Διεπιστημονικό Συνέδριο

ΤΑΜΠΟΥ – ΠΑΡΑΒΑΣΗ – ΥΠΕΡΒΑΣΗ

στην Τέχνη και την Επιστήμη

26-28 Μαΐου 2017, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα

Gunalan Nadarajan

O Gunalan Nadarajan, θεωρητικός τέχνης και curator που δουλεύει στο σταυροδρόμι της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας, είναι Κοσμήτορας στο Penny W. Stamps School of Art and Design του University of Michigan. Μεταξύ των δημοσιεύσεών του περιλαμβάνονται τα βιβλία Ambulations (2000), Construction Site (επιμελητής: 2004) and Contemporary Art in Singapore (συν-συγγραφέας 2007), Place Studies in Art, Media, Science and Technology: Historical Investigations on the Sites and Migration of Knowledge (συν-επιμελητής: 2009), The Handbook of Visual Culture (συν-επιμελητής 2012) ), καθώς και πάνω από 100 κεφάλαια βιβλίων, κείμενα σε καταλόγους εκθέσεων, ακαδημαϊκά άρθρα και κριτικές. Επιπλέον, τα γραπτά του έχουν μεταφραστεί σε 16 γλώσσες. Έχει επιμεληθεί πολλές διεθνείς εκθέσεις, μεταξύ των οποίων τις Ambulations (Σιγκαπούρη, 1999), 180KG (Τζογκτζακάρτα, 2002), media_city (Σεούλ, 2002), Negotiating Spaces (Auckland, 2004) and DenseLocal (Πόλη του Μεξικού, 2009) and Displacements (Πεκίνο, 2014). Συνεισέφερε ως συν-επιμελητής στη Documenta XI (Κάσσελ, Γερμανία 2002) και στη Μπιενάλε της Σιγκαπούρης (2006), και υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής σε μια πλειάδα διεθνών εκθέσεων, όπως η ISEA2004 (Ελσίνκι/Ταλίν), transmediale 05 (Βερολίνο), ISEA2006 (Σαν Χοσέ) και το Φεστιβάλ Future Everything (Μάντσεστερ, 2009). Ήταν καλλιτεχνικός συν-διευθυντής της Μπιενάλε του Ογκάκι (2006, στην Ιαπωνία), και καλλιτεχνικός διευθυντής του ISEA2008 (International Symposium on Electronic Art) στη Σιγκαπούρη.

Συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια ανάπτυξη των νέων μέσων στην τέχνη και έχει χρηματίσει κατά το παρελθόν μέλος του Συμβουλίου της ISEA, ενώ είναι μέλος της Database of Virtual Art (Αυστρία), του Cellsbutton Festival (Ινδονησία) και της σειράς Arts Future Book Series (Ηνωμένο Βασίλειο). Υπηρετεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της College Art Association και είναι μέλος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του ArtScience Museum στη Σιγκαπούρη. Έχει επίσης τελέσει σύμβουλος πάνω σε δημιουργικές πτυχές του ψηφιακού πολιτισμού για λογαριασμό της UNESCO και του Smithsonian Institution. Συνεχίζει να συμμετέχει στην πρωτοβουλία Network for Science Engineering, Art and Design, η οποία χρηματοδοτείται από το National Science Foundation των ΗΠΑ και έχει στόχο την ανάπτυξη και υποστήριξη ενός εθνικού δικτύου συνεργατικής έρευνας, εκπαίδευσης και δημιουργικής πρακτικής μεταξύ των επιστημών, της μηχανικής, της τέχνης και του design στις ΗΠΑ. Το 2004, εξελέγη μέλος της Royal Society of Arts.

Έχει θητεύσει σε πλήθος ακαδημαϊκών ρόλων, σχετικών με τη διδασκαλία, τη διοίκηση και την έρευνα για πάνω από δύο δεκαετίες. Προτού να ενταχθεί στο University of Michigan, ήταν αντικοσμήτορας του Τομέα Έρευνας και Κοσμήτορας μεταπτυχιακών σπουδών στο Maryland Institute College of Arts. Παλαιότερα, είχε διοριστεί Αναπληρωτής Κοσμήτορας Έρευνας και Μεταπτυχιακών Σπουδών στο College of Arts and Architecture του Pennsylvania State University και Κοσμήτορας Εικαστικών Τεχνών στο Lasalle College of the Arts, στη Σιγκαπούρη.

Αναλυτικό βιογραφικό στα αγγλικά: http://stamps.umich.edu/people/detail/gunalan_nadarajan


Επιστροφή
   
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας