ShareThis

Mε επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του 16ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών

ShareThis
Δημοσίευση: 23-06-2023 18:10 | Προβολές: 2964
image

Οι δράσεις του 16ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών (ΕΡΗΜΕΕ) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή της πανεπιστημιακής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας της Κέρκυρας.

Το 16ο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 29 Μαΐου 2023, ενώ η τελευταία δράση του που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στην Ομαδική Έκθεση «Ασκήσεις του Βλέμματος» από το Προχωρημένο Εργαστήριο Σχεδίου του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας και φιλοξενείται στην Gallery Έρση, στην Αθήνα, έως τις 8 Ιουλίου 2023.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν με την έκθεση της Λήδας Πάττα “ΜΕΛΕΤΗ ΣΠΟΡΟΥ” στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και ακολούθησε πλειάδα διαφορετικών καλλιτεχνικών δράσεων, στις οποίες συμμετείχαν φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Καθηγητές του ίδιου Τμήματος και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, όπως και προσκεκλημένοι Καθηγητές και Καλλιτέχνες από το εξωτερικό.

Όπως ίσχυσε στις προηγούμενες διοργανώσεις, έτσι και τον περασμένο Μάιο οι επιστημονικές και εκπαιδευτικές δράσεις προηγήθηκαν των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο πρόγραμμα.

Στο πρώτο μέρος πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Συνέδριο “Digital Cultures and AudioVisual Challenges”, με προσκεκλημένους ομιλητές την Μαριάννα Στραπατσάκη, εικαστικό και π. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και ιδρυτικό στέλεχος του Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών, και τον Erik Knudsen, κινηματογραφιστή και καθηγητή του Media Practice στο Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασαϊρ (UCLan) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το διήμερο Συνέδριο ακολούθησε ο ανοιχτός κύκλος σεμιναρίων και εργαστηρίων “AV-School” εστιάζοντας σε θέματα κινηματογράφου και φεμινιστικής περφόρμανς με εκπαιδευτικούς όπως οι διδάσκοντες στο ΤΤΗΕ του Ιονίου Πανεπιστημίου Μαρία Ασλανίδη και Ιάκωβο Παναγόπουλο, η Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Aisen Caro Chacin, ο κινηματογραφιστής και καθηγητής του Media Practice Erik Knudsen, και οι καλλιτέχνιδες Justine Goussot, Daniella LaGaccia, Marcela I. Oteíza και Lyndsey Walsh.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ, οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δράσεις εστίασαν σε έργα φοιτητών, διδασκόντων και προσκεκλημένων διεθνών καλλιτεχνών όπως η εικαστικός Λήδα Πάττα, o σκηνοθέτης Σπύρος Καβακόπουλος, οι καλλιτέχνιδες performance Sara Cowdell, Justine Goussot, Daniella LaGaccia και οι μουσικοί Martin Kaltenbrunner και o Enrique Mendoza. Παρουσιάστηκαν έργα από όλα τα επίπεδα καλλιτεχνικών σπουδών (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό) με τα αποτελέσματα της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς σε μαθήματα του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Από τις 22 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν βίντεο προβολές κινηματογραφικών έργων και ντοκιμαντέρ, συναυλίες ηλεκτροακουστικής μουσικής, εκθέσεις φωτογραφίας, εικονογράφηση-κόμικ και εγκαταστάσεων και μια σειρά ζωντανών δράσεων στο χώρο της performance και gaming. Σε αυτά προστίθενται τα ραδιοφωνικά ηχοτεχνήματα με τον Σπύρο Καβακόπουλο και η θεατρική παράσταση “Δείπνο Ηλιθίων” του Francis Weber από τη φοιτητική θεατρική ομάδα AVARTS THEATER.

Αξιοσημείωτες ήταν οι φετινές συνεργασίες με το Εργαστήριο Νέων Μέσων στις Εικαστικές Τέχνες της Σχολής Καλών Τεχνών, του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας.

Πολλές ευχαριστίες προς τους τοπικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, προς το διδακτικό προσωπικό και τους εθελοντές φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου για την στήριξή τους και προς όλους τους χορηγούς για την συμβολή τους: https://avarts.ionio.gr/festival/2023/gr/sponsors/

Συντονιστική Επιτροπή 16ου Φεστιβάλ:
Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος, Πρόεδρος Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας 
Κωνσταντίνος Τηλιγάδης, Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας
Χάρη Μαρίνη, Υπεύθυνη Καλλιτεχνικών Δράσεων
Μιχαήλ Παναγόπουλος, Υπεύθυνος Επιστημονικού Συνεδρίου
Νταλίλα Ονοράτου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων
Απόστολος Λουφόπουλος, Υπεύθυνος Μουσικών Εκδηλώσεων


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιλέξτε την ημερομηνία για να δείτε τις εκδηλώσεις

Απρίλιος 2019
>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Τρίτη 23-04-2019
19:00
PhotoMarathon: Έκθεση Φωτογραφίας με Θέμα "Κορφιάτικη Λαμπριά" - Εγκαίνια [Επιμέλεια Αλεξάνδρα Καλαϊτζόγλου, Γιώργος, Βλαχόπουλος]
Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας

ΧΩΡΟΙ

  • Ιόνιος Ακαδημία
  • Πολύτεχνο
  • Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
  • Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας
  • Αίθουσα Τέχνης - Αρτ Καφέ, Κήπος του Λαού
  • Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας
  • Αλευραποθήκες
  • Μουσείο Ασιατικής Τέχνης
  • Νέο Φρούριο
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας
  • Πλακάδα
  • Eβραϊκή Συνοικία
  • Εθνική Τράπεζα
  • Porta Reale
  • NAOK Azur
  • Garage Performing Arts Center
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας