Συμμετοχή του ΠΜΣ "Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή" του ΤΤΗΕ, στην έκθεση "Post Internet, Now What?", T.A.F. / the art foundation, 30/4-14/5/2025

ShareThis
Δημοσίευση: 25-04-2025 22:01 | Προβολές: 120
Έναρξη: 30-04-2025 |Λήξη: 14-05-2025
[Αναμένεται]
image
Το T.A.F. / the art foundation παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο "Post Internet, Now What ?", η οποία εγκαινιάζεται την Τετάρτη 30 Απριλίου 2025 στις 19:00.
 
Στην έκθεση "Post Internet, Now What ?" συμμετέχουν απόφοιτοι, φοιτητές και διδάσκοντες του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή" του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας.
 
Τίποτα δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό με φυσιοκρατικούς όρους. Το "κοινωνικό" και οι υποκειμενικότητες που διαμορφώνονται μέσα σε αυτό αποτελούν πάντοτε προϊόντα της εποχής τους, συνυφασμένα με διαδικασίες διαρκούς διαπραγμάτευσης, ρύθμισης, ελέγχου και αντίστασης. Στη μεταδιαδικτυακή εποχή του καπιταλισμού της πλατφόρμας, αυτές οι διαδικασίες έχουν μετατοπιστεί σχεδόν ολοκληρωτικά στις τοπολογίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι χρήστες/-ριες/-α βρίσκονται καθημερινά υπό την κυριαρχία των αλγορίθμων.
Από το Google Page Rank, που καθορίζει την ιεράρχηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης, μέχρι το Facebook Edge Rank, που ορίζει τη σειρά εμφάνισης του περιεχομένου στο feed μας, οι αλγόριθμοι διαμεσολαβούν τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με τα δεδομένα, τα ψηφιακά μέσα και τους άλλους. Ωστόσο, αυτές οι λειτουργίες δεν είναι ουδέτερες ούτε αυτόνομες. Είναι βαθιά ενσωματωμένες στην λογική της αγοράς και της συσσώρευσης κεφαλαίου, υπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα εξουσίας.
Η προτεινόμενη έκθεση θέτει αυτή τη σχέση ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Καλλιτέχνιδες/-ες/-α, αξιοποιώντας κριτικά ή/και «χακάροντας» τα νέα ψηφιακά μέσα, καλούνται να διερευνήσουν τρόπους κατανόησης του "κοινωνικού" στο παρόν, αλλά και να φανταστούν τις μελλοντικές του διαμορφώσεις.
Μπορούμε μέσα από σύγχρονες καλλιτεχνικές πρακτικές, να επινοήσουμε νέες αφηγήσεις και εναλλακτικούς τρόπους απεικόνισης ταυτοτήτων που ξεφεύγουν από τη σύνδεση των ψηφιακών εργαλείων με το κεφάλαιο; Και αν η απάντηση είναι τελικά καταφατική, πως θα εισέλθουν σε μια πολιτικά χειραφετική τροχιά, προτείνοντας δυναμικές που αμφισβητούν, τελικά, την κυριαρχία του καπιταλισμού της πλατφόρμας.
 
Εγκαίνια: Τετάρτη 30 Απριλίου 2025 | 19:00
Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη – Σάββατο 19:00 – 21:00 / Κυριακή 12:00-19:00
Διάρκεια: 30/4-14/5/2025
Τοποθεσία: T.A.F. / the art foundation, Νορμανού 5, Αθήνα
 
Καλλιτέχνες: Βασίλης Αλεξάνδρου, Χάρης Χιλίτσης, Φανή Αράπη, Κώστας Ντάφλος, Kωνσταντίνα Καΐκα, Άγαθα Μίγγου, Κωνσταντίνος Τηλιγάδης, Παρέσια Πασιπουλαρίδου, Ιωάννα Τζάμπα, Νίκος Ποδιάς, Νάσια Καρατσιράκη
 
Είσοδος ελεύθερη

Επιστροφή
Σχετικά Νέα
ΚΕΔΙΒΙΜ: Εξ αποστάσεως Πρόγραμμα Επιμόρφωσης: ΣΚΕΨΟΥ ΣΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ
Δημοσίευση: 28-03-2025 13:57 | Ενημέρωση: 23-04-2025 13:04 | Προβολές: 2470
Σημαντική Ημερομηνία: 28-03-2025
[Έληξε]
Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα
Τηλ.: 26610 87860-1 - Fax: 26610 87866
e-mail: audiovisual@ionio.gr
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας