SPIRALS by PartSuspended (μέρος β'): From one poetic form to the other | Hearing Colours
Ημερομηνία και Ώρα: 16/05/2022 (17:00-20:00 EEST)
Τοποθεσία: Jasmine Cafe Bar

SPIRALS (2013-σε εξέλιξη) είναι ένα συνεχιζόμενο συνεργατικό και διεπιστημονικό έργο που δημιουργήθηκε από την ομάδα καλλιτεχνών PartSuspended (https://www.partsuspended.com/). SPIRALS είναι ένα ποιητικό ταξίδι που ξεπερνά τα γεωγραφικά σύνορα και ενώνει τις γυναικείες φωνές σε μια ανταλλαγή γλωσσών, πολιτισμών, προσωπικών αφηγήσεων και τρόπων έκφρασης. Οι παρεμβάσεις SPIRALS έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο, Broadstairs, Coventry, Devon) Ισπανία (Βαρκελώνη, Agost), Σερβία (Βελιγράδι), Ελλάδα (Αθήνα), Ινδία (Puma). Η σπείρα λειτουργεί ως σημάδι γίγνεσθαι, μεταμόρφωσης και συνειδητοποίησης. Εκπαιδευτές Εργαστηρίων: Dr Barbara Bridger, Dr Noelia Díaz-Vicedo, Dr Sarahleigh Castelyn, Georgia Kalogeropoulou, Dr Hari Marini | Συντονίστρια Χάρη Μαρίνη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, εκδόσεις, παραστάσεις, εργαστήρια και εκθέσεις, επισκεφθείτε:

http://www.partsuspended.com/productions/current/spirals/

ΙΙΙ - PartSuspended:  From one Poetic Form to the Other / Dr Noelia Díaz-Vicedo

Πώς μπορούμε να μεταφράσουμε μια σπείρα σε διαφορετικές μορφές τέχνης; Μπορεί μια σπείρα να μεταφραστεί; Ποιες είναι οι συνέπειες αυτού; Σε αυτό το εργαστήριο θα διερευνήσουμε τις δυνατότητες που μπορεί να μας προσφέρει η μετάφραση όσον αφορά στις λέξεις, ποίηση, καταστάσεις, ήχους, εικόνες και κινήσεις. Χρησιμοποιώντας πολύγλωσσα κείμενα (στα καταλανικά, ισπανικά, ελληνικά και αγγλικά) θα διερευνήσουμε την επίδραση της γλώσσας και των χειρονομιών στη δημιουργική διαδικασία. Θα κοιτάξουμε τη μετάφραση ως μια μορφή επιστροφής, και θα δούμε πώς στη διαδικασία της μετάφρασης τείνουμε να επιστρέψουμε στις δικές μας ρίζες.

Προαπαιτούμενα: Παρακαλούμε να φέρετε ένα ή δύο ποιήματα (σε οποιαδήποτε γλώσσα) που είναι κατά κάποιο τρόπο ξεχωριστά για εσάς, σημειωματάριο και στυλό ή μολύβι.

ΙV - PartSuspended: Hearing Colours / Georgia Kalogeropoulou

In this workshop Σε αυτό το εργαστήριο θα διερευνήσουμε πώς τα χρώματα και οι ήχοι μπορούν να συνδυαστούν για να δώσουν τη θέση τους σε μια συναισθητική, ολιστική κατάσταση ύπαρξης. Στόχος μας είναι να εμβαθύνουμε την αντίληψή μας για το χρώμα συζητώντας ορισμένα θέματα από τη φιλοσοφία του χρώματος και να διερευνήσουμε πώς το χρώμα μπορεί να συσχετιστεί με τον ήχο, την αίσθηση και τον χρόνο. Ο Deleuze όριζε τη χαρά ως την κατάκτηση του χρώματος και συνέδεσε το χρώμα με την πρωταρχική δύναμη της αίσθησης. «Είναι σαν να μπόρεσε η ζωγραφική να κατακτήσει τον χρόνο με δύο τρόπους, μέσω του χρώματος: ως αιωνιότητα και φως στο άπειρο ενός πεδίου και ως πέρασμα, ως μεταβολική μεταβλητότητα στην παράσταση των σωμάτων, στη σάρκα τους και στο δέρμα τους». Στο εργαστήριο θα επικεντρωθούμε στο πώς η αντίληψη του χρώματος διαμορφώνει και εκφράζει την υποκειμενική μας εμπειρία του χρόνου. Θα χρησιμοποιήσουμε video και ήχο για να εξερευνήσουμε περιπτώσεις χρώματος, τον τρόπο με τον οποίο το χρώμα συνδέεται με το συναίσθημα και θα εξετάσουμε τη διαχρονικότητα του χρώματος και για να δούμε πώς αντιπροσωπεύει την αλληγορία της σπείρας. Θα χρησιμοποιήσουμε video για να καταγράψουμε παραδείγματα χρωμάτων που φέρουμε μαζί μας - τόσο μέσα όσο και έξω. Στο τέλος του εργαστηρίου θα έχουμε ένα συλλογικό και πολύχρωμο έργο video art.

Προαπαιτούμενα: Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν μαζί τους / φορέσουν ένα αντικείμενο με το αγαπημένο τους χρώμα.

Οι PartSuspended είναι μια ομάδα καλλιτεχνών που δουλεύουν σε διάφορες μορφές τέχνης και πεδία. Το 2006, η Hari Marini συνίδρυσε το PartSuspended ως μια δυναμική πλατφόρμα για την προώθηση παραστάσεων, ζωντανής τέχνης, εγκαταστάσεις, συγγραφή και συνεργασίες με καλλιτέχνες από διάφορα πεδία. Η συλλογικότητα δημιουργεί καλλιτεχνικό έργο ξεκινώντας από προσωπικές εμπειρίες, καθημερινότητα, κοινωνικό χώρο και αρχιτεκτονική. Βασίζονται στη σύγχρονη ζωή για το υλικό τους: ερωτήσεις, ευχαρίστηση, θυμό, θραύσματα, αντιφάσεις, και τα εξερευνούν με το κοινό. Οι PartSuspended παρουσίασαν τη δουλειά τους σε διάφορους χώρους όπως το DAN24, το Spatial Culture Festival, το BAZA (Novi Sad). Prague Quadrennial of Performance Design and Space (Πράγα); BIOS Tesla; Εθνικό Θέατρο Ελλάδος – Πειραματική Σκηνή; Camden People's Theatre (Λονδίνο); Peopling the Palace(s) Festival QMUL (Λονδίνο); Θέατρο Arcola (Λονδίνο); Southwark Playhouse (Λονδίνο); Έκτακτη ανάγκη 2013 (Μάντσεστερ); Siobhan Davies Dance Studio; ]χώρος επιδόσεων[; ZealousX (Bargehouse, Oxo Tower Wharf); Θέατρο Railway Carriage Theatre (Αθήνα); DVM Theatre (Λονδίνο); NoGrayInMyDay Gallery (Λονδίνο); You & Your Work (Μπρίστολ). Επικοινωνία: PartSuspended, Hari Marini perform@partsuspended.com

Γλώσσα διεξαγωγής: Αγγλικά (διερμηνεία στα Ελληνικά)

Υπεύθυνη οργάνωσης: Χάρη Μαρίνη

Εκπαιδευτές Εργαστηρίων
Noèlia Diaz-VicedoΓεωργία Καλογεροπούλου

Back to workshops

 

EU  

Partners

ALU     FMK     Ionio Avarts     Knotejner    
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας