Δράσεις διασύνδεσης και προβολής του Ιονίου Πανεπιστημίου

ShareThis
Δημοσίευση: 23-07-2024 16:51 | Προβολές: 1811
image

Σε σειρά σημαντικών δράσεων διασύνδεσης και προβολής του Ιονίου Πανεπιστημίου προχώρησε κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής του άδειας, τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Άγγελος Φλώρος, σε συνεργασία με το γραφείο του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Νέα Υόρκη.

Αρχικά ο κ. Φλώρος πραγματοποίησε ομιλία στο Interactive Telecommunication Program (ITP) του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης  (NYU). Επίσης υλοποίησε το εργαστήριο "Memory Models", το οποίο επικεντρώθηκε σε καινοτόμες προσεγγίσεις για την καταγραφή και αναπαράσταση της μνήμης μέσω των σύγχρονων τεχνολογιών και των ψηφιακών μέσων. Παρουσίασε ακόμα το έργο «Η Προσωπογραφία στην Εποχή των Selfies». Λίγες ημέρες αργότερα, συμμετείχε ως μέλος της ομάδας κριτών στην παρουσίαση σπουδαστών του μεταπτυχιακού προγράμματος Design and Health του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης (NYIT).

Εκτός Νέας Υόρκης, ο Επ. Καθηγητής ολοκλήρωσε σημαντικές επαφές με τα αμερικανικά ιδρύματα Βοστώνης και Καλιφόρνιας, College of Art Media and Design – Northeastern University, Media Lab/MIT MUSEUM – Massachusetts Institute of Technology, School of Architecture – Harvard University και Media Art and Technology, UCSB – Santa Barbara. Προσκλήθηκε, ακόμα, ως guest artist από το πρόγραμμα Media Arts and Technology του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στην Σάντα Μπάρμπαρα (UCSB), όπου παρουσίασε στις 5 Ιουνίου το έργο "Stretching Genders" στο Elings Building και την επομένη το έργο "Aquatic Wellbeing" στο SBCAST στη Σάντα Μπάρμπαρα.

Στο πλαίσιο των επαφών του με την ελληνική oμογένεια, ο κ. Φλώρος παρουσίασε τα ακαδημαϊκά προγράμματα του Ιονίου Πανεπιστημίου σε μαθητές του Λυκείου Αγίου Δημητρίου Αστόριας, με παράλληλη προβολή καλλιτεχνικών έργων φοιτητριών και φοιτητών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, με τίτλο «Εφηβικές πατρίδες». Στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο έγινε, τέλος, η δεύτερη παρουσίαση του έργου «Η Προσωπογραφία στην Εποχή των Selfies».

Οι παραπάνω δράσεις ενίσχυσαν τη διασύνδεση του Ιονίου Πανεπιστημίου με σημαντικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά Ιδρύματα των ΗΠΑ, με την προβολή του εκπαιδευτικού του έργου και της καλλιτεχνικής έκφρασης των φοιτητών του. Αναδεικνύεται έτσι, ο σημαντικός ρόλος του γραφείου του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Νέα Υόρκη το οποίο λειτουργεί στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, με την υποστήριξη του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γρηγορίου Σταμκόπουλου και της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας, ενισχύοντας τις διεθνείς συνεργασίες και την αναγνωρισιμότητα του Ιδρύματος.


Επιστροφή
<< <
Ιούλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Σάββατο 27-07-2024
Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα
Τηλ.: 26610 87860-1 - Fax: 26610 87866
e-mail: audiovisual@ionio.gr
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας