Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ιονίου Πανεπιστημίου και Ινστιτούτου Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς

ShareThis
Δημοσίευση: 06-02-2024 15:41 | Προβολές: 2929
image

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Ινστιτούτου Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς (Ι.Ε.Μ.Κ.). Το περιεχόμενο του εν λόγω Μνημονίου συνίσταται στην ανάπτυξη αμοιβαία ωφέλιμων και ανταποδοτικών δράσεων για την κοινωνία και την εκπαίδευση, με επίκεντρο τον ελληνικό πολιτισμό και ειδικότερα τη Μουσική ως Τέχνη και ως Επιστήμη.

Στο αντικείμενο συνεργασίας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • η ανάπτυξη της επιστημονικής καινοτομίας, της ερευνητικής συνέργειας και της καλλιτεχνικής προβολής,
  • η υποβολή και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων, προτάσεων χρηματοδότησης και αναπτυξιακών ή πολιτιστικών έργων,
  • η συνδιοργάνωση συμποσίων/ συνεδρίων/ διαλέξεων/ εκθέσεων,
  • η έκδοση βιβλίων και οπτικο-ακουστικού τεκμηριωτικού υλικού (cds, dvds, ντοκιμαντέρ) για θέματα σχετικά με τον πολιτισμό και τη μουσική,
  • η παραγωγή και διαφήμιση οπτικο-ακουστικού υλικού/ σποτ/ τρέιλερ/ ταινιών που αφορούν τoν ελληνικό πολιτισμό/ ελληνική ιστορία/ ελληνική γλώσσα/ ελληνική μουσική και τους Έλληνες συνθέτες σε Ελλάδα και εξωτερικό,
  • η συνεργασία Καθηγητών-Ερευνητών του Ι.Π. με αντικείμενα (ενδεικτικά) την Μουσικολογία, την Αρχειονομία, τη Βιβλιοθηκονομία και την Πληροφορική με το Ι.Ε.Μ.Κ.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων δύναται να επεκταθεί στην πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης των φοιτητών των Τμημάτων στο αρχείο του Ι.Ε.Μ.Κ. και στην εκπόνηση ερευνητικών πραγματειών.

Το Μνημόνιο υπογράφηκε από τον Πρύτανη του Ιονίου Παν/μίου, Καθηγητή κ. Ανδρέα Φλώρο, και τον Πρόεδρο του Ι.Ε.Μ.Κ. κ. Ορέστη Τσακαλώτο.  Ως επιστημονική υπεύθυνη παρακολούθησης και συντονισμού των δράσεων του παρόντος Μνημονίου, ορίστηκε η κα Ρενάτα Δαλιανούδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια «Μουσικής και Οπτικο-ακουστικού Πολιτισμού», στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το Ι.Ε.Μ.Κ. είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας με κοινωφελή χαρακτήρα, που αποσκοπεί στη συλλογή, αρχειοθέτηση, καταλογογράφηση πληροφοριακού υλικού (από ιδρύματα, φορείς, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, μουσεία, δημόσια και ιδιωτικά αρχεία κ.ά.) σχετικού με την ελληνική μουσική, όπως και στην προώθηση της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς σε Ελλάδα και εξωτερικό.


Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα
Τηλ.: 26610 87860-1 - Fax: 26610 87866
e-mail: audiovisual@ionio.gr
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας