ShareThis
προς τη σιωπή
Ημερομηνία και Ώρα: 16/05/2021 (20:00-21:45)
Μαρία Κρίγκα, Κατερίνα Τσίτσα

Έργο Βίντεο. 39 πρόσωπα διαφορετικών ηλικιών που ζουν στο ίδιο μέρος καλούνται να καθίσουν μπροστά σε μια μαύρη πόρτα για να μιλήσουν για το αγαπημένο τους αντικείμενο και σε τι θα μεταμορφώνονταν με αυτό. Το βίντεο καταγράφει τις σιωπές πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια του λόγου.

Κατερίνα Τσίτσα - Ήχος

Μαρία Κρίγκα
Η Μαρία Κρίγκα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και της Σχολής Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Καλές Τέχνες από το Northumbria University at Newcastle στο Ηνωμένο Βασίλειο (με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών) με θέμα τη θεατρικότητα των εικαστικών/υβριδικές εικαστικές εφαρμογές στη θεατρική πρακτική. Έχει πραγματοποιήσει 2 ατομικές εκθέσεις/εγκαταστάσεις κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ασχολείται με τις γραφιστικές εφαρμογές και τη σκηνογραφία στο θέατρο καθώς και με το αρχαιολογικό σχέδιο ως μέλος της ομάδας συντήρησης τοιχογραφιών Ακρωτηρίου Θήρας και ως μουσειακή ζωγράφος σε Εφορείες Αρχαιοτήτων. Εργάστηκε στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ από το 2019 βρίσκεται σε Θέση Ε.Ε.Π. στο Τμήμα Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετέχοντας στη διδασκαλία του σχεδίου, της βίντεο τέχνης και της εμψύχωσης εικόνων ενώ τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη μελέτη της αρχιτεκτονικής του Μοντερνισμού στο Ιόνιο.
Κατερίνα Τσίτσα

Η Κατερίνα Τσίτσα είναι πτυχιούχος πιάνου, απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου της Κέρκυρας με κατεύθυνση στη Σύνθεση και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ιστορική Ερμηνεία από το Music Department of York University. Έχει εκδώσει το 2012 «Το όνειρο των Χριστουγέννων» μια παιδική χορωδιακή καντάτα από τον μουσικό εκδοτικό οίκο Γαϊτάνου-Ηλ. Κοκονέτση, και το 2013 τα «2 Μουσικά Παραμύθια» από τις εκδόσεις Καλέντη. Με την παιδική χορωδία ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ της Χίου πήρε μέρος το 2016 στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο έργο «Γεώργιος Σουρής ΤΩΡΑ!» και το 2017 στο Chios Music Festival στο έργο «Στο Τραπέζι» και τα δύο σύγχρονο μουσικό θέατρο του συνθέτη Λευτέρη Βενιάδη. Με τον ίδιο συνθέτη και τη βραβευμένη χορωδία SONORAE πρόκειται να εμφανιστούν το 2021 στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με το «The Soccer Opera» και επίκειται συνεργασία με την Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής στο έργο «Τα Γεγονότα»


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιλέξτε την ημερομηνία για να δείτε τις εκδηλώσεις

<
Μάιος 2021
>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Πέμπτη 13-05-2021
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας