Έναρξη συνεργασίας Erasmus+ για τον σχεδιασμό κοινού ΠΜΣ «Art, Science and Health»

ShareThis
Δημοσίευση: 16-03-2022 07:42 | Views: 3798
image

Τα μέλη του InArts Lab του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Δρ. Νταλίλα Ονοράτου, η κα. Στέλλα Λάμπουρα, η κα. Μαρίλυ Αργυροκαστρίτη, καθώς και ο Δρ. Adam Zaretsky, συνεργαζόμενος καλλιτέχνης του εργαστηρίου, συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση για το σχεδιασμό του νέου, διεθνούς μεταπτυχιακού (Master of Arts) προγράμματος με γενικό τίτλο «Art, Science and Health» (ASH ΜΑ), η οποία έλαβε χώρα μεταξύ 23 και 25 Φεβρουαρίου 2022 στο Ζάγκρεμπ.

Το μεταπτυχιακό θα σχεδιαστεί από κοινοπραξία (consortium), υπό τον συντονισμό της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ (Κροατία), σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ελλάδα), τη Σχολή ΜΜΕ και Επικοινωνίας  του Πανεπιστημίου Singidunum (Σερβία) καθώς και την ΜΚΟ KONTEJNER | bureau of contemporary art praxis (Κροατία). Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από  το Erasmus Mundus Design Measures, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία από το 2021, με στόχο να στηρίξει Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ανά την Ευρώπη στη διοργάνωση νέων, καινοτόμων και διαπανεπιστημιακών μεταπτυχιακών προγραμμάτων, διευκολύνοντας παράλληλα τη δημιουργία διεθνών συνεργασιών.

Το νέο αυτό μεταπτυχιακό εστιάζει στη διασταύρωση της Τέχνης, της Επιστήμης και της Υγείας. Πρόκειται για ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο αντικείμενο μελέτης στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, αντικείμενο το οποίο στοχεύει να επανεξετασθεί το πώς αυτοί οι τρεις τομείς διαπλέκονται μεταξύ τους και συμβάλλουν στο να οριστεί η τρέχουσα κατάσταση, καθώς και να παράσχει σε καλλιτέχνες και άλλους παράγοντες του πολιτισμού  τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν μερικές τις μεγάλες προκλήσεις που θα απασχολήσουν την ανθρωπότητα τις επόμενες δεκαετίες (όπως για παράδειγμα την περιβαλλοντική κρίση, τις διάφορες πανδημίες, την επιδημία κατάθλιψης κ.ά.).

Η δεύτερη συνάντηση για τον σχεδιασμό του μεταπτυχιακού προγράμματος Art, Science and Health (ASH ΜΑ) θα λάβει χώρα μεταξύ 31ης Μαΐου και 4ης Ιουνίου, στην Κέρκυρα.

eu logo

Back
   
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας