Πολυξένη Καϊμάρα

Τίτλος: Η συνέργεια της εκπαιδευτικής ψυχολογίας και της εκπαιδευτικής τεχνολογίας στην τυπική και άτυπη μάθηση: Η επίδραση της σύγχρονης τεχνολογίας στην ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου
Ιδιότητα: Μεταδιδάκτωρ
Email: a16kaim@ionio.gr

Καϊμάρα Πολυξένη

Επιτροπή

Επιβλέπων: Αναπλ. Καθηγητής Ιωάννης Δεληγιάννης

(έναρξη Ιούλιος 2022)


Η Πολυξένη (Ξένια) Καϊμάρα είναι ψυχολόγος σε δομές του Τομέα Ψυχικής Υγείας και σε Κέντρα Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία του Υπουργείου Υγείας. Πέρα των καθηκόντων της ως επαγγελματίας ψυχικής υγείας, είναι εκπαιδεύτρια στο πλαίσιο της Πρακτικής Άσκησης φοιτητών Τμημάτων Ψυχολογίας, Ελληνικών και Διεθνών Πανεπιστημίων και Ειδικευόμενων Ιατρών στην ιατρική ειδικότητα της Ψυχιατρικής.

Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία & Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστήμιου και είναι μέλος του εργαστηρίου διαδραστικών τεχνών InArts.eu. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Αναπτυξιακή και Σχολική Ψυχολογία από το ΑΠΘ (Τμήμα Ψυχολογίας), Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Δημόσια Υγεία-Πρότυπα και Συμπεριφορές Υγείας από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (πρώην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας) και διπλώματος στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) Θεσσαλονίκης. Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια και Αξιολογήτρια Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) και πιστοποιημένο Στέλεχος Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών (ΣΥΥ) του ίδιου φορέα. Συμμετέχει, επίσης, στις εξετάσεις πιστοποίησης των Στελεχών ΣΥΥ ως Αξιολογήτρια – Εμπειρογνώμονας. Παράλληλα, είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και των Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης ΛΑΕΚ.

Το αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής της ήταν ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη διαμεσικών εκπαιδευτικών εφαρμογών με έμφαση την παιχνιδοποίηση, οι οποίες απευθύνονται σε μαθητές τυπικής ανάπτυξης καθώς και σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία, στο πλαίσιο προγραμμάτων συνεκπαίδευσης https://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/52582.

Από το 2022 είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας με επιβλέποντα τον Αναπλ. Καθηγητή Ιωάννη Δεληγιάννη και θέμα «Η συνέργεια της εκπαιδευτικής ψυχολογίας και της εκπαιδευτικής τεχνολογίας στην τυπική και άτυπη μάθηση: Η επίδραση της σύγχρονης τεχνολογίας στην ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου».

Έχει διδακτική εμπειρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της εστιάζουν στη μελέτη της αναδυόμενης τεχνολογίας, της τεχνητής νοημοσύνης, της παιχνιδιοποίησης, της τέχνης, της θεατροπαιδαγωγικής και της διαμεσικής αφήγησης στη μάθηση με σκοπό τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση εκπαιδευτικών συστημάτων και εκπαιδευτικών παιχνιδιών που απευθύνονται σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία στο πλαίσιο προγραμμάτων τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης και σε άτομα που έχουν διαγνωστεί με ψυχική νόσο με απώτερο στόχο την εφαρμογή της συνεκπαίδευσης.

Είναι συν-συγγραφέας βιβλίων, κεφαλαίων σε συλλογικούς τόμους, άρθρων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά διεθνών και πανελληνίων συνεδρίων. Παράλληλα συμμετέχει ως κριτής σε διεθνή περιοδικά.

https://scholar.google.com/citations?user=rVcJ1mUAAAAJ&hl=el

https://www.researchgate.net/profile/Polyxeni-Kaimara

Ενημέρωση: 09-06-2023

Επιστροφή
<< <
Δεκέμβριος 2023
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Κυριακή 10-12-2023
Δοκιμαστική πρόσβαση στη βάση Statista
Έναρξη: 18-10-2023 |Λήξη: 13-12-2023
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
en  pdf.png  Company Insights
Mέγεθος: 667.04 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
en  pdf.png  Statista for academic institutions
Mέγεθος: 266.46 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
en  pdf.png  Consumer Insights
Mέγεθος: 979.94 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
en  pdf.png  Market Insights
Mέγεθος: 108.17 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
en  pdf.png  Get to know Statista
Mέγεθος: 2.48 MB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Προσεχώς
Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο: Ανακοίνωση νέου προγράμματος
Σημαντική Ημερομηνία: 11-12-2023
[Αναμένεται]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Πλήρες κείμενο ανακοίνωσης
Mέγεθος: 238.12 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Νέο Πρόγραμμα
Mέγεθος: 502.59 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Πρόσκληση στη mixed-media performance "Inhabiting time: Story of a popcorn"
Σημαντική Ημερομηνία: 14-12-2023
[Αναμένεται]
Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα
Τηλ.: 26610 87860-1 - Fax: 26610 87866
e-mail: audiovisual@ionio.gr
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας