηλεφώνων, ενισχύοντας έτσι τις φωνές των ανεξάρτητων και διάφορων κοινοτήτων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Πλατφόρμα Zoom: https://zoom.us/my/bsas9 (η σύνδεση είναι δυνατή με αντιγραφή-επικόλληση του συνδέσμου στον περιηγητή (browser) που ήδη χρησιμοποιείτε).
Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες που θα κάνουν εγγραφή στην παρακάτω φόρμα, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης: Φόρμα δήλωσης συμμετοχής
Για παραπάνω πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους υπόλοιπους ομιλητές κατευθυνθείτε στον σύνδεσμο: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Ψηφιακές τεχνολογίες και έρευνα στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες