Διεπιστημονικό Συνέδριο

ΤΑΜΠΟΥ – ΠΑΡΑΒΑΣΗ – ΥΠΕΡΒΑΣΗ

στην Τέχνη και την Επιστήμη

26-28 Μαΐου 2017, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα

Παρουσίαση Βιβλίου

Τίτλος: Παρουσίαση Βιβλίου
Ημερομηνία & Ώρα: 28 Μαΐου, 2017, έναρξη: 10:15


Με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών (InArts), στο πλαίσιο του δεύτερου διεθνούς διεπιστημονικού συνεδρίου "Ταμπού-Παράβαση-Υπέρβαση στην Τέχνη και την Επιστήμη", που διοργανώνεται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα στις 26-28 Μαΐου 2017, θα γίνει η παρουσίαση του ανθολογίου Institutional Critique to Hospitality: Bio Art Practice Now. A critical anthology, σε επιμέλεια Ασημίνας Κανιάρη από τις εκδόσεις Γρηγόρη (2017).

Συντονισμός:
Aσημίνα Κανιάρη, Eπίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, ΑΣΚΤ

Συμμετέχοντες:
Irina Aristarkhova, University of Michigan, ΗΠΑ
Kathy High, Rensselaer Polytechnic Institute, ΗΠΑ
Γιάννης Μελανίτης, ΑΣΚΤ, Ελλάδα
Marta de Menezes, Cultivamos Cultura, Πορτογαλία
Gunalan Nadarajan, University of Michigan, ΗΠΑ
Adam Zaretsky, Marist College, ΗΠΑ

Το ανθολόγιο κειμένων Institutional Critique to Hospitality: Bio Art Practice Now. A critical anthology, τεκμηριώνει νέες κατευθύνσεις στη σύγχρονη εικαστική πρακτική και θεωρία αναφορικά με την Bio Art. Tα 13 κείμενα του βιβλίου, 11 πρωτότυπα και 2 αναδημοσιεύσεις, αποτυπώνουν τη στροφή στη Bio art στο πλαίσιο των σύγχρονων εικαστικών πρακτικών σε έννοιες και ζητήματα που αφορούν τόσο στην κριτική των θεσμών της τέχνης (Institutional Critique) όσο και στην έννοια της Φιλοξενίας (Ηospitality) όπως αυτή εγγράφεται στο πεδίο της σύγχρονης θεωρίας και ιστορίας της Τέχνης εκκινώντας από τη σκέψη, τα δοκίμια και φιλοσοφικές δοκιμές του Derrida για μια φιλοσοφία της ζωής.
Με τα κείμενα των: Kathy High / Suzanne Anker / Ellen K. Levy / Irina Aristarkhova / Gunalan Nadarajan / Marta de Menezes / Assimina Kaniari / Martin Kemp / Robert Zwijnenberg / Pascale Pollier /Aggelos Antonopoulos / Adam Zaretsky / Ioannis Melanitis

    Book Presentation: Description
Mέγεθος: 185.28 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Επιστροφή