ShareThis
SINT LUCAS

Τίτλος: SINT LUCAS
Ημερομηνία & Ώρα: 20/05/2016 18:00-19:30
Χώρος: TTHE Αρεταίος, Αίθουσα 3, Π. Ψυχιατρείο


Φοιτητικές Ταινίες Μικρού Μήκους

επιμέλεια Francis Vranckx, Σχολή Κινηματογράφου Sint-Lukas - Βρυξέλες, Βέλγιο


Α. Μυθοπλασία

‘Strange Bird’, Anouk Fortunier, 14’23’’

Η Ζίνα ζει ένα Σαββατοκύριακο προσπαθώντας να ταιριάξει τη ζωντανή της φαντασία με την καθημερινή μάχη του πατέρα της με τη διπολική προσωπικότητα. Στο τέλος, αυτός συνειδητοποιεί ότι κουράστηκε να παίζει τον ήρωα ενώ αυτή αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον προσδιορισμό της ακριβούς θέσης της στην ιστορία.

‘There are no whales in France’, Eva van Tongeren, 19’29’’

Αυτή η ταινία είναι ουσιαστικά ένα δοκίμιο, σε ένα ήσυχο χωριό για διακοπών στην Βόρεια Γαλλία. Συνοδεύουμε τη δημιουργό της ταινίας σε μία εσωτερική αναζήτηση για ειρήνη και γαλήνη: βλέπουμε μια συγκεκριμένη οπτική για τον κόσμο. H αναζήτησή της για ηρεμία είναι η αφήγησή της σύγχυσής της. Γινόμαστε μάρτυρες ενός διαλόγου ανάμεσα στη δημιοιυργό και σε μία ηθοποιό μέσα από τις εικόνες των περιπάτων της και κάνουν σκέψεις για την ελπίδα, για τον έλεγχο, τις αλλαγές και τα σύνορα.

‘Watching Marie’, Anne Reijniers, 19’54’’

Το ‘Watching Marie‘ είναι μια ταινία όπου η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία αλληλοεπηρρεάζονται. Λόγω της απώλειας ενός φίλου, η Μαρία μαγεύεται από τις εικόνες του που απέμειναν. Αυτό το μείγμα από φιλμ 16mm και εικόνες από tablet θα δυναμώσει την αναζήτησή της για χαμένες στιγμές στη ζωή.

Β. Animation

‘The Beast’, Liesbet Van Loon, 2’41’’

Πρόκειται για μια πειραματική ιστορία μιας γυναίκας με ένα (εσωτερικό) δαίμονα που στοιχειώνει την καθημερινότητά της. Επιχειρεί να αποφύγει και να αγνοήσει το τέρας της μέχρις ώτου το αποδεχτεί τελικά και ζει με αυτό.

‘What I am not’, Stefka Benisheva, 2’38’’

Το ‘What I am not’ είναι μία μηχανή που παράγει ανθρώπους, αντικείμενα, καταστάσεις που όμως αδυνατούν να υπάρξουν. Προτείνει μία πραγματικότητα που μοιάζει μεν με πραγματικότητα αλλά δεν είναι.

‘Some where to disappear ’, Hang My Ahn, 2’53”

Ένα περίεργο ον που οδηγείται από ένα όνειρο αφήνει το σπίτι του και ξεκινά ένα μοναχικό ταξίδι χωρίς να γνωρίζει τί ψάχνει, μέχρι τη στιγμή που ξαφνικά βρίσκεται με κάποια γνώριμη φυσιογνωμία.

‘Street Poker’, Nathaniel Van Hoecke, 5’40’’

Ένας άνδρας και ένας φοιτητής συναντιούνται σε ένα μπαρ στις Βρυξέλλες. Ο άνδρας αυτός έχει μια ταραχώδη ιστορία ζωής να διηγηθείκαι ο φοιτητής αφήνει τη φαντασία του ελεύθερη. Μιλάει λοιπόν για τη νεότητά του, για τον πατέρα του, τα πάθη του αλλά επίσης και για κάποιες επίκινδυνες καταστάσεις τις οποίες έχει συναντήσει. Καθ’όλη τη διάρκεια της ταινίας, ο θεατής παρασύρεται σε μία περίεργη διαδρομή μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΧΩΡΟΙ

  • Ιόνιος Ακαδημία
  • Παλαιό Ψυχιατρείο
  • Πολύτεχνο
  • Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
  • Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας
  • Κτίριο Τμήματος Ιστορίας και Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας
  • Ιόνιος Βουλή
  • Αίθουσα Τέχνης - Αρτ Καφέ, Κήπος του Λαού
  • Κτίριο Τμήματος Μουσικών Σπουδών
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
ttt
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας