Εργαστήριο Συγγραφής Σεναρίου διάρκειας τριών εβδομάδων: 1η εβδομάδα στην Κέρκυρα, 2η εβδομάδα στην Ήπειρο και 3η εβδομάδα στο Μπάρι
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εργαστηρίου: Αλέξανδρος Αβρανάς
https://ciak.avarts.ionio.gr/participants/
Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας (Ιόνιο Πανεπιστήμιο) διοργανώνει εργαστήριο με τίτλο “Greece – Puglia Experience Screenwriting Workshop“. Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου CIAK (Common Initiatives to AcKnowledge and valorize tourism potential of the programme area through cinema, INTERREG GREECE – ITALY) με σκοπό να ενώσει μέσω των σεναρίων τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδος με την Απουλία της Ιταλίας.
To “Greece – Puglia Experience Screenwriting Workshop“ δεν έχει κόστος συμμετοχής (εντελώς δωρεάν). Επιπλέον, όλες οι δαπάνες για το ταξίδι, τη διαμονή και τη διατροφή των συμμετεχόντων καλύπτονται και οργανώνονται στο σύνολό τους από το έργο CIAK.
Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται σε 15 (δεκαπέντε). Προτεραιότητα δίδεται σε συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής.
Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα έγγραφα μέσω της ειδικής online πλατφόρμας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://ciak.avarts.ionio.gr/participants/
Όλα τα έγγραφα πρέπει να είναι στην αγγλική γλώσσα.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 8/4/2019 (μέχρι τις 23:59 ώρα Ελλάδας, 22:59 ώρα Ιταλίας).
Για περισσότερες πληροφορίες: av-ciak@ionio.gr
O Αλέξανδρος Αβρανάς είναι βραβευμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος ταινιών και ντοκιμαντέρ. Με την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία "without" κέρδισε 7 βραβεία στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (αυτό της καλύτερης ταινίας, του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, του Α’ Γυναικείου Ρόλου, της καλύτερης Φωτογραφίας κ.λπ.), καθώς και το βραβείο για την καλύτερη Φωτογραφία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μιλάνου. Για την ταινία του "Miss Violence”, κέρδισε το βραβείο του Αργυρού Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για τον Καλύτερο Σκηνοθέτη, το Coppa Volpi για τον Α’ Αντρικού Ρόλου και 2 ακόμα παράπλευρα βραβεία (2013). Η ταινία κέρδισε 12 ακόμη διεθνή βραβεία, συμπεριλαμβανομένου κι αυτό του Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ της Στοκχόλμης. Η ταινία του "Love me Not" έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, όπου δίχασε τους διεθνής κριτικούς με την σκληρότητα του θέματός της. Η ταινία έχει συμμετάσχει σε πάνω από 30 διεθνή φεστιβάλ κι έχει προβληθεί σε χώρες του εξωτερικού, όπως στη Σουηδία, στην Πορτογαλία, στην Κίνα κ.α.