SPIRALS by PartSuspended (μέρος α'): Performance Writing | Mapping the Body
Ημερομηνία και Ώρα: 15/05/2022 (16:00-20:00 EEST)
Τοποθεσία: Πολύτεχνο

SPIRALS (2013-σε εξέλιξη) είναι ένα συνεχιζόμενο συνεργατικό και διεπιστημονικό έργο που δημιουργήθηκε από την ομάδα καλλιτεχνών PartSuspended (https://www.partsuspended.com/). SPIRALS είναι ένα ποιητικό ταξίδι που ξεπερνά τα γεωγραφικά σύνορα και ενώνει τις γυναικείες φωνές σε μια ανταλλαγή γλωσσών, πολιτισμών, προσωπικών αφηγήσεων και τρόπων έκφρασης. Οι παρεμβάσεις SPIRALS έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο, Broadstairs, Coventry, Devon) Ισπανία (Βαρκελώνη, Agost), Σερβία (Βελιγράδι), Ελλάδα (Αθήνα), Ινδία (Puma). Η σπείρα λειτουργεί ως σημάδι γίγνεσθαι, μεταμόρφωσης και συνειδητοποίησης. Εκπαιδευτές Εργαστηρίων: Δρ Barbara Bridger, Δρ Noelia Díaz-Vicedo, Δρ Sarahleigh Castelyn, Georgia Kalogeropoulou, Δρ Hari Marini | Συντονίστρια Χάρη Μαρίνη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, εκδόσεις, παραστάσεις, εργαστήρια και εκθέσεις, επισκεφθείτε: 
http://www.partsuspended.com/productions/current/spirals/

Ι - PartSuspended: Performance Writing /  Δρ Barbara Bridger

Το εργαστήριο θα ξεκινήσει με την προβολή διαφόρων παραδειγμάτων Performance Writing και μια συζήτηση για τη θεωρία και την πρακτική του Performance Writing. Στη συνέχεια, κάθε μέλος του εργαστηρίου θα κληθεί να συνθέσει μια φράση που αντικατοπτρίζει κατά κάποιο τρόπο την έννοια των σπειρών. Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν κατόπιν με αυτήν τη φράση και τα στοιχεία της χρησιμοποιώντας μεθοδολογίες Performance Writing. Αυτά περιλαμβάνουν τη χρήση διαφορετικών υλικών για γραφή, τη γραφή σε επιφάνειες που δεν βασίζονται σε σελίδες και σε μια σειρά διαφορετικών πλαισίων. Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση και κριτική ανταπόκριση στο έργο που θα παραχθεί συλλογικά.

Προαπαιτούμενα: Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας ένα σημειωματάριο, μπλοκ ζωγραφικής, υλικά γραφής και σχεδίου.

ΙΙ - PartSuspended: Mapping the Body /  Δρ Sarahleigh Castelyn

Σε αυτό το εργαστήριο εξερευνούμε πώς η χορογραφία είναι μια μορφή χαρτογράφησης του σώματος στο χρόνο και χώρο. Εστιάζουμε στα μονοπάτια που κάνουν τα χορευτικά μας σώματα και στο πώς διαμορφώνουν τον χώρο γύρω τους – κοντά και μακριά. Τα σώματά μας που κινούνται – ή όχι – διαμορφώνουν την κίνηση άλλων σωμάτων στο χώρο και στο χρόνο – κοντά και μακριά. Στο εργαστήριο Mapping the Body θα κινηθούμε μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού του σώματος και θα εξερευνήσουμε τη χορογραφία ως μια μορφή χαρτογράφησης εν κινήσει των σπειρών στο σώμα μας και πέρα από αυτό.

Προαπαιτούμενα: Παρακαλούμε ντυθείτε με ρούχα που μπορείτε να μετακινηθείτε άνετα, να έχετε μαζί σας ένα σημειωματάριο, στυλό και ένα μπουκάλι νερό.

Οι PartSuspended είναι μια ομάδα καλλιτεχνών που δουλεύουν σε διάφορες μορφές τέχνης και πεδία. Το 2006, η Hari Marini συνίδρυσε το PartSuspended ως μια δυναμική πλατφόρμα για την προώθηση παραστάσεων, ζωντανής τέχνης, εγκαταστάσεις, συγγραφή και συνεργασίες με καλλιτέχνες από διάφορα πεδία. Η συλλογικότητα δημιουργεί καλλιτεχνικό έργο ξεκινώντας από προσωπικές εμπειρίες, καθημερινότητα, κοινωνικό χώρο και αρχιτεκτονική. Βασίζονται στη σύγχρονη ζωή για το υλικό τους: ερωτήσεις, ευχαρίστηση, θυμό, θραύσματα, αντιφάσεις, και τα εξερευνούν με το κοινό. Οι PartSuspended παρουσίασαν τη δουλειά τους σε διάφορους χώρους όπως το DAN24, το Spatial Culture Festival, το BAZA (Novi Sad). Prague Quadrennial of Performance Design and Space (Πράγα); BIOS Tesla; Εθνικό Θέατρο Ελλάδος – Πειραματική Σκηνή; Camden People's Theatre (Λονδίνο); Peopling the Palace(s) Festival QMUL (Λονδίνο); Θέατρο Arcola (Λονδίνο); Southwark Playhouse (Λονδίνο); Έκτακτη ανάγκη 2013 (Μάντσεστερ); Siobhan Davies Dance Studio; ]χώρος επιδόσεων[; ZealousX (Bargehouse, Oxo Tower Wharf); Θέατρο Railway Carriage Theatre (Αθήνα); DVM Theatre (Λονδίνο); NoGrayInMyDay Gallery (Λονδίνο); You & Your Work (Μπρίστολ). Επικοινωνία: PartSuspended, Hari Marini perform@partsuspended.com

Γλώσσα διεξαγωγής: Αγγλικά (διερμηνεία στα Ελληνικά)

Υπεύθυνη οργάνωσης: Χάρη Μαρίνη

Εκπαιδευτές Εργαστηρίων
Barbara  BridgerSarahleigh Castelyn

Back to workshops

 

EU  

Partners

ALU     FMK     Ionio Avarts     Knotejner    
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας